“Робила нігті майже шість годин”: майстер манікюру розповіла, чому вважає свою роботу мистецтвом

“Робила нігті майже шість годин”: майстер манікюру розповіла, чому вважає свою роботу мистецтвом

Тернополянка Тетяна Штаблава розповіла за що любить свою роботу, як їй вдається вгодити вибагливим клієнткам та які тренди манікюру на весняний сезон.

Робити нігті Тернополянка Тетяна Штаблава почала  десять років тому. Каже, що за цей час спробувала вже багато технік, але вчитись не припиняє. Зараз вона бере участь у міжнародних чемпіонатах з нігтьової естетики та переконує, що манікюр - це мистецтво.

- Мені не набридає моя робота, - каже жінка. - Просто працювати “конвейєром” мені нецікаво, тому я завжди стараюсь вчитися завжди чогось нового, відпрацьовувати те, що вмію. Завжди шукаю пригод у вигляді чемпіонатів, курсів. Скільки працюю - постійно вдосконалююсь,тому що з’являються нові техніки та матеріали.

Відео дня

Зараз Тетяна працює у салоні Rockriss та готується до міжнародного чемпіонату у Києві. Наразі майстер працює над вдосконаленням своєї техніки у формі “стилет”.

На питання чи вибагливі тернополянки у манікюрі, майстриня посміхається. Каже, що їй хотілося б, щоб були вибагливіші.

"Хочеться, щоб були вибагливіші"

- Зазвичай у нас клієнти хочуть зробити все  пошвидше, попростіше, але насправді наша професія - це дуже цікаво і дуже творчо, - каже Тетяна. - Тут можна вимальовувати цілі картини і створювати цілі композиції. В такому вигляді, звісно і цікавіше працювати і не жаль витратити на це вдвічі більше часу. І клієнту подобається ходити з оригінальним дизайном ручної роботи, адже це підкреслює його індивідуальність.

22 січня 2019 у Тернополі Тетяна Штаблава організовувала форум для майстрів нігтьової естетики, які відвідали тренери із всієї України.

- Хотілось створити таку професійну атмосферу в Тернополі, щоб майстри відчували себе не просто конкурентами, а були дружніми і розвивались у спільному напрямку, - каже манікюрниця. - Хочеться, щоб люди працювали не лише заради заробітку.

Тетяна каже, що за роки роботи її постійні клієнтки вже стали друзями. Інколи під час манікюру доводиться говорити і про особисте, але коли є розмова, то час проходить набагато швидше. Нігті зробити майстер старається вже під настрій людини. .

- У мене в середньому на день троє-четверо клієнтів, але бувають дні коли доводилось працювати 14 годин. Зазвичай не вистачає часу навіть, щоб нормально поспати, - каже майстер. - Потрібно поєднувати роботу, сім’ю та час на себе, але можливо все, коли займаєшся тією справою, яку любиш. Коли малювали щось цікаве, то бувало, що це займало по шість годин, ми сиділи до третьої години ночі.

"Мода - не головне"

Ми запитали майстра і про тренди манікюру, актуальні у цьому сезоні. Проте вона переконана, що насамперед обирати свій дизайн варто за власним смаком.

- В принципі, мені імпонує, що останні роки в нас зникло суворе обмеження дизайну, - переконана Тетяна. Наприклад, вже відходить суворий дизайн тільки не безіменному пальці або французький манікюр на весілля. Зараз все стало набагато вільніше і мені це дуже до вподоби. Кольори, які будуть трендовими у наступному сезоні визначає Pantone. Вони будуть актуальними як в одязі, так і на нігтиках.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Марина

    Робота майстра манікюру дуже важлива,на мою думку,хоча треба не забувати про дезинфекцію і стерилізацію інструментів,так як частенько читаю про факапи,наприклад,я в роботі завжди використовую сухожар Мизма замовляла на сайті dezik.com.ua звісно трохи довелося витратитись,але мої клієнти в надійних руках.
  • Аріша

    Можливо це і круто і майстерно, але не зручно і не практично! З таким манікюром, навіть руки не помиєш!
  • David Starr

    Кожна жаба своє болото хвалить )
  • Mari Vushuvka

    Сама собі роблю, замовила все в кілька етапів із закордонного сайту і не зупиняю вчитися по відеообзорам з "Ютуба".
    На своїх нігтях я б таке не носила, але на "вкус и цвет...." як говориться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up