Роман Фелик цурається своєї провини

Роман Фелик цурається своєї провини

Один з місцевих менеджерів британської інвестиційної компанії «Helix Capital Investment ltd» збирав кошти з людей, не доносячи їх до установи в якій працював. І зараз правоохоронці переслідують як “забудькуватого” функціонера, так і саму брітанську компанію. Але хвилею замовних статей в пресі Роман Фелик намагається запобігти відповідальності за скоєне.

Нажаль, не раз і не два, за час своєї журналістської праці доводилося спостерігати, як у певних діячів прокидається любов до друкованого слова та пристрасть до спілкування зі ЗМІ.

Зазвичай чиновники-корупціонери, що заблукали у власних оборудках, коли за ними вже ходять прокурори, намагаються розповісти всьому світові “правду”. Та довести, що хтось краде більше за них. При чому роблять вони це з таким натхненням, наче звинувачення інших виправдає їх власні гріхи.

Тепер оце до чиновників додалися ще й комерсанти. Роман Фелик, що працював регіональним менеджером британської компанії «Helix Capital Investment ltd» вирішив, напевно, позбутися кримінальних справ просто словами виправдання своїх вчинків у ЗМІ.А почалась історія як завжди — з дуже простих речей. Британська мережева компанія працювала в Укараїні. Вона збирала кошти, та платила відсотки з них. Але частина людей, що хотіли заробити не дуже були сильні у компьютерних технологіях. Тому замість того, щоб самим зайти на сайт компанії, завести власний електронний кабінет та проводити операції з коштами, вони просили це зробити своїх знайомих. Або навіть не дуже знайомих людей.

Ось на цьому моменті запланував зробити “свій власний бізнес” тодішній регіональних функціонер «Helix Capital Investment ltd» Роман Фелик.

Побачивши, що знайомі та сусіди отримують відсотки і непогано заробляють, люди зустрічались з Романом, передавали йому кошти та просили замість них владнати “всі справи з їх оформленням через компютер”.

Так — і це була звичайно необачність людей. Тому що коли мова йде про десятки тисяч доларів, то напевно треба вимагати документи, а не довітятись службовцю компанії.

Одним словом, через певний час, ті люди, що принесли та просто передали гроші Роману Фелику не отримали ні відсотків — ні можливості зателефонувати своєму знайомцю. З тих пір до поліції звичайно було надіслано багато заяв, проводиться розслідування. Але, як це часто буває у нашій державі, гроші не повернуті. І крім них вже почав втрачатися і імідж України на міжнародній арені.

Так, мабуть поспішаючи, крім Романа Фелика, правоохоронці затримали ще й голову британької «Helix Capital Investment ltd» Дмитра Нагуту. Чия компанія та її імідж як раз і постраждала від дій Романа Фелика не менше, ніж прості люди.

Тому мабуть побачивши, що правоохоронці ніяк не можуть второпати — хто кого надурив, а хто ні, Роман Фелик надумав ще більше заплутати ситуацію. За гроші, колись отримані від довірливих людей він розпочав розміщувати у ЗМІ по всій Україні статті, де виправдовує свою поведінку, та звинувачує в усьому керівництво британської «Helix Capital Investment ltd».

Зокрема він стверджує, що компанія гроші в нього приймала, та використовувала у своєму бізнесі. При цьому він мабудь вірить, що в це повірять вкладники та правоохоронці. 

Що ж, можливо десь й повірять, якщо захочуть вірити замість того, щоб ознайомитись з тим, як працюють інвестиційні компанії у Великобританії і як вони проходять аудит. Так от, треба сказати, що контроль у королівстві сильно відрізняється від української ситуації — де фірми з величезними боргами перед бюджетом зникають за пару тисяч доларів хабара, і ніхто іх потім не шукає.

На відміну від України, фінансові компанії в Великобританії на зразок «Helix Capital Investment ltd» проходять щорічний аудит. А всі проводки по їх рахунках, у разі потреби, можна прослідкувати на багато років назад. Так от, згідно цих проводок, все що передавав Роман Фелик — видно до копійки. А чого він не передавав — там звісно нема.

Але чи повірять люди в Украійні в тверді закони британського права та аудит відомих фірм, якщо в Україні їм морочать голову статтями, що чорне — це біле?

Джерело Погляд

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Андрей Ковальчук

    я сам був інвестором компанії практично від початку але вирішив піти на 2 круг і тут почалось це все акції перехід потім назад вроді все внормувалось але в результаті надія тільки що хочби вклади повернули в цім фоді але вже і про фонд хелікс немає ніслова нагута замовчав чомусь
  • Андрей Ковальчук

    ну сказали що гроші певернуть вро благочинний фонд створили але чи так це чи ні час покаже

    Andrzej Goncharov reply Андрей Ковальчук

    Очень надеюсь, что так и будет. Все таки на кону их репутация
  • David Starr

    Вона така британська, як я - китаєць. У Британії прикрили б ту лавочку на другий день.

    Илья Спивак reply David Starr

    Не очень Вас понял. Кампания в Британии прошла все проверки и аттестации, в чем ваша претензия? И не закрыли, как видите
  • Петро Білецький

    По фотках бачу шо ці гроші вкладників по ходу ні на що не йшли окрім гульбасу її власників. Ну нічо, я бачу пацани віддихнули за всіх.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up