Партнер рубрики Події

Розваги у локдаун: як тернополяни відпочивають після роботи та дистанційного навчання (РЕПОРТАЖ)

Розваги у локдаун: як тернополяни відпочивають після роботи та дистанційного навчання (РЕПОРТАЖ)

Незважаючи на локдаун, тернополяни відпочивають та продовжують святкувати. Хоч торгові центри та ресторани зачинені – Файне зимове містечко продовжує функціонувати. 

Навіть у будні дні багато людей приходять на Театральний майдан. Там працюють атракціони та ковзанка. Як пояснив організатор зимового містечка Тарас Ковальчук, роботу атракціонів та ковзанки не забороняє постанова уряду. Дозвіл роботі надали і на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

– Доступними для відвідувачів залишаться локації, що безпосередньо належать до різдвяних свят, – пояснив Тарас Ковальчук. – Згідно з постановою Кабміну №1236 від 9.12.20 та пунктом 12 протоколу №74 засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 05.01.2021 року, їхня діяльність є винятком та дозволяється за умови відсутності концертів та ярмарків. Так, продовжують функціонувати ковзанка та вуличні атракціони.

Відео дня

Одна на час локдауну на Театральному майдані не буде жодних масових заходів чи концертів.

– З 11 по 24 січня (включно) будуть тимчасово припинені розважальні заходи – змагання, концерти, – повідомив Тарас Ковальчук. - Біля кожної локації нанесена розмітка, що дозволять дотримуватися безпечної дистанції, а на усіх точках контакту (каса, зона видачі) встановлені санітайзери. Дуже просимо вас надягати маску, тримати дистанцію не менше 1,5 метра та дезінфікувати руки. Відвідувачі без масок не обслуговуватимуться.

Увечері на зимовій ковзанці є багато охочих покататись. Там відпочиває багато школярів та студентів.

На ковзанку можна прийти зі своїми ковзанами, тоді платити доведеться лише за час катання.

Багато батьків приходять з дітьми на атракціони. Окрім екстремальних розваг для дорослих та дітей від 14 років, для малечі є різні каруселі.

Хтось грає у безпрограшну лотерею. Вартість – 70 гривень. Потрібно запускати кульки у спеціальні отвори. Набрані бали за гру додають. За них можна отримати різні призи.

Цього року ярмарки на Театралці немає. Однак у наметі зимової ковзанки можна купити гарячі напої та солодощі.  Глінтвейн коштує від 30 до 50 гривень, у залежності від розміру склянки.  Є і безалкогольний глінтвейн.

Після того, як випав сніг, багато тернополян вийшли гуляти до головної ялинки. Там постійно фотографуються відпочивальники.

А ви гуляєте у зимовому містечку? Чи подобається воно вам? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up