Рятувальники Тернопільщини провели масштабні навчання у Чистилівському заказнику

Рятувальники Тернопільщини провели масштабні навчання у Чистилівському заказнику
  • Пожежно-рятувальні підрозділи та спеціалізовані служби цивільного захисту Тернопільської області готові до дій за призначенням.
  • Це вони доводили під час навчань за участю сил і засобів тернопільського гарнізону ДСНС.
  • Місцем для їх проведення обрали Чистилівський орнітологічний заказник.

11-го квітня на Тернопільщині рятувальники відпрацювали дії разом зі спеціалізованими службами цивільного захисту області під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

За легендою, спочатку працівники ДСНС приборкували загоряння сухої трави в Чистилівському орнітологічному заказнику з небезпекою переростання пожежі в торф’яну.

Відео дня

Про це розповіли в Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

 

Під час навчань також перевіряли готовність пожежно-рятувальних підрозділів, групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту, груп піротехнічних і водолазно-рятувальних робіт, кінологічного відділення.

 

На кожному етапі, для проведення розвідки та здійснення моніторингу ситуації на місці події застосовувався безпілотний літальний апарат.

Рятувальники продемонстрували відмінні професійні навички під час виявлення хімічно-небезпечної речовини, знешкодження вибухонебезпечного предмета, проведення пошуково-рятувальних робіт на воді з використанням катера на повітряній подушці.

Підбиваючи підсумки заходу, заступник начальника Тернопільської ОВА Володимир Важинський відзначив належний рівень реагування й взаємодії усіх учасників. А це означає, що пожежно-рятувальні підрозділи та спеціалізовані служби цивільного захисту області готові до дій за призначенням.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про те, що надзвичайники Тернопільщини відпрацьовували дії порятунку людей на воді. Також розповідали, що тернопільські працівники ДСНС проходили професійний вишкіл у Польщі.

 

Читайте також:

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up