Партнер рубрики Події

Рятувальники знайшли хлопця, який провалився під лід у Скалаті

Рятувальники знайшли хлопця, який провалився під лід у Скалаті

Трагедія трапилась 8 лютого. На місцевому ставку у Скалаті під лід провалилися двоє хлопців. Один врятувався самостійно, пошуки іншого тривали ще й наступного дня.

Тіло загиблого юнака на ставі у Скалаті о 12:45 9 лютого виявили водолази ДСНС, підняли на берег та передали працівникам поліції.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС в Тернопільській області.

Нагадаємо, у середу, 8 лютого, близько 22 години на одному зі ставків міста Скалат під лід провалились двоє юнаків, їм 17 і 18 років.

Відео дня

На допомогу людям миттєво вирушив черговий караул рятувальників. 

Як встановили правоохоронці, один із хлопців вирішив із цікавості пройтися по кризі і провалився під лід. Інший хлопець кинувся його рятувати та теж не втримався та впав у воду, проте йому вдалося самостійно вибратися на берег. Його доправили до лікарні з діагнозом переохолодження.

Працівники ДСНС за допомогою спеціального обладнання обстежили місце трагедії, але безрезультатно.

Слідчо-оперативна група Нацполіції, яка теж прибула на місце події, з’ясувала, що обидва хлопці – мешканці м. Скалат, студенти місцевого училища. Виявилося, що з ними був ще один товариш. 

9 лютого до пошуків тіла загиблого залучили групу водолазно-рятувальних робіт ГУ ДСНС України у Тернопільській області. Тіло іншого хлопця водолази знайшли о 12:45.

Аби уникнути трагедій, поліцейські нагадують жителям області правила безпечного поводження на воді.

Насамперед, не варто виходити на лід товщина і міцність якого вам невідомі; заборонено спускатися на лижах чи санках з крутого берега на неперевірений на міцність і товщину лід - дорослим варто пояснити це своїм дітям; не можна виходити на лід у місцях злиття водойм, адже там, як правило, вода не замерзає; варто також відмовитися від зимової риболовлі на льоду.

Любителям екстремальних походів по замерзлих ставках та річках варто пам’ятати, що виходити на лід можна лише за умов стійкої морозної погоди; переходити водойми потрібно в спеціально позначених і обладнаних для цього місцях; не виходити на лід великими групами; не відпускати на такі прогулянки неповнолітніх дітей та розповідати їм про небезпеку тонкої криги.

Довідка

Читайте також

Трагедія у Скалаті. Двоє хлопців провалились під лід, врятувати вдалося тільки одного

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Любов Кравчук

    А ДРУГОГО НЕ СПАСЛИ,....ЯКИЙ БІЛЬ, СУМ, РОЗПАЧ  , ЯКЕ ГОРЕ ДЛЯ РОДИНИ, ДЛЯ ДРУЗІВ
  • Татьяна Огарь

    Каждый день идут под лёд,и все равно другие лезут туда же
  • Tamara Datskiv

    Вічна пам'ять хлопцю, співчуття рідним.

    Oksana Barvinko reply Tamara Datskiv

    Tamara Datskiv чому вічна пам’ять ?? Написано що в шоковому стані відвезли до лікарні
  • Танюшка Садовська

    Нерозумію людей які ходять по льоді,навіщо наражати себе на небезпеку?

keyboard_arrow_up