Прощай, побратиме. Без Тебе Україна збідніла... Поблизу Кремінної загинув Василь-Яків Капустинський

Прощай, побратиме. Без Тебе Україна збідніла... Поблизу Кремінної загинув Василь-Яків Капустинський
  • Громадський діяч, Голова Тернопільського осередку МНК у 2021 році, організатор вишкільного табору "Лисоня", один з організаторів теренової гри "Гурби-Антонівці" та багатьох інших заходів. Друг Яків був ідейним МНКівцем, з якого багато хто брав приклад.

  • Жителю села Білий Потік 1 січня лишень виповнилось 25 років. Він був стрільцем-помічником гранатометника десантно-штурмового батальйону.
  • Білобожницька громада висловлює найщиріші співчуття батькові, матері, сестрі, а також всім родичам та близьким молодого Героя, і разом з Вами розділяє цей нестерпний біль втрати.

Молодий воїн з Білого Потоку віддав життя за Україну і нас з вами.

— Після відносного затишшя, жах війни знову увірвався болючою звісткою у нашу громаду. Мужньо виконуючи військовий обов'язок в бою за Україну, її свободу і Незалежність, в населеному пункті Кремінна Северодонецького району Луганської області 2 лютого 2023 року загинув житель села Білий Потік, стрілець-помічник гранатометника десантно-штурмового батальйону Василь-Яків КАПУСТИНСЬКИЙ, — гірку звістку повідомив голова Білобожницької громади Віктор Шепета.

Герої не вмирають, поки про них живе пам'ять!

Василь-Яків Григорович  Капустинський народився 1 січня 1998 року.

Відео дня

Білобожницька громада висловлює найщиріші співчуття батькові, матері, сестрі, а також всім родичам та близьким молодого Героя, і разом з Вами розділяє цей нестерпний біль втрати.

— Сумна, страшна звістка. Молодий, красивий, талановитий, сповнений жаги до життя, щирий патріот України... Тобі б ще жити і жити, а тобі назавжди 25, Васильку. Спочивай з Богом, — написала Наталія Солтис. — Вічна пам'ять Герою . Щирі співчуття рідним і сили перенести горе.

Герої не вмирають, поки про них живе пам'ять!

— 2 лютого у боротьбі за Українську Державу на Луганщині загинув наш Друг, Дійсний Член МНК та Член ОУН – друг "Мармус", Капустинський Василь-Яків, — йдеться на сторінці Молодіжний Націоналістичний Конгрес - МНК. — Громадський діяч, Голова Тернопільського осередку МНК у 2021 році, організатор вишкільного табору "Лисоня", один з організаторів теренової гри "Гурби-Антонівці" та багатьох інших заходів.

Горів усім,що робив

Друг Яків був ідейним МНКівцем з якого багато хто брав приклад. Він щиро вірив у велике майбутнє Української Держави. Він працював задля цього майбутнього та збереження України. Він навчав цього інших. Пам'ятаймо, яку ціну заплачено за нашу свободу. Дякуємо за науку Друже! До зустрічі на Вічній Ватрі.

"Гідний син України. Честь і шана!!!", — написав Назар Сарабун. 

— Васильку, як же ж так? У Тебе було стільки планів на життя... Ми з Тобою так багато сценаріїв майбутнього розвитку України проаналізували, — на власній сторінці у Фейсбук написав професор, ветеран війни Микола Лазарович. — Прощай, побратиме. Без Тебе Україна збідніла...

"Наш Василь-Яків. Скільки яскравих спогадів. Він усе встигав. Староста групи, актор у виставах, ведучий на днях спеціальності, організатор різноманітних заходів, — згадує Олена Конопліцька. — Патріот своєї держави. Своїм яскравим життям показував, як треба любити Україну, розвивати її. Вів за собою юне покоління. Горів усім,що робив. Вічна та світла пам'ять Тобі, наш Герою"...

Про зустріч та чин похорону повідомимо додатково.

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, сестрі, рідним, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (90)
  • Марія Коркушко

    Вічна пам'ять.
  • Надія Шевченко-Хомуха

    Вічна Слава і пам'ять Геро ю
  • Halyna Shumska

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ.
     СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ.
  • Майя Хоменко

    Вічна світла память і царство небесне Героєві.

keyboard_arrow_up