Партнер рубрики Події

Що будують біля мобільного укриття на проспекті Бандери? Ми дізналися

Що будують біля мобільного укриття на проспекті Бандери? Ми дізналися
  • Тернополяни помітили, що навколо мобільного укриття на проспекті Степана Бандери зняли верхній шар грунту та демонтували вуличні афіші. Люди підозрюють, що там незабаром встановлять МАФ або з’являться нові торгові приміщення.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися, що там планують робити та чи є дозволи.

Мобільне укриття розташоване біля зупинки громадського транспорту на проспекті Бандери, неподалік кільцевої розв’язки. Раніше на цьому місці лише росла трава та стояли кілька афіш. Однак тепер шар грунту зняли. Афіші демонтували. Ділянку відгородили стрічкою та насипали пісок.

Відео дня

Також демонтували скляну зупинку громадського транспорту. Залишилось дві лавки на тротуарі.

Тернополяни, які очікували транспорт, припускають – тут або встановлять кіоски, або збудують магазини. 

Ми звернулися до міської ради за коментарем. Як розповіла речниця міськради Мар’яна Зварич – на цьому місці відбувається будівництво зупинки громадського транспорту з двома громадськими туалетами та з приміщенням торгового призначення.

– Дозвільні документи на ділянку та на роботи є. Також заплановане вкладання бруківки на території пішохідної зони. Земельна ділянка передана у 2013 року в оренду Відділу технагляду та перебуває в суборенді. Пункт укриття знаходиться на даній ділянці і буде там надалі розміщуватися, – пояснила вона. 

Ми також підготували інформаційний запит щодо вартості робіт. Ми запитали, чи виділяли кошти на облаштування зупинки з міського бюджету та скільки коштів має приносити місту оренда ділянки. Наразі ми очікуємо на відповідь. Більше – згодом.

А як вважаєте ви – чи потрібна нова зупинка з туалетами та торговим приміщенням? Пишіть свою думку! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Oksana Bystrova

    МАФний Тернопіль як же без нових МАФчиків
  • Vasil Grubinko

    А як це співвідноситься з тим що нині казав президент про бруківку!
  • Григорій Стецько

    Громадські туалети треба, торгових точок у місті вистарчає. Голова міста не дбає про благополуччя містян, а про своє збагачення, мабудь ще одну вілу хоче купити в штатах, за чесно отримані відкати... СЛАВА УКРАЇНІ. СМЕРТЬ ЇЇ ВОРОГАМ І КАЗНОКРАДАМ..
    .
  • Люда Кравець

    Тернопіль перетвррився в місто 🌆 генделиків і МАФів..Ростуть,як гриби після дощу.. Скоро не розминутися з ними буде..

keyboard_arrow_up