Що думають тернополяни про расову дискримінацію (опитування)

Що думають тернополяни про расову дискримінацію (опитування)
  • 21 березня відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації
  • Тернополяни здебільшого стверджують: «Усі ми – люди Божі»

21 березня 1960 р. у містечку Шарпевілль (ПАР) поліцейські відкрили вогонь у натовп чорношкірих демонстрантів, убивши 69 осіб. Ця подія отримала назву Шарпевілльська бійня. У пам'ять про злочин цей день ООН відзначає як Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації.

Проблема дискримінації досі не усунена і актуальна на території країн, де вживаються різні етнічні групи. Як ставляться тернополяни до расизму, наша кореспондентка поцікавилась у перехожих.

     -      Всі люди рівні,- стверджує пан Федір.-Все залежить лише від того яка людина сама по собі. Так само, як і людина нашої національності може показати себе з негативного боку в певній ситуації, так само і інші люди нічим не відрізняються від нас. Мені не одноразово траплялось спілкуватись з людьми інших рас і проблем жодного разу не виникало.

Відео дня

 

 

Пані Наталія розповідає, що також має чимало друзів з інших країн і кожна людина є неповторною особистістю не залежно від її раси.

 

 

-           Я не підтримую расизм, бо ніякої ролі не відіграє ні колір шкіри, ні національне чи етнічне походження, якщо людина хороша, то все інше не маж значення,- вважає жінка.

 

 

 

 

 

- Я ставлюсь до усіх людей цілком однаково,- каже студент Іван. – Я б виключно по вчинках ділив людей на хороших і поганих, а дивитись якого кольору шкіра у людини і оцінювати - це безглуздо, як на мене.

 

 

 

 

Пані Ольга ж надіється, що з часом расова дискримінація буде зникати та люди ставатимуть більш толерантними по відношенню до інших. 

 

-           Ми всі люди Божі, - каже жінка. – Зараз людей інших рас, нажаль, ще не всі доброзичливо сприймають в нашому середовищі, але елементарна людська повага повинна бути. Ніколи в світі неможна ні принижувати, ні зневажати інших людей, а старатись просто завжди знаходити розуміння.

 

 

 

-           Людина не вибирає з яким кольором шкіри, в якій країні чи в якій сім’ї їй народитися,- пояснює пані Галина. – Тому дискримінувати людину, бо вона не схожа на тебе - це неправильно. Ми маємо право бути різними.

 

 

 

 

Автор Наталія Корпан

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Тернополянин

    Расизм складається з двох складових. Часто люди не хочуть розбиратись у коренях расизму,мішаючи все в одну купу. Так легше для голови. Хоча не варто бути таким поверхневим. Приміром є расизм по кольору шкіри,ну тут я приміром зовсім не расист. А є расизм культурний. І часто саме через культурні особливості,виникають конфлікти та неприязнь,яку  поверхневі люди,сприймають як ненависть до зовнішніх відмінностей,одна з яких колір шкіри. А культурно я расист. Особливо коли чужорідна культура агресивна,і в коренях її лежить ворожнеча до культури моєї
  • Діонісій

    головне не колір шкіри, а яка людина.
  • Anonymous

    щоб опитування були правдивими - зробіть його анонімним)

    Anonymous reply Anonymous

    ви праві, потрібно зробити інтернет голосування
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up