Партнер рубрики Події

Що кажуть у консульстві про загиблих у Польщі заробітчан із Тернопільщини

Що кажуть у консульстві про загиблих у Польщі заробітчан із Тернопільщини
  • Тіла двох чоловіків віком 28 та 46 років знайшли у Польщі в ангарі для зберігання фруктів та овочів, наповненому азотом, без доступу кисню у неділю, 10 листопада. Заробітчани родом з Тернопільщини.  
  • Журналіст «20 хвилин» з’ясував, коли тіла загиблих доставлять на батьківщину та чим може допомогти консульство у таких випадках.

Як повідомляла керівник консульського відділу посольства України у Варшаві Світлана Криса, загиблі є родичами – дядько та племінник. В українському консульстві також повідомили, що загиблі працювали легально.  

- Ми отримали інформацію про смерть двох громадян України, які загинули 11 листопада в Раві Мазовецькій, – розповідає прес-секретар посольства України у Варшаві Юлія Бородій. – Ми одразу проінформували про це родичів загиблих. Зараз на завершальній стадії знаходиться підготовка до відправки тіл загиблих в Україну.

Як розповідає Юлія Бородій, справу має дослідити польська поліція. Консульство отримає результати розслідування. Розтин тіл відбувся у середу, 13 листопада.

Відео дня

Як повідомив начальник відділу комунікації ГУНП Сергій Крета, оскільки смерть не кримінальна, українські правоохоронці не займаються розслідуванням. Інформації про загиблих в українських правоохоронців наразі немає. Всі обставини смерті встановлює польська поліція.

Як повідомили в консульстві, справу розслідує районна прокуратура міста Рава Мазовецька.

У консульстві також повідомили, що тіла загиблих відправляють за рахунок родичів загиблих.

- Для консульства України не передбачено коштів для відправки тіл загиблих громадян України за кордоном на батьківщину, – розповідає Юлія Бородій. – Транспортування тіл здійснюється за рахунок родичів.

Як розповіли в консульстві, роботодавець загиблих чоловіків відповідально підійшов до цього питання та сприяє в розслідуванні справі. Однак чи допомагає роботодавець у відправці тіл загиблих, в прес-службі консульства розповісти не змогли, оскільки цією інформацією вони не володіють. Також, працівники консульства не уповноважені надавати контактну інформацію роботодавця, тому поспілкуватися з ним журналісту «20 хвилин», на жаль, не вдалось.

В консульстві розповідають, що у разі загибелі українських громадян за кордоном, українське консульство може надати родичам інформацію про організації, які мають ліцензію на транспортування тіл загиблих за кордон.

- Якщо робітник був влаштований офіційно, то полегшує інформування консульської установи про подібні ситуації. Консульський відділ посольства в Варшаві передає інформацію про осіб, які померли на території консульського округу в Україну відповідним органам. Це допомагає якомога швидше зв'язатися з родичами померлих та сприяти транспортуванню тіл.

Наразі журналіст намагається з’ясувати звідки родом загиблі. Продовження читайте згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Katerina

    Чому страхова не компенсує?
  • .

    А як же страхові компанії
  • Іра

    Загиблі жителі с.Серетець Зборівського району. Наразі по сусідніх селах збирають кошти на оплату транспортування тіл, потрібно 260 тис. грн.

    Tamara Zaitc reply Іра

    ми з телебачення хотіли б допомогти як з вами звязатися 0971846092

    Іра Базан reply Tamara Zaitc

    Я особисто сім'ї загиблих незнаю, в мене мама працює вчителем в тому селі.
  • ВОЛОДЯ

    ТЕРНОПОЛЯНИ ...ЧОМУ ВСІ МОВЧАТЬ....ДАВАЙТЕ ДОПОМОЖЕМ

    David Starr reply ВОЛОДЯ

    Та бо люди не розуміють, для чого збирати такі космічні суми для транспортування тіл, коли їх можна там кремувати, привезти сюди і це обійдеться значно дешевше. Яка різниця, як поховати людину?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up