Партнер рубрики Події

Що відбувається на Росії зараз: ми зібрали актуальні новини

Що відбувається на Росії зараз: ми зібрали актуальні новини
  • У ніч проти 24 червня у столиці держави-агресорки на тлі антикремлівських заяв ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина всі найважливіші об'єкти взяли під посилену охорону.
  • В адміністрації диктатора Володимира Путіна почалась паніка й там не виключають початку громадянської війни.
  • Новини про останні події в Росії – читайте у матеріалі.

Ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин пізно ввечері, 23 червня, звинуватив міноборони РФ у навмисному ракетному ударі по тилових таборах угрупування та оголосив про «марш справедливості проти російського міноборони». Конфлікт між Пригожиним та військовим командуванням РФ триває кілька місяців. Сторони звинувачували одне одного у воєнних невдачах і вдавались до завуальованих погроз. Пригожин пригрозив помстою за обстріл таборів «Вагнера».

«Ми ухвалили рішення, як відповімо на цей злочин. Наступний крок за нами! Тих, хто намагатиметься чинити опір, ми знищуватимемо. Ми розберемося з тими, хто знищує російських солдатів», – зазначив ватажок найманців.

Останні новини з росії

11:23. Підрозділи «Групи Вагнера» йдуть на Москву з Воронежа. Подальший сценарій «кризи» визначиться в найближчі години залежно від того, як себе поведуть російські силовики, пише британська розвідка. У своєму ранковому зведенні британці констатували, що ворожнеча між «Групою Вагнера» і Міноборони Росії переросла у військове протистояння. Найманці зайняли ключові об'єкти безпеки в Ростові-на-Дону, в тому числі штаб, який керує військовими операціями Росії в Україні. Британці констатували, що є е мало свідчень прямих бойових зіткнень між «Вагнером» і урядовими силами безпеки РФ. Деякі з них, ймовірно, залишилися пасивними, оскільки поступалися Вагнеру.

Відео дня

10:30. Президент Росії Володимир Путін звернувся до громадян. Пряму трансляцію опублікували на ютуб-каналі «БелРос 3.0». Загалом, диктатор по кілька разів повторював одне і те ж – про єдність російського народу, його боротьбу «проти всіх» – і неонацистів, і «зарубєжних сил, которие делили страну і рвали на части». Основне зі звернення:

  • Всі, хто став на шлях зради і готував переворот, понесуть покарання. 
  • Наразі заходи антитерористичного характеру вводяться у Москві, Московській області і ряді інших регіонів.
  • Ситуація у Ростові залишається складною. Заблокована робота органів цивільного та військового управління. Будуть прийняті заходи по стабілізації ситуації в місті.
  • Диктатор закликав тих, хто організував військовий заколот і підняв зброю, не робити фатальну помилку і «припинити участь у злочинних діях».

Повну трансляцію дивіться ТУТ.

10:23. Російський президент Володимир Путін найближчим часом звернеться до громадян через неспокійні події, які наразі відбуваються на території країни. Про це повідомив речник очільника Кремля Дмитро Пєсков, передають російські ЗМП.

10:00. У Ростові є багато техніки «ПВК Вагнер» та Міноборони рф. Пригожин заявив про контроль над військовими об'єктами Ростова та вимагає прямої зустрічі з найвищим військовим керівництвом. За його словами, «вагнерівці» збили три вертольоти Міноборони рф. Підтверджень цього немає. В Ростові перекрили виїзди з міста, а людей закликали не виходити на вулицю. У москві та воронезькій області ввели режим контртерористичної операції.

9:33. Міністерство оборони Російської Федерації через 12 годин після початку заколоту Євгена Пригожина вирішило записати звернення до найманців ПВК «Вагнер». Заяву опублікували в телеграм-каналі МО РФ. Російське Міноборони заявляє, що «вагнерівців» «обманом втягнули в злочинну авантюру Пригожина й участі в збройному заколоті». У Шойгу стверджують, що деякі найманці Пригожина вже нібито звернулися по допомогу, вони хочуть безпечно повернутися в пункти постійної дислокації. «Просимо проявити розсудливість і швидше вийти на зв'язок з представниками Міноборони Росії або правоохоронних органів. Ми гарантуємо всім безпеку»,– йдеться у зверненні.

8:00. Стало відомо, що «вагнерівці» по суті захопили Ростов. ПВК «Вагнер» захопили в Ростові штаб МО РФ, будівлю МВС та декілька інших важливих будівель.

2:00. Пригожин заявив, що його найманці перетнули російський кордон і рухаються до Ростова. Він закликав місцевих мешканців і силовиків не чинити опору і переходити на його сторону.

01:30. На російському «Пєрвому каналі» показали екстрений випуск новин. В ньому Пригожина звинувачували в провокаціях та розповсюдженні фейків.

На трасі Москва - Воронеж - Ростов-на-Дону ФСБ за підтримки СОБР виставляють блокпости.

01:10. Російські силовики почали перекривати трасу з Москви до Ростова-на-Дону, пише zaxid.net. У самому Ростові-на-Дону очевидці нібито побачили рух військової техніки на вулицях міста. Російські пропагандистські ресурси повідомляють про спорудження блокпостів на в'їзді до москви.

Що сталося раніше?

Пригожин заявив, що покарає винуватців ракетного обстрілу таборів ПВК «Вагнера» і закликав не чинити опору. «Ті, хто намагатиметься чинити опір, ми вважатимемо загрозою, і знищуватимемо негайно, включаючи будь-які блокпости, які стали на нашому шляху, будь-яку авіацію, яку побачимо над своїми головами, – додав Пригожин. – Нас 25 тисяч, і ми йдемо розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня». Він пообіцяв «зупинити зло, яке несе військове керівництво країни».

На ці заяви ватажка ПВК «Вагнера» відреагувало міноборони РФ, назвавши їх провокацією.

«Всі повідомлення, що розповсюджуються в соціальних мережах від імені Є. Пригожина, і відеокадри про нібито завдання МО РФ удару по тилових таборах ПВК «Вагнер», не відповідають дійсності і є інформаційною провокацією», – йдеться у короткому повідомленні міноборони РФ.

Дмітрій Пєсков, речник президента РФ, теж прокоментував заяви Пригожина. Він лаконічно заявив, що Путіна поінформували про ситуацію з Пригожиним і ПВК «Вагнера». Натомість ФСБ Росії навіть заявила про відкриття кримінальної справу проти Пригожина через заклик до збройного заколоту.

В адміністрації російського диктатора Володимира Путіна почалась паніка через заяви ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина. Про це інформує російське опозиційне видання з посиланням на власні джерела. У повідомленні вказується, що там не виключають початку громадянської війни.

До слова, кілька днів до цього начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов оцінив ситуацію в оточенні президента РФ Володимира Путіна. В ефірі телемарафону він прокоментував питання, чи існує конфлікт між очільником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним та керівництвом Міноборони РФ, або це просто внутрішній російський фейк.

«Я це ніяк не назву грою на публіку і фейком – це абсолютно не туди. Це конфлікт цілком реальний і вони його, в принципі, не приховують», – акцентував Буданов. 

Новина доповнюється...

 

Читайте також:

Чи справді у Росії почався військовий переворот?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Марійка Козак

    Як то ,,настигнути,,?

keyboard_arrow_up