Що відомо і чим володіє новий прокурор Тернопільщини Микола Петришин

Що відомо і чим володіє новий прокурор Тернопільщини Микола Петришин
  • Де працюватиме Петро Бойко, якого призначили на посаду прокурора Тернопільщини 9 місяців тому, поки невідомо. Наші джерела не виключають, що на Тернопільщині він і залишиться.
  • У 29-річного Микола Петришина є дружина Анна, теж працювала прокурором на Київщині. Разом виховують сина Матвія. Яким майном володіє подружжя – читайте.

На Тернопільщині – новий прокурор. Про це стало відомо з відкритих джерел 11 вересня, водночас офіційної інформації поки немає.

У прокуратурі області запевнили, що 14 вересня всю інформацію нададуть. Наразі лише відомо, що раніше він працював військовим прокурором Дарницького гарнізону Центрального регіону України.

Де працюватиме екс-прокурор Тернопільщини – також не говорять. Проте, наше джерело у силових структурах не виключає, що Петро Бойко залишиться працювати у прокуратурі області. Яку посаду обійме – поки невідомо.

Відео дня

Доки немає офіційної інформації про новопризначеного прокурора Миколу Петришина, ми спробували її відшукати у відкритих джерелах. А також поцікавились статками – як прокурора, так і його родини.

Ми знайшли діючий акаунт нового прокурора у Фейсбук – збіг є і за іменем та прізвищем, і за останнім місцем роботи.

Чим володіють прокурор та його дружина – екс-прокурор?

З нього нам стало відомо, що до столиці Микола Петришин у жовтні 2015 року переїхав з Яворова, що на Львівщині. За даними ЗМІ, ще декілька років тому працював звичайним слідчим львівської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері. До цього закінчив Національний юридичний університет ім.. Я. Мудрого. Одружений, дружина Анна. Разом виховують сина Матвія.

Дружина була прокурором Бориспільської місцевої прокуратури Київської області, а до цього – власницею та директоркою ТОВ Тандер Консалт, що у Києві. Вид діяльності підприємства - Неспеціалізована оптова торгівля.
Саме після переїзду до Києва і початку роботи військовим прокурором, у декларації за 2015 рік Петришин вказав 286 000 зарплати та майже 20 тисяч матеріальної допомоги, а ще – дружину. Вона, за даними порталу «Антикор», працювала в прокуратурі Київської області та задекларувала у 2015-му 75 000 гривень доходу.
Спільно на двох подружжя задекларувало 300 тисяч гривень збережень, дві квартири (одна – тещина, інша – дружини), 200-метровий будинок і земельну ділянку (все на дружині), офіс (теж на дружині) та два автомобілі – «Тойту Кемрі» 2009 року випуску та «Мазду CX-7». Обидва оформлені на дружину-прокурора.
У декларації за 2016 рік у Миколи Степановича з’явилася іще одна, третя, квартира, якою він володіє лише частково – 20%, а у тещі військового прокурора Кіщак Наталії Іванівни – новенький Nissan Qashqai 2016 року випуску. Чим конкретно зараз займається теща Петришина – невідомо, однак до 2009 року, згідно з Єдиним реєстром юросіб, вона була самозайнятою особою – займалася роздрібною торгівлею з лотків на ринку.
Згідно з декларацією за 2019 рік, у дружини суттєво більше статків і майна, аніж у чоловіка-прокурора.

Микола Петришин від 2015 року має право користуватись квартирою у столиці площею 70 кв. Дружина Анна є власницею земельної ділянки у Києві площею 900 кв. м. А від 2007 року – квартирою у столиці площею 77 кв. м. Роком раніше на правах спільної власності було офісне приміщення у столиці - 62 кв. м і 51% власності. Єдине нерухоме майно, власником якого є Микола Петришин, за даними декларації, це 20% невеличкої, у 53 кв. м, квартири у Яворові, власність на частку якої надбав у 2000 році.   

А от дружина Анна від 2017 року є власницею будинку у Києві - 194 кв. м.

У нового прокурора Тернопільщини є 2, 5 га землі у Вишеньках, що в Бориспільському районі Київської області.

Які автомобілі є у родини

Микола Петришин є власником єдиного авто: Audi A3, 2015 року випуску. Придбав її 1 листопада 2018 року за 390 000 грн.

У дружини особистий автопарк побільше: від 2012 року має Toyota  Camry, 2009 р.в, а від 2013-го - Mazda  CX-7, 2007 р.в. У 2019 році придбала новеньку Audi А5. У власності від травня 2017 року є ще одне авто - Kia  Rio, рік випуску 2011.  

За 2019 рік за основним місцем роботи у військовій прокуратурі Микола Петришин отримав 473 453 грн зарплати та ще виплати до 5 травня, - як учасник бойових дій, - 1 295 грн.

У дружини Анни дохід від зайняття підприємницькою діяльністю склав 979 668 грн, а заробітна плата, отримана за основним місцем роботи в Апараті Верховної ради – 39 132 грн. Ще дружина у 2019 році отримала державну матеріальну та соціальну допомогу у розмірі 10 320 грн.

Микола Петришин задекларував за 2019 рік 300 000 готівки. У дружини, зазначено в декларації, є 10 тис доларів і ще 5 – позичила. На картках в обох з подружжя у двох банках є невеличкі суми – до 100-200 грн.  

У декларації за 2019 рік також зазначено, що Микола Петришин взяв у ПриватБанку 4 грудня 2019 року кредит у 134 тис грн.

Щодо вже тепер екс-прокурора Петра Бойка, то його тодішній заступник генерального прокурора України Віктор Чумак представив на посаді прокурора Тернопільської області 3 січня 2020 року. Він, нагадаємо, народився 23 липня 1985 року в м. Чернігів. В органах прокуратури - з 2010 року. До призначення на посаду прокурора Тернопільської області працював військовим прокурором Чернівецького гарнізону Західного регіону України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Саша Крест

    і чого всі ці ЗЕлені завжди неголені? стільки накрав цей слуга у 30 років, а на бритву грошей не вистачало...
  • Іван

    понти в них в моді... годинник дорогий, борсетка, галстук і обовязково ікона... так так... прокурора від сбушника можна впізнати по колекції ікон в дома...
    ьака служба: і опасна і трудна- бабки збирати
  • Мах

    Покищо можна сказати що любитель відфотошоплених фото))
  • Тернополянин

    Треба ще не один десяток років,  щоб такі цикуни було точно чисті. А цих,  все одно вчили прокурори махрові корупціонери.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up