Партнер рубрики Події

Владу знайшли! Мама поїхала за нею у село на Збаражчині (оновлено)

Владу знайшли! Мама поїхала за нею у село на Збаражчині (оновлено)
  • Влада гарно вчиться і – неформальний лідер, кажуть у школі. Проте, що втече, ніхто від неї не чекав.
  • Влада сама приходила у Збаразьку поліцію, каже мама. Там, ймовірно, про розшук не знали і відпустили її.

15-річну Владу Пухтай знайшли!  Про це повідомила "20 хвилин" близька подруга мами дівчинки пані Світлана.

- Вона жива-здорова, - розповіла пані Світлана. - Мама поїхала за нею. 

Про те, що дівчинка в с. Коханівка Збаразького району, мамі повідомили односельці. Там родина проживала до переїзду в Тернопіль, розповіла подруга мами. 

Відео дня

У поліції поки інформацію підтвердили.

- Неповнолітню поліцейські розшукали на Збаражчині, де проживає її батько. Жертвою злочинних посягань дівчинка не стала, повертається до матері в Тернопіль, - повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області.  

Нагадаємо, працівники Тернопільського відділу поліції розшукують 15-річну Пухтай Владу Віталіївну.  Дівчинка 29 травня близько 11.00 години пішла зі школи, де навчається, і досі не повернулася.  

Оксана Пухтай, мама дівчинки, розповіла журналістам, що через день після зникнення Влада сама прийшла до Збаразької поліції. Що далі трапилось – ніхто не знає. Але поліцейські її відпустили, розповіла мама.

- Вибачте, більше я говорити не можу, - почули ми на тому боці слухавки.

У 10 школі, де навчається зникла дівчинка, кажуть, що її нібито знайшли.

- Поки що інформації про те, що дівчинку знайшли, немає, - запевнив начальник відділу комунікації Головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Тому ми далі її розшукуємо.

Як вдалося дізнатися «20 хвилин», Влада лише півроку як перейшла на навчання до 10-ої школи.

- Владу поки не знайшли, але добре, що жива-здорова, бо прийшла в поліцію, - розповіла класний керівник Влади Лілія Стець. - Вона тільки з нового семестру у нас. Вчиться гарно, активна, такий собі неформальний лідер. Специфічний характер. Але ми навіть припустити не могли, що вона може утекти.

У школі припускають, що втеча – акція протесту через непорозуміння в сім’ї. Адже батьки розлучилися. Хоча вони у досить гарних стосунках.

Близьких друзів у класі в неї не було. Трималась осторонь, прийшла у школу – сіла на першій парті, закладки в книжках, усе надруковано, усе в неї в порядку…  

Останнім часом Влада не ходила до школи. Класний керівник телефонувала мамі, бо в дівчинки гарні оцінки. І шкода, якщо за півріччя вийде менший бал, ніж той, на який Влада знає і заслуговує. 29 травня Влада прийшла до школи.

- Я з нею поговорила, усе пояснила, що треба доздати пропущені теми, - розповіла Лілія Стець. – Підвела до одного вчителя, до іншого… Сказала їй, мовляв, почекай мене, я зараз буду, бо розпочався урок, і я пішла до дітей. Через деякий час зателефонував батько, що отримав від доньки смс. У повідомленні йшлося, що Влада пішла.

Прикмети розшукуваної: на вигляд 15-16 років, зріст 175-180 см., худорлявої статури, обличчя овальне, очі карі, довге русяве волосся.  Була одягнена у піджак зеленого кольору, жилет зеленого кольору, світлі джинси, кросівки темно-зеленого кольору, чорний рюкзак, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області
Поліцейські звертаються до краян: якщо ви володієте будь-якою інформацією про місцезнаходження розшукуваної, або бачили дану особу, телефонуйте у Тернополі (0352) 27-11-70; (067) 140-53-11; або на лінію 102.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (57)
  • Екатерина Сысенко

    Спасибо Господу Богу
  • Ilona Tomashevskaya

    Так вона пішла чи повернулася до батька,чи може до матері?Не зрозуміло зовсім
  • Ольга Пынзарь

    Слава богу!
  • Неля. Михащуе

    Дуже добре.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up