Що збудували та відкрили у 2021–му в Тернополі. Чи подобаються вам ці зміни? (ОПИТУВАННЯ)

Що збудували та відкрили у 2021–му в Тернополі. Чи подобаються вам ці зміни? (ОПИТУВАННЯ)

2021 рік видався складним через пандемію та локдаун. Однак, незважаючи на це, у місті було чимало позитивних змін. Дивіться, що відкрили та збудували за рік.

У місті відбулось чимало позитивних змін. Ремонтували дороги та прибудинкові території, відкривали спортивні майданчики, ремонтували школи та садки.

Водна арена «Тернопіль»

Відео дня

Великий спортивний комплекс став унікальним місцем для проведення водних чемпіонатів та тренувань наших гравців. Там вже збудували споруди для прийому гостей та делегацій, нові трибуни, місця для тренувань спортсменів тощо.  Зараз водна арена – це тренувальна база тернопільських веслувальників.

Флагшток у парку «Топільче»

До Дня Державного прапора та Дня Незалежності у місті відкрили флагшток висотою 50 метрів. Він став найвищим в області. Біля нього проводитимуть урочисті заходи. Кошти на його облаштування виділили меценати. 

Спортивний комплекс

У листопаді в житловому районі «Кутківці» відкрили сучасний спортивний комплекс Західноукраїнського національного університету. Його будували майже два роки. Там є футбольне поле, легкоатлетичні доріжки, тенісний корт, волейбольний та баскетбольний майданчики, комфортна глядацька трибуна з накриттям.

Сучасна нейрохірургічна операційна

У лікарні швидкої допомоги відкрили сучасну нейрохірургічну операційну. Там вже успішно проводять операції найвищого рівня складності – на головному та спинному мозку. Як розповіли медики, технічне забезпечення нової операційної є найвищим в області. Це допоможе врятувати здоров’я та життя багатьох тернополян. 

Дворівнева транспортна розв’язка

Розв’язка в районі Гаївського шляхопроводу має шість смуг для руху транспорту, освітлення, ділянки для пішоходів та розворотні майданчики. Цей об’єкт є частиною міжнародної траси М–30. Ця дорога з’єднує схід та захід країни. Розв’язка допоможе вирішити транспортні проблеми та уникати заторів.    

Новий бронзовий макет міста

Біля Тернопільського замку відкрили нову цікаву локацію – бронзовий макет міста XVIII століття. Проєкт «Бронзовий Тернопіль» започаткували у 2015 році. Ініціаторами є скульптор Дмитро Мулярчук, історик Володимир Кріса та архітектор Данило Чепіль. 

Дитячий садок 

Нові ясла–садок відкрили у грудні на вулиці Парковій. Заклад може прийняти 40 маленьких тернополян. Тут функціонує і спеціальна інклюзивна група для виховання та навчання дітей з особливими освітніми потребами. 

Інсультне та інші відділення

Чотири нові відділення з найсучаснішим обладнанням відкрили в Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні. Два відділення — інсультне і нейрореабілітації — після тотальної реконструкції. А четверте неврологічне відділення і відділення невідкладної допомоги Emergency свіжозбудовані. Серцево-судинні захворювання займають перше місце, тому пацієнти мають можливість отримати кваліфіковану і високоякісну медичну допомогу.

Який на вашу думку об'єкт найбільш важливий для тернополян? Проголосуйте!

Опитування

Як вважаєте, який новий об'єкт найбільш важливий для міста?

 

Напишіть, яких змін ви чекаєте у 2022-му році? Що варто збудувати? 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Петро Беріт

    Наступного року нас чекають ще більше цікавих відкриттів - спортивна академія в парку, 9-ти поверхівка Надала в парку Шевченка, здача 16-ти поверхівки в парку Загребелля, ну і декілька менш епічнішіх...
    Це все було б неможливо без вас дорогі тИрнополяни! Від імені банди у вишиванках - низький вам уклін!

    Сергии Кырык reply Петро Беріт

    Любов Тєльнова-Бакай зовсім дурна баба

    Петро Беріт reply Петро Беріт

    Любов Тєльнова-Бакай щось у вас піна з рота коли подумаєте за ПО але вчите бути добрішим? Аргументи у вас сильні... кусок дороги? ПО звільнив 2/3 донбасу, здобув ТОМОС та безвіз, а тут - кусок дороги... супер!
    От як раз розвиває в Буковелі... щоб краще розвинути ще Бєню покликав...
    До речі відпочивав в Омані і ще купі країн поки не спалили...

    Андрій Мисак reply Петро Беріт

    Любов Тєльнова-Бакай бот заспокойся,ти тему переплутав.

    Любов Тєльнова reply Петро Беріт

    Достатньо чи продовжувати? Після цього порохоботи мене блокують і змотують вудочки.Надіюсь,ти будеш битись за гєтьмана до кінця.

    Любов Тєльнова reply Петро Беріт

    Петро Беріт Скільки злості та негативу. Все не так. Так,давай,раз так знаєш все,йди і роби.Про це мовчіть,про то мовчіть,а про що говорити? Про досягнення великого гєтьмана? Чи про ваші податки?  Вас злить,що Зеленський відпочиває в Україні,а не на Мальдивах? Розвиває українські курорти,а не везе гроші за кордон,так як це робиш ти. Що тебе так бісить?  Давай я тобі розкажу про твої податки.

    Петро Беріт reply Петро Беріт

    Любов Тєльнова-Бакай дякую, поржав... все що робиться з наших, в тому числі моїх податків, я знаю скільки їх плачу, знаю що бюджет міста 2.5млрд і знаю що за них можна робити. Подивіться на людей в інших країнах - постійно мітинги, люди не задоволені. Нашим зробив за 2.5млрд міст за 12 років свого правління - благодать.
    Про трансплантацію краще помовчіть, ви для цього хоч щось зробили? Хоч кров здавали? Може записані в реєстрі донорів кісткового мозку? Хоч гривню дали щоб трансплантація розвивалась? То чим ви пишаєтесь? В польщі 100тис в реєстрі, в німців 9млн, а у нас 5тис бо грошей немає...
    Останній раз коли я здавав кров навіть талончик на харчування донора не дали бо грошей немає! Чим ви пишаєтесь? Про що ви взагалі пишете? Ваш єбл.н ЗЕ відпочиває зараз в Карпатах зі своїм шефом Бєнею, за наші податки, а нам немає 65грн донору на харчування!
    Чому бідні бо дурні... при чому дуже бідні і дуууже дурні...

    Любов Тєльнова reply Петро Беріт

    Петро Беріт Петро,вгомонися вже.Як би 28 років крали так,як крадуть сьогодні,ми б жили як в Сінгапурі.Чого тобі все не так? Радій,що щось робиться,а не бризгай ядом всюди . Який гарний міст побудували в Тернополі.Не гірший,як в Європі, трансплантація органів є вже в Україні,не потрібно їхати за кордон і багато чого.Чого в тобі стільки злості та негативу?

    Петро Беріт reply Петро Беріт

    Андрій Мисак та те і робить що краде...  але наші кріпаки люблять щоб їх пани обкрадали, так було століттями...

    Андрій Мисак reply Петро Беріт

    Петро Беріт Краде,але зате щось робить 😂

keyboard_arrow_up