Партнер рубрики Події

Серце рветься на шматки… Тернопільщина прощається з Віталієм Веклічем

Серце рветься на шматки… Тернопільщина прощається з Віталієм Веклічем

Віталій з перших днів став на захист України, пройшов війну з 2014 року, був учасником Євромайдану, де отримав поранення. Проживав з дружиною і дітьми на Хмельниччині, а народився у с. Колодрібка Заліщицького району, де й знайде місце останнього спочинку

 

Дводенна жалоба у Заліщицькій громади, на будівлях приспустили прапори, а люди опустились навколішки — вони зустрічають свого Героя, майданівця, учасника бойових дій Віталія Векліча, аби провести в останню путь. Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ. І тепер назавжди повернувся додому…

Векліч Віталій Васильович народився 30 грудня 1978 року у с. Колодрібка Заліщицького району. Проживав із дружиною та дітьми на Хмельниччині, в Кам’янець-Подільськіому районі. На рідній Тернопільщині Герой знайде місце останнього спочинку.

У пам’яті залишиться привітною і доброю людиною

Овдовіла дружина Галина, осиротіли діти, плаче згорьований батько Василь Георгійович, у жалобі рідна сестра Інна.

Відео дня

— Він рідко приїжджав до рідного села, але назавжди в нашій пам’яті залишиться привітною і доброю людиною, — каже староста с. Колобрідка Василь Слободян. — І віддав за нас із вами найцінніше — своє життя. Щирі співчуття рідним. Вічная пам’ять нашому Герою-земляку.   

3 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання, вірний військовій присязі, у бою за Україну у с. Лежине Запорізької області загинув військовослужбовець 48-ої бригади 309 батальйону Векліч Віталій Васильович. Гірку звістку односельцям повідомили у Заліщицькій міській раді.

— Віталій з перших днів став на захист України, пройшов війну з 2014 року, був учасником Євромайдану, де отримав поранення, — повідомили у Заліщицькій громаді. — Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ. В ці скорботні дні Заліщицька громада щиро співчуває родині Героя. Сумуємо разом з Вами, підтримуємо в годину скорботи. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають! Герої не вмирають!

Гірко плаче й Хмельниччина... 

Оплакує Героя і Хмельниччина, яка стала для Віталія другим рідним домом.

— Сумна звістка знову прийшла в нашу громаду, — повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Кам'янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич. — Під час виконання бойового завдання трагічно загинув наш земляк – житель с. Пукляки (Гуківська ОТГ) Векліч Віталій Васильович. Він був справжнім українцем, вірним другом. Співчуття рідним та близьким. Вічна та світла пам’ять Герою!

«Ідуть кращі… Ті, хто ніколи не стоїть осторонь, хто відчуває обов’язок і гордість. Таким був 43-річний Віталій Векліч, — згадують в Кам’янець-Подільській міській раді. — Віталій ніколи не залишався байдужим до боротьби України за самобутність – гідно стояв на Євромайдані, де був поранений, брав участь в АТО. Якось Віталій писав, що відчуває гордість, будучи службовцем ЗСУ. Гордість і невимовний біль за батька зараз відчувають його донька і син. Побратими і вся Кам’янеччина в жалобі. Вічна пам’ять Герою!»

— Так, найкращі та мужні стали на захист Батьківщини... Вічна та світла пам'ять нашому Герою! — написала Vera Danchenko. — Щирі співчуття рідним та близьким. Боже, дай сили їм пережити цю втрату…

«Вічна пам'ять Герою. Рідні, як же вас уже багато, —  серце рветься на шматки», — пише Ірина Лисенко Резина.

— Вічна пам'ять — які сумні, болісні слова... Слова, які ми пишемо щодня, а іноді і декілька разів на день, — каже Lenura UR Lau. — Наше життя перестало бути таким, як раніше в буденних справах... Сьогодення в тім, ми щодня втрачаємо найкращих синів і доньок України... Це дуже боляче... Боляче від того, скільки вже зробили ті люди, скільки ще могли б зробити… Але клята війна перекреслила їхнє майбутнє, відправила в небуття. Низький уклін тобі, воїне... Низький уклін твоїм батькам! Дякуємо тобі за наш ранок... Ти назавжди залишився в наших серцях».

 

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькові, дружині, дітям, сестрі, рідним, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Наталія Дзидзан

    Вічна пам'ять герою!
  • Уляна Багрій

    Вічна пам'ять 🇺🇦
  • Люба Ярошовець

    Вічна пам'ять Герою, щирі співчуття рідним
  • Світлана Киричук

    Вічна пам'ять Герою України

keyboard_arrow_up