Партнер рубрики Події

Сесія міськради, дубль 2: депутати однієї з партій прийшли з плакатами

Сесія міськради, дубль 2: депутати однієї з партій прийшли з плакатами

Повторне засідання 14-ї сесії міської ради у вівторок, 4 квітня, таки відбулось. Голосували депутати швидко, проте не обійшлось без плакатів. 

Засідання 14-ї сесії міської ради мало відбутись 3 квітня. Але більшість депутатів просто не прийшли. Відтак заплановане засідання не провели.

4 квітня станом на 9.15 у сесійній залі було менше половини депутатів. Розпочали сесію з запізненням на 21 хвилину і о 9.21 зареєструвалось 30 депутатів. Решта долучились через кілька хвилин. 

Почали засідання з того, що депутати від "Громадянської позиції" виступили з плакатами, на яких було написано "Колего-депутате, чи вагомий наш голос" та "Не підтримав Генплан - грошей на округ - дуля". 

Відео дня

- Під час прийняття бюджету є рішення сесії, згідно якого титульні списки капремонту виконком може затвердити лише після того, як їх погодить профільна депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства, - коментує керівник фракції "Громадянська позиція"  Петро Ландяк. - Комісія погодила ті пропозиції, які давали і депутати, і виконавчі органи. А виконком 29 березня, приймаючи своє рішення, викинув ряд обʼєктів, долучив ряд обʼєктів. Це грубе нехтування процедури.  Ми протестуємо проти рішення виконкому.

Причина ще й у тому, як вважає пан Ландяк, що депутати від "Громадянської позиції" не голосували за Генплан. 

- Це така маленька відплата нам, - додає Петро Ландяк. - Ми звичайно будемо з цим боротись, бо ми відстоювали інтереси людей. І не може це бути якоюсь розмінною монетою. Прийшовши з плакатами ми апелюємо. Ми будемо тиснути на керівництво міста психологічно і юридично, бо рішення виконкому не відповідає рішенню сесії. 

Міський голова попросив депутатів сісти на свої місця та дочекатись, поки розглянуть усі питання. 

На сесію прийшло чимало громадян, чиї питання не були внесені в порядок денний. Згідно процедури вони зможуть виступити в кінці сесії. Кілька депутатів просили, щоб людей вислухали на початку. Міська голова поставив це питання на голосування, але за нього проголосувало лише кілька депутатів. 

Голосування розпочали з 34-го питання. В 9.46 депутати попросили про перерву.

- Вже напрацювались, - прокоментував Сергій Надал. - Перерва десять хвилин.

Проте перерва затягнулась до 10.18. А в 10.32 знову попросили про перерву.

- Ви на роботі чи де? - почали обурюватись громадяни, які прийшли зі своїми питаннями на сесію. - Скільки можна...

Чергова перерва тривала 40 хвилин і роботу продовжили в 11.13. Станом на 11.30 депутати проголосували приблизно за 110 питань. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Onysko Yaroslav

    Їм телефони потрібно здавати перед входом в сесійну залу!!!
  • Люся Інокентіївна

    Ото трудяги, їм би тільки на перекур  і потриндіти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up