Партнер рубрики Події

Шахраї видурили у жителів Тернопільщини понад 200 тисяч гривень

Шахраї видурили у жителів Тернопільщини понад 200 тисяч гривень
  • Ваш банківський рахунок заблоковано, збій системи або ж збільшення кредитного ліміту.
  • Під такими приводами махінатори телефонували до мешканців області і спустошували їхні картки.
  • По справах відкриті кримінальні провадження за шахрайство.

Цього разу шахраї діяли за звичною схемою: представлялись працівниками служби безпеки банку, повідомляли про загрозу рахунку і пропонували зарадити проблемі. Кілька смс з продиктованими даними – і гроші людей уже в кишенях крадіїв.

У такий спосіб останнім часом були спустошені картки чотирьох мешканців Тернопільщини.

Про це повідомляють у Нацполіції Тернопільської області.

Відео дня

Загальна сума завданих фінансових збитків від таких шахрайських дій – 273 тисячі 113 гривень. Причому один з постраждалих добровільно перевів шахраям аж 150 тисяч гривень.

Відомості про події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Довідка:
Стаття 190 Кримінального кодексу Україн: Шахрайство.
1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) карається:
штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Тобто за свої злочинні дії шахраї можуть заплатити адмінштраф, притягнутись до громадських чи виправних робіт, або сісти за грати на строк до трьох років.

Аби на ставати жертвами фінансових махінаторів, у поліцейські застерігають:

  • співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;
  • якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;
  • дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Нагадаємо, раніше ми писали, як «інвестування» тернополянина обернулось чоловіку збитками у 20 тисяч гривень. А фермер віддав шахраям майже мільйон гривень «за дешеві добрива».

 

Читайте також:

«Інвестор» з Тернополя збіднів на 20 тисяч гривень, а чортків’янин заплатив за хибну допомогу

Фермер з Тернопільщини віддав шахраям майже мільйон гривень

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up