Партнер рубрики Події

Шаржі тернополянина на Марчука, Депардьє і Броуді "поїдуть" у Португалію

Шаржі тернополянина на Марчука, Депардьє і Броуді "поїдуть" у Португалію
Три шаржі підготував на міжнародний конкурс карикатури і шаржу тернопільський художник, світовий рекордсмен із написання шаржів Микола Дмітрух. Такий “чемпіонат” щороку проходить у селищі Сінтра в передмісті Лісабона.

Тернополянин зобразив нашого земляка, легенду українського живопису Івана Марчука та двох своїх улюблених акторів: Жерара Депардьє та Едріана Броуді. Роботи потрібно надіслати в Португалію до кінця січня. Потім відбудеться виставка.

На шаржах і карикатурах, за правилами конкурсу, повинні бути відомі, впізнавані люди. Техніка виконання - довільна. Але формат робіт - лише А3.

Відео дня
>

Я беру участь у цьому конкурсі вже втретє. Торік надіслав декілька робіт. Були і шаржі, і карикатури, - каже художник. - Після виставки мені надіслали іменні олівці та каталог. Туди увійшли дві мої роботи: шарж на Ейнштейна і карикатура на подружжя.

Міжнародний конкурс в Сінтрі - дуже масштабний. Торік участь у ньому взяли  близько 300 художників із 65 країн на різних континентах.

Було 16 українців, - продовжує Микола Дмітрух. - Причому більшість - карикатуристи. Шаржі надіслали лише Леонід Сторожук та я.

Цього року пан Дмітрух вирішив надіслати лише шаржі, причому в іншій техніці виконання. Всі три - аплікації з кольорового паперу. 

Марчук, Броуді та Депардьє - дуже колоритні, яскраві люди. Їх легко перевтілити у шарж, - додає художник - На шаржі з Броуді я навіть зобразив фортепіано. Адже роль польсько-єврейського музиканта у фільмі “Піаніст” для нього знакова. Вона принесла акторові популярність і найвищу нагороду в галузі кіноіндустрії - “Оскар”.

Микола Дмітрух - учасник різних міжнародних виставок. Його роботи “побували” в Австралії та Бразилії, країнах Африки та Європи.

Насправді шарж, як і карикатура - складний вид мистецтва. Хоча на перший погляд і здається, що це дуже просто, - каже художник. - Це не стільки малюнок, як ідея, думка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Броуді не знаю але Іван Марчук та Ж.Депардьє дуже навіть впізнавані - успіхів автору.
  • Anonymous

    гарні роботи! успіхів вам, пане Миколо!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up