Партнер рубрики Події

Школяр з особливими потребами з друзями і батьками зняв анімаційний фільм

Школяр з особливими потребами з друзями і батьками зняв анімаційний фільм

Учень 6-ого класу школи мистецтв Лесик Венгринович разом з друзями та батьками зняли анімаційний фільм. Тему почерпнули з авторської казки Олега Романчука “Соловейко з одним крилом”.

Презентація фільму відбулась 16 березня у Тернопільській обласній експериментальній комплексній школі мистецтв ім. Ігоря Ґерети.

- Ідея виникла давно, але лише минулого року ми з дружиною почали втілювати її в життя, - розповідає батько Лесика Анатолій Венгринович. - Всю зйомку ми зробили за один день. Ми зробили близько 500 фото, які потім монтували. І потрібно було ще зняти відео з спілкуванням Лесика з його однокласниками. 

В мультфільмі та казці про соловейка наголос зроблений саме на спілкуванні, каже чоловік. Адже хлопчик з особливими потребами.

Відео дня

- У нього з народження ДЦП і ми довго його лікували, - розповідає батько. - В три роки він почав ходили. Але залишилась проблема з зором. Він бачить лише на десять відсотків. Очі в нього здорові, але хвороба вразила мозок і клітини, які відповідають за зір. Ми молимо Бога, щоб той стан, який зараз, не погіршився, бо про покращення мова не йде.  

Суть цього проекту, яка каже чоловік, була у тому, щоб показати, що Лесик може так само гратись з іншими дітьми, дружити, спілкуватись.

- Як тільки він прийшов у школу, йому було тяжко, діти не розуміли його, про що з ним говорити, - каже батько. - Він не мав друзів. І зараз в нього друзів поза школою немає, лише в школі. але цей мультфільм змінив відношення дітей та їхніх батьків до Лесика, до життя. 

Спільними зусиллями Лесика, його батьків, а також волонтерів-однодумців цю повчальну друковану казку було перетворено в анімований пластиліновий мультик, який знімали в домашніх умовах. До речі,  головних героїв (пташенят) допомагав ліпити Лесик.

Працювати над мультфільмом хлопчику сподобалось, проте не все вдавалось з першого разу. 

- Цей мультфільм про соловейка, який народився з одним крилом, - розповідає Лесик Венгринович. - Він не мав друзів, але потім в нього зʼявилась сестричка і її друзі допомогли йому. На осінь вони зробили йому кошик з соломи, щоб він теж міг літати. Історія про те, що неважливо який птах, важливо, яка в нього пісня. Коли я виступав, то трохи було складно, бо з першого разу не все вдавалось зняти. Але мені сподобалось. 

В майбутньому Лесик Венгринович хоче стати програмістом або відеоблогером.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up