Сходи біля Літака за 1,5 млн грн майже готові. Що кажуть тернополяни?

Сходи біля Літака за 1,5 млн грн майже готові. Що кажуть тернополяни?

На вході у парк Національного відродження робітники вже закінчують облаштовувати нові сходи. Як вони виглядають та що про них думають тернополяни – читайте у матеріалі.

Як і обіцяв підрядник, реконструкцію сходів закінчать до вересня. Основні роботи вже виконані. Лишилися дрібні роботи, забрати будівельне сміття та огорожу. 

Що змінилось?

На старі сходи скаржилось багато тернополян. Основна претензія – немає пандусу. Людям на інвалідних візочках, з дитячими колясками чи просто з велосипедами було важко та небезпечно долати сходи, або доводилось заходити в парк з іншого входу.

Відео дня

Старі сходи під час реконструкції повністю демонтували. Робітники виконали заливку бетоном, встановили нові поручні та облаштували сходи з пандусом. Кут нахилу пандусу невеликий. Спуск проходить через два прольоти сходів.

Також на сходах з’явились клумби. Туди вже завезли землю, однак озеленення ще немає.

Біля сходів поклали новий асфальт, однак будьте обережні – він ще зовсім свіжий і може забруднити вам взуття.

Загалом місто заплатило за нові сходи близько 1,5 млн. гривень.

Що кажуть тернополяни?

Тернополяни, які гуляють парком, позитивно реагують а нові сходи. Як кажуть люди – стало значно зручніше.

- Тут сходи були вже старі, мами з візочками спуститись не могли, сама кілька років тому з чоловіком зносила візочок. Тепер можна буде безпечно спускатися.

Дехто також каже, що таких сходів не вистачає у «Топільче» та парку Шевченка.

- У Топільче таких сходів не вистачає. З центрального вході, біля Надставної церкви, є пандус, але сходи вже не завадило б оновити, бо ті блоки вже хиткі. З іншого боку сходи поремонтували, але пандусу хорошого немає. Ще у Парку Шевченка шкода, що не зробили ніякого пандусу на сходах.

Хоча фактично на сходах ще тривають роботи – люди вже можуть ними спуститися. Однак дехто ще минає сходи і користується «земляними сходами». Однак це небезпечно.

Робітники пропускають людей до сходів, хоча огорожу ще не прибрали.

А що ви думаєте про нові сходи? Пишіть свої думки у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Світлана Струк

    Пандус для інвалідного візка передбачено ?
  • Анонім

    Це 55 тис. доларів))) За сходи?
  • Бодя Олегович

    Вони (сходи) ще повинні пройти тест на каблуки ).В цілому непогано .Непривично тільки те, що в комплекті немає багатоповерхівки біля літака.))
  • Dimon Nagaytsev

    Напевно цілий мільярд списали? 😂
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up