Син, з яким разом служили, везе додому батька назавжди. Тернопільщина прощається з Ігорем Чумаком

Син, з яким разом служили, везе додому батька назавжди. Тернопільщина прощається з Ігорем Чумаком
  • Працьовита, чуйна і надзвичайно добра людина, для якої справедливість була понад усе, каже голова громади, який знав Ігоря ще зі школи.
  • Чоловік був знаним майстром на всі руки і відкрив власну майстерню з ремонту побутової техніки. Коли почалась війна, разом із молодшим сином стали на захист України.

 

Трибухівці і вся Тернопільщина у жалобі. На війні загинув 51-річний Ігор Михайлович Чумак.

— Із сумом та жалем повідомляємо про загибель військовослужбовця, нашого земляка, жителя с.Трибухівці Чумака Ігоря Михайловича, який 8 серпня загинув в ході виконання бойового завдання під час артилерійського обстрілу поблизу н.п. Роздолівка, Донецької області, — повідомили у Трибухівській громаді. — У скорботі низько схиляємо голову та висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким захисника України. Перебуваємо у скорботі разом з вами. Вічна та світла пам'ять Герою!

Зараз вже разом з батьком

Чумак Ігор Миколайович народився 13 червня 1971 року у Казахстані, де в той час на цілині працювали батьки. 27 лютого 2022 року, коли почалось повномасштабне вторгнення в Україну, разом з молодшим сином став до лав тероборони. Був старшим стрільцем 3 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 3 стрілецької роти військової частини. Загинув 8 серпня на Донеччині.

Відео дня

У нього залишились дружина Валентина, мама Корнелія Олексіївна, якій пішов 82-ий рік, сестра Галина і двоє погодок-синів – Віктор та Вадим. Молодший Вадим пішов служити разом з татом, а зараз везе його тіло додому. Назавжди…

Мати Ігоря Чумака з Франківщини, батько родом з Житомирщини, а коли побрались, доля їх закинула у далекий Казахстан. Там народився Ігор. Коли повернулись в Україну, певний час проживали в Трибухівцях, потім в Бучачі. Син Ігор після одруження разом із дружиною Валею переїхали до Трибухівців — відтоді тут проживали, працювали, народжували і ростили синів, розповів голова Трибухівської громади Олег Ковдрин. 

— Знаю Ігоря дуже добре, бо практично знаємось, відколи він закінчив 8 клас, — поділився Олег Ковдрин. — Працьовита, чуйна і надзвичайно добра людина, для якої справедливість — понад усе. Був у козацтві. Його батько таким був, на жаль, років 10 тому його не стало. Син вдачею пішов до батька. Зараз вони вже разом…

Шанували його люди, цінували…

Старшому синові Віктору 26 років. Вадимові, який разом з татом вступив до лав тероборони – 25.

— Ігоря всі знали в районі, — поділився кум Героя Володимир. — Він був майстром на всі руки. Ремонтував людям пралки іншу побутову техніку. Його майстерню всі знали. Він був такою Людиною… Прийде якась, скажімо, бабця, щось їй треба поремонтувати – то Ігор все полагодить і навіть грошей зі старенької не візьме. Шанували його люди, цінували… Він все хотів комусь допомогти – і допомагав.

Ігор Чумак був підприємцем. Колись давно мав власну крамницю побутової техніки. Потім не склалось, через важкі економічні часи, магазин довелось закрити. Тоді Ігор, аби не сидіти без діла, орендував невеличке приміщення на розі, на Ливарному заводі. Потім його викупив, добудував і зробив майстерню, розповів кум.

— Ігор був дуже доброю і щирою людиною, — каже кум. — Нам бракуватиме його. Світла пам’ять…

Редакція щиро співчуває матері, дружині, дітям, сестрі, землякам і побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (497)
  • Петро Палій

    Вічна пам'ять Герою.
  • Boyko Bogdanna

    🙏🙏🙏
  • Анна Горішна

    Вічна пам'ять Герою, співчуття рідним
  • Таня Кушецька

    Вічна пам'ять герою

keyboard_arrow_up