Партнер рубрики Події

Синочок залишився без батька! Скала-Подільська ОТГ в останню путь проводить Героя Вадима Січкаря

Синочок залишився без батька! Скала-Подільська ОТГ в останню путь проводить Героя Вадима Січкаря
  • «Спочивай з Богом, друже, нам всім тебе буде не вистачати! Твоїх порад, доброти, позитиву…», – пише друг Віктор. 19 квітня мешканців Скала-Подільської ОТГ сколихнула страшна звістка.
  • Під час виконання бойового завдання на сході загинув ще один Герой – доброволець Вадим Січкар, який до останнього подиху боронив рідну землю від російських окупантів…

Під дописами про смерть цього військовослужбовця сотні коментарів, сотні теплих слів, якими його пригадують та описують рідні й друзі, сотні молитов.

Але висловити свої співчуття до кінця ніхто не в змозі…

Вадим Січкар віддав за свободу та звільнення своєї Батьківщини від московських ворогів найцінніше, що мав – власне життя…

Відео дня

Він боровся за правду, саме тому його подвиг неоціненний!

Фото зі сторінки клубу-бібліотеки села Вербівка

Своїм священним обов’язком вбачав волю України!

Січкар Вадим Володимирович народився в 1988 році у маленькому селі Вербівка Скала-Подільської селищної громади, що на Чортківщині. Населений пункт розташований над Збручем на кордоні з Хмельницькою областю.

– Світла пам'ять Героям! Особисто була знайома з Вадимом, веселий, слухняний, скромний, ніколи не відмовляв, якщо була потрібна допомога... Немає слів, щоб виразити біль... Вічна пам’ять Тобі, наш Герою! – коментує допис у фейсбуці про загибель солдата Mari Meri.

Під час Революції Гідності Вадим не міг сидіти вдома, склавши руки, тому пішов обороняти східні рубежі України. В АТО він воював у 2015-2016 роках.

Коли 24 лютого росія вкотре злочинно на нас напала, 34-річний військовий добровільно став на захист Вітчизни та суверенітету нашої держави.

Фото зі сторінки клубу-бібліотеки села Вербівка

Він не відкупився, не втік десь за кордон… Вадим Січкар мужньо та зі зброєю у руках, разом з побратимами, в складі однієї з бойових бригад виконував завдання та давав гідну відсіч ворогу в зоні бойових дій.

Без люблячого батька залишився син-третьокласник…

– Дорогі краяни! Хвилююче очікування свята Воскресіння Господнього затьмарила жахлива звістка про те, що у районі бойових дій з російським агресором загинув мешканець нашої громади, уродженець Вербівки, Вадим Січкар! Депутатський корпус селищної ради, виконавчий комітет, працівники апарату та я особисто висловлюємо слова щирого співчуття рідним та близьким Вадима, розділяємо біль їх непоправної втрати та схиляємо голови у глибокій скорботі! – повідомив на сайті Скала-Подільської територіальної громади селищний голова Ігор Лобода.

Солдат Вадим Січкар смертю справжнього Героя поліг 19 квітня у бою з російськими окупантами…

– Страшне горе прийшло в наше село. З глибоким сумом повідомляємо, що 19 квітня загинув наш односельчанин, син, батько Січкар Вадим Володимирович. Йому було тільки 34 роки! Залишилась без сина мати, а без батька – 9-річний синочок Станіславчик, – написали на сторінці Клуб-Бібліотека С.Вербівка.

Фото зі сторінки клубу-бібліотеки села Вербівка

Син Героя Станіслав навчається у третьому класі Турильченського НВК.

– На війні загинув батько нашого третьокласника 34-річний військовий Вадим Січкар! Учні та працівники навчального закладу висловлюють щирі співчуття рідним Героя. Молимося за його душу! Пишаємося хоробрістю воїна, який віддав своє життя за Україну… – такий допис опублікувала Леся Недокіс на сторінці навчального закладу села Турильче.

«Дякуємо батькам за сина!»

Відповідно до розпорядження селищного голови Ігоря Лободи, на території Скала-Подільської громади 21-22 квітня оголошено траурними днями на знак скорботи за загиблим земляком Вадимом Січкарем.

У Дні жалоби керівники комунальних установ, організацій та інших закладів населених пунктів ОТГ приспустили Державний прапор з траурною стрічкою.

– Дорога мамо, словами важко виміряти Ваш душевний біль та фізичні страждання втрати, але ми пишаємося, що Ви народили й виховали справжнього чоловіка, патріота, захисника. Доземний уклін! Просимо Господа прийняти світлу душу Вадима до Царства Небесного! – такі слова присвятили загиблому військовослужбовцю на сайті територіальної громади.

– Спочивай з Богом, друже! Нам всім тебе буде не вистачати, твоїх порад, доброти, позитиву… – прокоментував Віктор Петриків.

– Щиро розділяємо біль втрати! Нехай Господь дасть захиснику царство небесне, а рідним – силу і витримку пережити горе! – додає Ольга Шупенюк.

Прощалися з почесним громадянином, патріотом і Героєм Вадимом Січкарем 21 квітня близько 16:00 у його рідному селі Вербівка.

Чин похорону пройшов нині, 22 квітня о 12:00.

Фото зі сторінки Скала-Подільської селищної ради
Фото зі сторінки Скала-Подільської селищної ради
Фото зі сторінки Скала-Подільської селищної ради
Фото зі сторінки Скала-Подільської селищної ради

Спочивай Вадиме з Богом і хай земля тобі буде пухом! Сумуємо! Пам'ятаємо!

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним та близьким, друзям, бойовим побратимам та усім, хто втратив рідну людину.

Вічна пам’ять, шана і слава тобі, Герою…  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (300)
  • Valentin Voutyk

    Вічна память герою
  • Iryna Sharaborina

    Царство небесне, вічна пам'ять Герою, низький уклін. Співчуття рідним та близьким.
  • Анна Шолудько

    Вічна пам'ять, царство небесне Герою.Ширі співчуття рідним.
  • Ольга Шульга

    Вічна пам'ять царство небесне Герою щирі співчуття рідним та близьким

keyboard_arrow_up