Синові 4 рочки, донечці два, а йому назавжди 25. Тернопільщина прощається з Ярославом Федьківим

Синові 4 рочки, донечці два, а йому назавжди 25. Тернопільщина прощається з Ярославом Федьківим
  • Він народився на Франківщині, де досі проживають його батьки — Іван та Галина. У Тернополі на тата й чоловіка чекали дружина Наталя та двоє малюків.
  • Війна, з якою загарбницька росія прийшла на українську землю, забирає кращих з кращих, — оплакують свого героя й земляки з Франківщини.

«Захищаючи Батьківщину від окупантів, на Донеччині загинув тернополянин Федьків Ярослав Іванович. Співчуваємо рідним. Вічна пам’ять Герою!» – сумну звістку про загибель нашого земляка повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Ярославу лишень у березні виповнилось 25 років. Стільки ж йому тепер залишиться назавжди.  Тернопіль, місто, яке для Ярослава стало другим рідним, у жалобі. Оплакує свого Героя і Франківщина…

Федьків Ярослав Іванович народився 30 березня 1997 року у с. Добринів Рогатинського району Івано-Франківської області. Закінчив Аграрний коледж за спеціальністю технік-механік. Від 2016  до 2019 р.р. з невеликими перервами підписував контракти з ЗСУ. Був учасником бойових дій та АТО. Служив в Луганській та Донецькій областях. Загинув 3 серпня 2022 р. на Донеччині. Отримав кульове поранення, несумісне із життям внаслідок стрілецького бою з групою противника.

Відео дня

У Героя залишились батьки, Галина та Іван, які проживають на Рогатинщині. В в Тернополі на свого чоловіка-Героя чекали дружина Наталя, 4-річний синочок Андрійко та дворічна донечка Анжеліка.

— Війна, з якою загарбницька росія прийшла на українську землю, забирає кращих з кращих, — повідомили у Рогатинській громаді. — Надійшла сумна звістка про загибель на фронті Ярослава Івановича Федьківа. Рогатинська міська рада висловлює щире співчуття жителям села Добринів Федьківу Івану та Нехай Галині з приводу втрати сина. Ярослав Федьків, якому у березні виповнилось 25 років, загинув на Донеччині.

Жодні слова не можуть загоїти рану у серцях батьків, кажуть земляки з Франківщини. Нехай Бог дає сили пережити утрату. А добрий і світлий спомин про покійного захисника залишиться у пам’яті родини та друзів. Вічна слава українському воїну, який захищав Батьківщину і поклав за неї і за кожного з нас своє життя.

Поховають захисника в Тернополі на Алеї Слави, що на Микулинецькому цвинтарі. Про місце і дату прощання та поховання повідомимо додатково.

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, дружині, діткам, родині, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (600)
  • Тетяна Губкина

    Вічна пам'ять герою України! Царство небесне!Щирі співчуття рідним
  • Лена Пономаренко

    Герой невн
  • Олена Довгань

    Вічна світла пам'ять, царство небесне Герою, доземний уклін захиснику України, щирі співчуття рідним.
  • Мария Пищенюк

    Вічна пам'ять, царство небесне, низький уклін, рідним співчуття

keyboard_arrow_up