Ситуація із електроенергією на Тернопільщині 26 листопада (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Ситуація із електроенергією на Тернопільщині 26 листопада (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Через масовані ракетні обстріли російськими окупантами об'єктів енергосистеми України, по всій території країни дефіцит електроенергії складає 30%.
  • У цьому матеріалі ми оперативно повідомлятимемо вас про важливі зміни з електропостачанням у Тернополі та області, станом на 26 листопада.  

12:29 Обленерго повідомляє про додаткові обмеження електропостачання!

У зв’язку з неплановими аварійними ремонтними роботами, які сьогодні проводить у своїх електричних мережах НЕК "Укренерго", на Тернопільщині, о другій половині дня, будуть застосовуватися ще більш жорсткіші обмеження в електропостачанні споживачів.

На зображенні може бути: текст

 

Відео дня

9:10 На Тернопільщині сьогодні продовжують діяти екстрені вимкнення електроенергії

ВАТ «Тернопільобленерго» сьогодні, 26 листопада, продовжує застосовувати екстрені аварійні вимкнення.

НЕК «Укренерго» довело більшу величину потужності для Тернопільської області, але її не достатньо для застосування певних графіків.

‼️Тому, сьогодні Графік погодинних вимкнень споживачів електричної енергії не діє.

Пріоритетним є заживлення об’єктів критичної інфраструктури, решта потужності розподіляється між споживачами.

Енергетики черговий раз нагадують, що тим в кого є електроенергія, потрібно економити по максимуму.

Якщо від диспетчера НЕК «Укренерго» надійде інше розпорядження, інформацію буде оприлюднено на сайті ВАТ "Тернопільобленерго" та на офіційній сторінці підприємства у соціальних мережах.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст

 

8:13 На вихідні теж будуть обмеження

Голова правління НЕК «Укренерго» Volodymyr Kudrytskyi в ефірі телемарафона «Єдині новини» зазначив: «Плануємо, що вихідні ми пройдемо з дефіцитом в приблизно 25%. Цей показник вже близький до того, який був до останнього обстрілу, але все ще дещо завеликий. Тому графіки обмежень будуть залишатися. Зараз ми змінили тактику, і доводимо до обленерго не те, на скільки мегават треба обмежити споживання в кожній області, а навпаки, яким є ліміт споживання в області. І по тих лімітах, які ми довели ... я бачу, що 75% покриття споживання – це той рівень, який дає можливість зробити відключення менш тривалими та спробувати увійти в плановий режим».

Довідка

Якщо у вас зараз є електроенергія, скористайтеся порадами від Урядового кур'єра, як її економити.

Лампочки. Ідучи з кімнати, кухні, ванної тощо, вимикайте світло. А ще стежте, щоб на лампочках не було пилюки — чиста світить на 10—15% яскравіше, ніж запилена. Замініть звичайні лампи розжарювання на енергоефективні. Вони дорожчі, однак окупляться за півроку завдяки тому, що споживають до 80% менше електроенергії, ніж традиційні, а тривалість їх роботи вища в 10 разів.

Розетки. Не залишайте у них вилки електроприладів, коли ними не користуєтесь, наприклад телевізор у режимі очікування. Бо навіть вимкнуті прилади «тягнуть» з мережі електроенергію, хоч і мізерну її кількість.

Електроплити. Під час готування накривайте посуд на плиті кришкою. Правильно підбирайте посуд для приготування їжі — він повинен мати дно з діаметром не меншим, ніж діаметр конфорки. Посуд з нерівним дном може призвести до перевитрати електроенергії до 40—60%. Плита з трубчастими нагрівальними елементами на корисну роботу витрачає 70% енергії, а плита зі штампованою сталевою конфоркою — усього 55%, інша енергія йде на нагрівання.

Холодильник. Не ставте його біля батареї або плити. Холодильник витрачатиме менше енергії, якщо стоятиме біля зовнішньої стіни, але не впритул до неї. Не ставте в холодильник гарячу їжу і не залишайте дверцята відчиненими. Розморожуйте холодильник два-три рази на рік, не допускаючи утворення крижаної «шуби».

Електрочайник. Якщо у вас газова плита, дешевше буде користуватися звичайним чайником. Однак в електричному вода закипає швидше. Адже це дуже енергозатратні прилади, багато електричних чайників споживають стільки електроенергії, як дві-три праски одночасно. Наливайте в електрочайник скільки води, скільки вам потрібно для використання. І регулярно відчищайте від накипу, бо товстий шар накипу на нагрівальному елементі проводить тепло майже в 30 разів гірше, ніж метал, тож енергозатрати ще більше зростуть. Це стосується будь-якого посуду, в якому готуєте їжу.

Пральна машина. Під час завантаження бака лише наполовину 50% її потужності витрачається марно. Прання за температури 30°С замість звичних 40°С дає змогу заощадити 40% енергії.

ДО РЕЧІ. Купуючи нові побутові електроприлади, намагайтеся придбати класу А чи Б — вони споживають менше електроенергії, ніж прилади нижчих класів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Юлія Пономарьова

    Не дурість вже.... бо в деяких регіонах виключають на пару годин, а в деяких, як ,у нас бо ми поза межами Тернополя на декілька діб.Я розумію,а пенсіонери і мами з маленькими дітьми.....??????Це жах....
  • Юля Логуш

    Чому вуличне освітлення по деяких селах включене, коли в інших  4 дні не було освітлення? Хто має за уцим наглядати? Всі кажуть '' економте'' але хто ж має економити?
  • Читач79

    Не дякуйте, подрочте. Подрочте, подякуйте - svitlo.ternopil.webcam
  • Читач06

    Чому в Центрі завжди є світло,а на Дружбі по 20-16 годин відключають?Невже не можна розприділити рівномірно.

    Читач60 reply Читач06

    Вимикають,вчора на 10 годин,раніше на 8, по декілька годин я навіть не рахую..

keyboard_arrow_up