Ситуація із електроенергією на Тернопільщині 27 листопада (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Ситуація із електроенергією на Тернопільщині 27 листопада (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Через масовані ракетні обстріли російськими окупантами об'єктів енергосистеми України, по всій території країни ще є проблеми з подачею електроенергії.
  • 20% електроенергії в країні все ще залишаються в дефіциті.
  • У цьому матеріалі ми оперативно повідомлятимемо вас про важливі зміни з електропостачанням у Тернополі та області, станом на 27 листопада.  

13:23 Складні погодні умови додали роботи енергетикам

У зв’язку із складними погодними умовами, які мали місце у північно-східній частині нашої області, відбулось налипання мокрого снігу та в подальшому його обледеніння на лініях електропередач наругою 0,4-10 кВ, повідомляє Тернопільська ОВА.

Відповідно, є пошкодження цих ліній (обриви проводів, падіння опор), внаслідок чого тимчасово без електроенергії залишились наступні населені пункти: Жолобки, Тилявка, Угорськ, Одерадівка, Стіжок, В.Іловиця, М.Іловиця, Антонівці, Кутянка, Андрушівка, Переморівка, Биківці, Потуторів, частина села Людвище та Новостав (Шумська ОТГ). Аварійно-відновлювальні бригади працюють над відновленням пошкоджених електричних мереж, щоб донести світло до домівок у зазначених населених пунктах.

Відео дня

12:00 Дефіцит потужності наразі складає близько 20%

Станом на 11:00 виробники електроенергії покривають майже 80% потреб споживання, яке поступово зростає через похолодання. З цих 80% критична інфраструктура споживає лише близько 10%, решта електроенергії використовується для електропостачання споживачів.

За таких умов оператори систем розподілу (обленерго) мають всі можливості рівномірно чергувати обмеження споживачів. Режим обмеження споживання продовжує діяти через дефіцит потужності, який наразі складає близько 20%.

У компанії звертають увагу, що «Укренерго» доводить до обленерго ліміти споживання по кожній області, перевищувати який не можна. Обленерго самостійно визначає види відключень — аварійні чи планові – і безпосередньо їх застосовує.

На зображенні може бути: текст

 

9:48 На Тернопільщині сьогодні знову діють екстрені вимкнення електроенергії

ВАТ "Тернопільобленерго" сьогодні, 27 листопада, продовжує застосовувати екстрені аварійні вимкнення.

НЕК "Укренерго" довело величину потужності для Тернопільської області, але її не достатньо для застосування чітких графіків.

Виходячи із доведеного ліміту потужності для Тернопільської області, першочергово забезпечуються об'єкти критичної інфраструктури, решта потужності розподіляється між споживачами.

— Сьогодні нас чекає ще один непростий день з екстреними відключеннями, але енергетики ВАТ "Тернопільобленерго" разом із НЕК "Укренерго", працюють цілодобово для відновлення стабільного енергоживлення усіх споживачів, — йдеться у повідомленні тернопільських енергетиків.

У ВАТ "Тернопільобленерго" нагадують, що всі споживачі можуть допомогти енергосистемі країни. Потрібно заощадливо використовувати електроенергію та з розумінням ставитись до екстрених вимкнень електроенергії.

Якщо від диспетчера НЕК «Укренерго» надійде інше розпорядження, інформацію буде оприлюднено на сайті ВАТ "Тернопільобленерго" та на офіційній сторінці підприємства у соціальних мережах.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст

 

9:15 Тернопільобенерго поки не повідомило, чи будуть відключення електроенергії 27 листопада.

Зазначимо, що енергетики продовжують відновлювати енергосистему країни. Вчора в «Укренерго» повідомили, що введено в роботу ще один атомний блок, збільшується потужність до планового рівня на інших. Таким чином виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання. Проте ще 25% електроенергії все ще залишаються в дефіциті.

В «Укренерго» звертають увагу, що компанія більше не зазначає, які саме види відключень, аварійні чи планові, будуть застосовані: це вирішують обленерго.

«Зараз ми змінили тактику, і доводимо до обленерго не те, на скільки мегават треба обмежити споживання в кожній області, а навпаки, яким є ліміт споживання в області», — розповів голова правління Володимир Кудрицький у виступі в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Тобто диспетчери обленерго отримують показник споживання для області, перевищувати який не можна. А от схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання, кожне обленерго складає самостійно.

— Зараз кожен українець, в будинок якого повернулось світло, може допомогти швидше повернути його іншим, просто заощадливо споживаючи електроенергію, — йдеться у повідомленні енергетиків. — Це дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, від яких залежить живлення цілих областей.

Довідка

У зв’язку з критичною ситуацією в енергосистемі України внаслідок ракетних обстрілів, ВАТ «Тернопільобленерго» нещодавно опублікувало новий графік погодинних вимкнень споживачів в Тернопільській області, який мав діяти з 22 листопада. У ньому оновили перелік трьох груп відключення електроенергії, доповнивши та зробивши його цілодобовим. Енергетики сподіваються вийти на ці графіки, коли зменшиться дефіцит електроенергії.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (48)
  • Богдан Петрушевич

    Деякі райони Тернополя майже цілодобово зі світлом, а деякі по 4 - 12 годин без світла,чому так? Бо комусь пощастило бути на одній лінії із критичною інфраструктурою? Центр - критична інфраструктура… так…

    Чому за рахунок жителів перекривають експорт?
  • Діма Андрущенко

    Субота.. .вихідний день.. 07.30хв.набираю воду в автоматі на одній з вулиць- пішов тролейбус 3....дальше 8.....і Пусті!! !!!для чого??! !

    Teren Teren reply Діма Андрущенко

    Тернопіль, вечір, темно. В селах електрики нема, в місті темінь... Перехрестя з львівської траси в бік неврологічної лікарні. Зліва ліс, справа поле... і білий день! Сотні стовпів і всі, один в один, освітлюють то поле і ліс. І так багато кілометрів вся об`їздна дорога... Крім матів на язик тут вже нічого не лізе...
  • Володимир Вайда

    Можна хоч поаідомити бо ломаються компи
  • Читач11

    Йобнуте обленерго хрєн знає як розподіляє, одне село горить цілу добу навіть вуличне освітлення є, а у іншому, через дорогу, на 3-4 години включать вночі...

    Valeriy K reply Читач11

    Нахуй не хочеш піти ботяра, та решті з ніком читач?

    Teren Teren reply Valeriy K

    А в чому він неправий? До речі, то місце ти зайняв, так що...

keyboard_arrow_up