Ситуація із електроенергією у Тернополі станом на 18 листопада

Ситуація із електроенергією у Тернополі станом на 18 листопада
  • Внаслідок масованих ракетних обстрілів ворогом об’єктів енергосистеми України, вже другий день поспіль у нашому місті й по всій державі застосовують графіки планових і аварійних вимкнень світла.
  • У цьому матеріалі ми оперативно будемо повідомляти вас про головні зміни щодо електропостачання у Тернополі станом на 18 листопада.  

17:13 – Щоб дізнатись, в яких мікрорайонах Тернополя на даний момент відсутнє світло, ми зробили опитування у телеграм-каналі «20 хвилин». Його результати дивіться в опитуванні.

16:23 – У зв’язку з відключеннями електроенергії, знеструмленням тролейбусної мережі, на вихідних (субота неділя) тролейбусні маршрути № 10 та 11 курсувати не будуть. Тролейбусний маршрут № 11 обслуговуватиметься великовмістимими автобусами МАН. Про це повідомили у телеграм-каналі «Важливо Тернопільщина».

Відео дня

13:03 – Ми отримали роз’яснення на запитання, з якими вранці звертались до прес-служби ВАТ «Тернопільобленерго». Там наголосили, що будь-які обмеження споживання електроенергії на Тернопільщині є наслідком пошкодження частини національної енергосистеми російськими ракетами та дронами. Ремонтні бригади в області та Україні працюють цілодобово, але для відновлення обладнання потрібен час. Тому питання економного споживання залишається актуальним, особливо тим людям, у кого є електропостачання. Адже багато будинків знаходяться на одній лінії з об’єктами критичної інфраструктури і для того, аби в сусідів швидше з’явилося світло, потрібно економити. Щодо ввімкнених вивісок магазинів, енергетики неодноразово зверталися та звертаються до їхніх власників, керівництва міст та області. Такий крок дозволить зекономити певний відсоток електроенергії, але, на жаль, це прохання чомусь не виконується.

Також заступник головного інженера з розподільчих мереж, начальник служби розподільчих мереж «Тернопільобленерго» Роман Дорош надав нам відповіді на найпоширеніші запитання, які вже кілька днів поспіль турбують тернополян та жителів області. «Які типи вимкнень електроенергії існують і що відбувається зараз?», «Хочу знати, коли і доки в мене не буде світла, щоб спланувати свій день. Де можна подивитись?», «Можете зробити нормальні графіки?», «В мене світла нема, а у сусіда світиться! За яким принципом відключають електрику?», «Чому відбувається нерівномірне та «несправедливе» вимкнення електропостачання?» та інші. Про все детально читайте за лінком: Чому у мене світла нема, а у сусіда є? Як пояснили відключення електрики в «Тернопільобленерго»

12:43 – Міський голова Сергій Надал повідомив, що у Тернополі тимчасово зупинено тролейбусний рух. Це спричинено відключенням електроенергії на масиві «Сонячний» та обривом контактної мережі у центральній частині міста.

– На місце обриву виїхала аварійно-ремонтна бригада. Після завершення робіт рух тролейбусів буде відновлено. А рух тролейбусів на масиві «Сонячний» буде відновлений після увімкнення електропостачання, – написав Сергій Надал.

11:10 – Читачі масово скаржаться у редакцію сайту «20 хвилин», що у будинках, де вони мешкають, мешкають, немає електропостачання вже по кілька годин. Деякі села на Тернопільщині залишились без світла на 3-4 дні. За роз’ясненнями наша журналістка звернулась до прес-секретаря «Тернопільобленерго» Наталії Лисак. Ми запитали, у чому суть стабілізаційних відключень електроенергії? Якщо світло пообіцяли вимикати на 4 години, чому люди вимушені сидіти без нього набагато більше? Також ми поцікавились, чи актуальні наразі графіки відключень електроенергії, чи світла в окремих мікрорайонах Тернополя та населених пунктах області немає через аварійні вимкнення. Очікуємо на відповідь від речниці підприємства. 

10:41 – Національний диверсифікований енергетичний холдинг (ДТЕК) офіційно повідомив, що сьогодні в Україні планують застосовувати лише стабілізаційні відключення електроенергії. Тобто передбачається, що максимальний час відключення світла становитиме 4 години.

10:25 – Містяни пишуть, що у деяких мікрорайонах вже вимкнули світло. Зокрема, наразі без електропостачання залишився мікрорайон «Канада», «Сонячний» (вулиця Лепкого, вулиця Патріарха Любомира Гузара, вулиця Мирона Тарнавського) та окремі вулиці на «Дружбі».

9:14 – На даний момент, як нам вдалось дізнатись, проблем з електропостачанням немає у мікрорайонах «Центр» (вулиця Стецька), «Аляска» (вулиця Леся Курбаса), «Сонячний» (вулиця Лепкого), «Дружба» (вулиця Карпенка) тощо. Напишіть у коментарях, чи є світло на вашій вулиці! Просимо вас взяти участь в опитуванні, аби показати ситуацію з відключенням електроенергії у Тернополі в розрізі житлових мікрорайонів.

Опитування

У яких мікрорайонах міста наразі немає світла?

Нагадаємо, що графік аварійних відключень та причини відключень можна переглянути й відслідкувати за лінком на офіційному сайті «Обленерго». Його регулярно оновлюють, якщо відбуваються зміни. Також актуальний графік планових відключень вміщений у матеріалі: Графік погодинних вимкнень електроенергії на Тернопільщині. Шукайте свою адресу! 

9:04 – На сторінці НЕК «Укренерго» опублікували інформацію про деталі відключень електроенергії 18 листопада. Там повідомили, що сьогодні по всій Україні впродовж доби застосовуватимуть графіки погодинних відключень. Також можливе введення додатково аварійних відключень.

– Через різке похолодання щодня збільшується споживання електроенергії в тих регіонах України, де вже відновлено електропостачання після масованих ракетних ударів 15 листопада по енергетичній інфраструктурі. Це ускладнює, й без того непросту ситуацію в енергосистемі. Енергетики вимушені застосувати обмеження. Це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже шостої ракетної атаки рашистів по енергооб’єктах. Ремонтні бригади працюють цілодобово над відновленням понівеченої інфраструктури, щоб повернути світло українцям, – написали НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo.

Новина оновлюється...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (96)
  • Наталия Шундикова

    Чому на Східному масивні не було 18 листопада світла 9 годин при плановому відключенні
  • Jim Ripley

    Коли на Сонячному БАМи буде світло?
    Завтра вранці?
  • Oksana Glazkova

    Якщо правда, що збільшили експорт елекроенергіі за кордон у листопаді, то ясно чому ми сидимо без світла. Власники цих структур не держава, а приватні особи. Про що вони дбатимуть в першу чергу, про людей чи прибутки? Правди ніхто не скаже, спишуть на війну.

    Olga Omelianets reply Oksana Glazkova

    Ирина reply Olga Omelianets

    11 жовтня - припинила. І водночас - за жовтень заробила на 100 млн дол. більше? Я також звернула увагу) Напевно, за 11 днів - до припинення...

    Ирина reply Oksana Glazkova

    У жовтні 2022 року Україна на експорті електроенергії заробила $113,4 млн. А рік тому прибуток за жовтень склав лише $26,36 млн.

    https://focus.ua/uk/economics/537423-svet-v-evropu-pochemu-ukraine-vygodno-exportirovat-elektroenergiiu-v-es

    Ivan Iednarovych reply Ирина

    Ви б краще порівняли дохід за експорт і дохід від сплати комунальних послуг з квартир тоді б і запитувати не довелося чому так

    Val Val reply Oksana Glazkova

    Для чого розповсюджувати брехню? Експорт припинився ще півтора місяці тому.
  • Andre Yui

    А ще більша справедливість відбувається на Канаді, мало того що новобудова безперервно має електроенергію, та ще деякі будинки лишаються на 2-4 години, а решта на 15-22години,во це справедливість вірного відключення

    Denys Heyman reply Andre Yui

    Та, на канаді в новобудовах сьогодні 3-4 години було світло, вчора 1 годину з 11 по 12 і появилось, а появилось аж вночі 1-1.30. Справедливо.

keyboard_arrow_up