Партнер рубрики Події

Ситуація на кордоні з Польщею — це порушення принципів солідарності — Зеленський

Ситуація на кордоні з Польщею — це порушення принципів солідарності — Зеленський

Президент наголосив, що Україна разом із Польщею має визначити спільне ставлення, зокрема, до імпорту російського зерна та іншого імпорту з Росії на територію країн Європи.

Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю терміново переговорити з польським колегою щодо прикордонної ситуації з Польщею. Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому відеозверненні за 15 лютого.

«Українське зерно на асфальті — це не просто кілька драматичних кадрів. Це свідчення того, як емоції можуть ставати небезпечними. Ми маємо попри все захищати добросусідство та солідарність, які змінюють історію всієї Європи на краще», — зазначив гарант.

Президент наголосив, що Україна разом із Польщею має визначити спільне ставлення, зокрема, до імпорту російського зерна та іншого імпорту з Росії на територію країн Європи, щоб захистити наші суспільства і, зокрема, фермерів — і українських, і польських.

Посольство України у Польщі очікує рішучої реакції польської сторони після інциденту на кордоні.

Відео дня

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що 20 лютогот польські фермери планують заблокувати не лише прикордонні переходи, а й вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів на кордоні з Україною 20. Про це заявила незалежна профспілка фермерів «Солідарність»,

А 11 лютого на КПП Дорогуськ — Ягодин польські фермери зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно, яке везли на експорт.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Jacky

    Зажралися, потрібен голод щоб навчити чуйності або знищити бо паразити Творцю не потрібні.
    Біля тернопілького сільпа викидають по пів контейнера хліба і різних продуктів харчування ще придатних для споживання під час війни.

keyboard_arrow_up