Партнер рубрики Події

Ситуація серйозна, економте електроенергію! На Тернопільщині вже можуть відключати світло

Ситуація серйозна, економте електроенергію! На Тернопільщині вже можуть відключати світло

В Офісі президента України провідомили, що 20.10.2022 по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії. Потрібно максимально знизити енерговитрати, щоб уникнути відключень світла.

Ворог знову зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики. Прошу поставитись до цього серйозно. Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів усіх областей країни. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень. Також, від завтра в містах буде обмежене використання вуличного освітлення. Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті! – повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Радник міністра енергетики України Олександр Харченко повідомив, що наразі близько 40% загальної інфраструктури та наших генеруючих потужностей серйозно пошкоджені. Варто підготуватися зарядити телефони та повербанки. Ситуація серйозна.

ВАТ «Тернопільобленерго» опублікували графік вимкнень електроенергії у Тернополі. Зверніть увагу, що застосовувати його будуть, якщо в НЕК «Укренерго» виникне потреба збалансувати енергосистему.

Відео дня

Запастися водою, зарядити павербанки, подбати про теплі речі

В НЕК Укренерго закликають економити світло з 7:00 до 22:00. 

— 20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Де саме, в який час — дивіться, будь ласка, на сайтах ваших операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові — тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин, — йдеться у повідомленні компанії.

Це вимушений крок. З 10 жовтня українська енергосистема зазнала атак ворога більших, ніж за 8 місяців війни. Після атаки 10 жовтня ми відновили енергопостачання за 2 дні. З 13 жовтня диспетчерський центр Укренерго не застосовував графіків примусових обмежень. Сьогодні, 19 жовтня, ворог, який не може конкурувати на полі бою з ЗСУ, знову атакував цивільну енергетичну інфраструктуру. Тому завтра ми можемо застосувати контрольовані прораховані обмеження споживачів, які ми маємо здійснити, щоб система працювала збалансовано.

Погода погіршується. Будь ласка, подбайте про те, щоб до завтра, до 7.00 ранку, ви мали заряджені телефони, пауербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них. Теплі шкарпетки і ковдри. І обійми для рідних і близьких.

Будь ласка, повідомте про це всіх, хто не користується соцмережами, щоб вони теж були готові.

Причина завтрашніх обмежень — дефіцит потужності в системі. Не виключаємо, що з настанням холодів ми проситимемо про вашу допомогу частіше. Намагатимемось інформувати вчасно.

Дякуємо, що ви всі тепер трохи енергетики.

Пам'ятайте, що на сайті Міністерства енергетики можна знайти посилання на сайти операторів мереж, які публікують оголошення про застосування обмежень споживачів ➡ https://bit.ly/3ViLsMQ

 

Жителів Тернопільщини і бізнес закликають економити світло

— Друзі, ворог продовжує руйнувати об‘єкти енергетичної інфраструктури України. Нам вкотре важливо згуртуватися і спільними зусиллями зекономити електроенергію. Так ми врятуємо енергетичну систему України, — написав у ФБ голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш. — Завтра від 7 ранку до 23 години закликаю усіх обмежити використання світла. — Особливо це стосується промислових підприємств, закладів харчування, зовнішнього освітлення в кожному місті і селі Тернопільщини. Це наш з вами внесок в перемогу.

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав тернополян зробити запас води і зарядити мобільні телефони.

— Увага! Сьогодні ворог вчергове атакував ракетами інфраструктуру. Через сильний обстріл пошкоджено обладнання електромереж в сусідніх областях. Можливе аварійне вимкнення світла. Я прошу вас зробити запас води, тримати зарядженими телефони, — наголосив Сергій Надал.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (48)
  • Балушов Андрей

    Перестаньте продавати в Польщу і Словакію скоти і тоді вистачить всім! Брехуни ніхто не перестав експортувати нашк енергетику після обстрілів ви людей за ідіотів тримаєте працівники тец і АЕС пишуть що як продавали так продають!

    Valeriy K reply Балушов Андрей

    Дебілку, вже 2 тижні ніхто не експортує.

    Балушов Андрей reply Valeriy K

    Дебілко тебе зробив! Де не експортує по телевізорі???Ну радій дурачок слухай телевізор далі ! Бо ж люди які працюють на ТЕЦ, незнають що 2 тиждні мали не експортувати))

    Володимир Козін reply Valeriy K

    А може і треба експортувати? Таки нашій країні потрібні ж гроші щоб вести війну, а за що войювати і купляти за кордоном необхідне? За податки підприємств які закриваються, за людей в яких зарплати падають, чи за помальований папір який називається гривня? Тому експорт нам таки потрібен того що маєм.

    Ирина reply Володимир Козін

    А українські ТЕС - це приватні чи державні підприємства? Поцікавтеся)

    Володимир Козін reply Ирина

    Якщо приватні то вони мають право робити що хочуть із своїм товаром, і наші думки їх не повинні хвилювати, як і ми не можемо їм щось вказувати:)
  • Наташа Буняк-Лемешко

    Подайте графіки по районах області і все буде нормально
  • Читач19

    Доскакались дибіли

    vt vt reply Читач19

    Пішов на хрін, бот
  • Sergio Dell

    Заводи Рошен виключити... Багато енергії збережимо і людей на цукровий діабет поменшає.

    Олэг Кравэць reply Sergio Dell

    Sergio Dell та взагалі всі заводи відключити. І фабрики. А то що вони енергію споживають. Подумаєш, щось там виробляють, зарплати, податки платять. Кому потрібна на економіка, гроші ж на деревах ростуть.

    Дмитро Ваврійчук reply Sergio Dell

    Sergio Dell заводи як раз нехай працюють

    Святослав Журовський reply Sergio Dell

    Sergio Dell а заводи і дачі 95 кварталу лишити?)

    andriy reply Sergio Dell

    солодке не викликає ціукровий діабед. Вчи мать часть.

    Lesia Javorska reply Sergio Dell

    А в пенсійний фонд ти за працівників і пенсіонерів заплптиш?

keyboard_arrow_up