Партнер рубрики Події

Скейт-парк у «Сопільче» ремонтують: що мають зробити та скільки заплатило місто

Скейт-парк у «Сопільче» ремонтують: що мають зробити та скільки заплатило місто

У гідропарку ремонтують екстрим-майданчик. Наразі він закритий до 31 травня. Ми дізналися, що там мають зробити та скільки це коштує.

На території скейт-парку працюють робітники. Вони замінили покриття частини конструкцій. Роботи тривають. Частину конструкцій вже відремонтували. Робітники кажуть – якщо не буде непередбачуваних обставин та хороша погода – закінчать роботи до кінця місяця. 

Скільки коштів витратили

У міській раді повідомили, що скейт-парк закрито на ремонт з 1 квітня до 31 травня. Відвідування спортивного майданчика та катання на його території будуть тимчасово недоступні. Усі пошкоджені елементи й конструкції будуть демонтовані та відремонтовані.

Відео дня

Ми звернулися за коментарем до «Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення» міської ради, на балансі якого знаходиться майданчик. Директорка центру Вікторія Безгубенко-Гнатишин розповіла – для ремонту пошкодженого та зношеного покриття управління закупило 18 фанерних плит. 

– Ми здійснюємо часткову заміну фанерного покриття, яка була пошкоджена, – каже директорка. – Це роблять працівники господарського відділу «Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення» міської ради. Найважчу частину ми залишили на кінець – це заміна покриття конструкцій з вигнутою фанерою. Ми анонсували, що роботи закінчимо до 31 травня, але робимо все можливе, щоб зробити це швидше. 

Як свідчать дані сайту державних закупівель, фанерні плити придбали у підприємиці Воронок Марії Василівни. Обійшлись вони у 83 700 грн – це 4650 грн за плиту. 

Приблизно така ж вартість фанери з такими характеристиками в інтернет-магазинах. 

Як свідчать дані аналітичної платформи YouControl, підприємиця зареєстрована у 2015 році. Основний вид діяльності – будівельно-монтажні роботи. Серед інших видів діяльності підприємиці – «Діяльність посередників у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробам» та «Оптова торгівля іншими товарами господарського призначення». Вона надає свої послуги комунальним підприємствам, закладам освіти, міським та селищним радам у Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській областях . 

Чи планують капітальний ремонт

Ми також запитали, чи планують у парку «Сопільче» провести капітальний ремонт скейт-парку, як це зробили біля «Циганки». Нагадаємо, там повністю замінили фанерне покриття на бетонне.

– Така ідея є, але ми чекаємо закінчення війни, – каже Вікторія Безгубенко-Гнатишин. – Роботи потребують коштів, відповідних рішень виконавчого комітету та управління розвитку спорту та фізичної культури. Бетонне покриття значно краще, ніж фанерне, воно не потребує регулярного ремонту та краще для катання. 

Екстрим майданчики оглядають двічі на рік – навесні та восени. Тоді і визначають, чи необхідний ремонт та обсяг робіт. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oleg Zelinger

    А підприємець сплачує ПДВ ? Якщо сплачує то для мене все зрозуміло .

    Віктор reply Oleg Zelinger

    Зі сплатою ПДВ (полтіна для віталійовича) там все гаразд. Згідно інформації сайту Держзакупівель, купується 18 листів фанери ФСФ 1250*2500*15 мм сіт/гл. по ціні 4650 за лист (В інтернет магазинах біля 3600). Але, згідно Договору, постачальник поставляє листи ФСФ 1250*1250*15 мм сіт/гл (у 2 рази менші за площею), по ціні 2,5 метрових. В результаті як мінімум 41850 грн. відправляються у бездонну кишеню очільника.

    В принципі, досить типова закупівля від структур ТМР. Шкарпетки, спальні мішки, старлінки і все інше мутиться з відкатами. "полтіннік" - це не просто поганяло, це життєве кредо.

keyboard_arrow_up