Скільки «коштує» бути жінкою: як тернополянки дбають про свою привабливість

Скільки «коштує» бути жінкою: як тернополянки дбають про свою привабливість

Кожна жінка витрачає різну кількість грошей, аби виглядати привабливою, стильною та особливою. «RIA плюс» запитала у тернополянок різних професій, скільки вони готові витрачати на себе протягом одного місяця. Що дізналися – читайте.

Краса врятує світ. На рахунок цього вислову є багато суперечливих поглядів, як і на рахунок того, чи варто в сьогоденні святкувати 8 Березня. Тим не менш, чарівна половина людства продовжує надихати, захоплювати та залишається берегинею сімейних цінностей.

Насправді, бути жінкою не так вже й просто, як видається на перший погляд. «RIA плюс» вирішила перевірити, у скільки обходиться представницям прекрасної статі догляд за собою. Питання просте: «Скільки готові витрачати лише на себе протягом одного місяця?» Серед опитуваних – жінки різних професій, соціального статусу та віку.

«Не відмовляю ніколи у фруктах»

Відео дня

Наше питання викликало посмішку у заступника головного лікаря Тернопільського міського «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Надії Боднар. Каже, що на зарплату медика особливо не розженешся.

— Ой, навіть не знаю, скільки я можу собі дозволити. У мене три онучки, тому ліпше їм щось куплю, — говорить вона. — Купую мало, одяг вибираю не часто. Якщо є можливість трішки потішити себе, то більше, ніж 500 грн не витрачаю — на зачіску, якусь легеньку косметику. Деколи ходжу на манікюр, коли можливості немає, роблю сама. Єдине, у чому собі не відмовляю і що дуже люблю, — це фрукти. Купую різні – і наші, і екзотичні.

Раніше, продовжує співрозмовниця, разом із чоловіком намагалися більше подорожувати, щоб побачити світ. Тепер така можливість з’являється нечасто.

— При нагоді їду у Зарваницю, — каже Надія Боднар. — Останні кілька років, чесно, навіть забула про себе, адже треба було доглядати хвору маму. Вона померла… І ось я ніяк не можу зібратися і зрозуміти, як жити далі, бо в мене з’явилося дуже багато часу.

Найголовніший секрет жіночої привабливості, на думку медика, — це здоров’я. Буде воно — інше примножиться.

«Намагаюся заощаджувати, більше — дітям»

Дружина начальника поліції в області, мама трьох діток Альона Богомол на свої жіночі примхи витрачає небагато. Хоча, каже, часом і хочеться себе потішити.

— Ми з чоловіком намагаємося заощаджувати. Марнотратство — не по мені. Батьки навчили економити та розумно підходити до розподілу сімейного бюджету. У першу чергу купуємо все, що потрібно дітям. А собі — уже при можливості, — говорить вона.

Щомісяця Альона ходить на манікюр, у перукарню — раз на два-три місяці. Решту маніпуляцій проводить сама вдома.

— Нині в магазинах є великий вибір засобів по догляду за шкірою. Тож скраби, пілінги, маски — справляюся сама в домашніх умовах. Раніше ходила на фітнес, зараз такої можливості не маю, адже багато часу присвячую сім’ї, яка для мене на першому місці, — каже вона.

Раз у кілька місяців жінка купує собі одяг.

— Вибираю щось по сезону, якщо вже треба замінити старий одяг чи взуття. Зазвичай купую на розпродажах чи коли є знижки. Часом дуже якісні речі можна дуже вигідно придбати, — зауважує жінка.

Раз чи двічі на місяць сім’я йде в кінотеатр або на піцу.

— Але йдемо всі разом, а не я одна. Це дозволяє трішки відпочити від побуту, забути про роботу та провести час наодинці з рідними. Ще ми з чоловіком любимо зустрічатися із друзями. Для мене найбільше щастя — це міцна родина. Коли жінка — кохана дружина та мама, тоді вона найбільш приваблива, — завершує Альона Богомол.

«Не могла пройти повз магазин із білизною»

Відома тернопільська красуня, керівник школи моделей Анастасія Шеремета переконана, що в будь-якому віці і з будь-яким бюджетом можна виглядати ідеально! Достатньо мати помиту голову, доглянуті нігті, чисту шкіру, запорукою якої є правильне харчування. Це дарує жінці красиву фігуру, яку приводити в тонус можна також вдома, не обов’язково ходити в зал.

— У цьому нам пощастило, бо Інтернет доступний усім! – наголошує вона. — Протягом місяця роблю звичайні процедури: манікюр (210 грн), педикюр (280 грн), шугаринг (280), чистка обличчя (при потребі). Вкладаюся в середньому у 770 грн, без чистки. Догляд за волоссям: підрізаю кінчики раз в два-три місяці і підфарбовую волосся раз у півроку. Інколи дозволяю собі масаж. Нещодавно намагалася порахувати свої витрати, але це важко. Ще відвідую заняття з йоги або фітнесу — це моє хобі.

Одяг тернополянка купує нечасто, зазвичай – за кордоном і те, що їй реально потрібно.

— Пройшла декілька майстер-класів для того, щоб робити раціональний шопінг і вміти підбирати одяг для себе. Для початку раджу створити свій базовий гардероб, помаленьку виходить, але є промахи! Тому стиль – це мистецтво. Багато кому його треба вчитися, якщо він не «привитий» з дитинства, я ввійшла в це число жінок, тому вчуся. Хоча раніше не могла пройти повз магазин із білизною або засобами догляду, зараз навчилася більш раціонально робити такі покупки. Моя робота — це хобі. Я працюю з юними дівчатками, яких в підлітковому віці маю навчити виглядати ідеально, тому мій власний досвід мені дуже допомагає.

«Люблю спортивний одяг для занять у залі»

Жінка повинна вміти стежити за собою. Адже жіноча привабливість — це результат щоденної праці, вважає фітнес-тренер, дружина політика Дарія Побер. На себе жінка витрачає мінімум 3 000 грн щомісяця.

— Коли жінка гарно виглядає, вона впевнена у собі. Цей факт потрібно сприймати, — каже вона. — Манікюр, педикюр, корекція вій — стандартні процедури, які роблю щомісяця. Раз у тиждень ходжу до косметолога на чистку обличчя. Раз у півроку проходжу повний курс масажу — 14 процедур.

Як і більшість жінок, Дарія Побер любить шопінг. Це розслабляє, каже вона.

— Люблю їздити на закупи у Київ, Львів чи за кордон. Часто купую собі спортивний одяг, маю в «Інстаграмі» улюблений онлайн-магазин, — продовжує вона.

Співрозмовниця зізнається, що вона — ще й кіноман, тому раз у тиждень відвідує кінотеатр. Любить як комедії, так і бойовики.

— Раз у тиждень зустрічаємося з подружками на каву, ділимося новинами. Час від часу дозволяю собі гарний шоколадний десертик, але потім відпрацьовую його в залі, — посміхаючись, каже вона. – Коли є настрій та можливість, можна поїхати у Львів погуляти, атмосфера старовинної архітектури захоплює та додає сил.

Кожна жінка створює свій настрій, головне — не лінуватися, переконана Дарія.

«Люблю театр і оперу, посиденьки з друзями»

Якщо мова заходить про декоративну косметику та зачіску, то 1 000 йде, як мінімум, говорить вчителька Інна Чернецька. З великими покупками, одягом, наприклад, витрати більші.

— Люблю зустрічі з друзями з різних куточків України. Час від часу влаштовуємо посиденьки в ресторані, — каже вона. — А ще деколи ходжу в театр у Києві чи в оперу у Львові. Обожнюю вибирати нові кеди і платтячка, а ще книги-фотоальбоми. Жінкам потрібно багато (посміхається – прим. авт.). Кремчики для обличчя, гори і море. Люблю їсти суші та постійно пробувати щось нове. У цьому і є насолода для жінки — дозволяти собі те, чого прагне серце.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тарас

    ніщо так не прикрашає жінку, як 2 (дві) стопки горілки, дані чоловікові під час вечері.

    Ксеня та що Гуцулка reply тарас

    Так самі себе хвалять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up