Скільки коштує морозиво у парках Тернополя та як вибрати якісне

Скільки коштує морозиво у парках Тернополя та як вибрати якісне

У парках міста є чимало кіосків, де продають морозиво. Ми дізналися, скільки коштує десерт та який є вибір у меню. 

Біля МАФів із морозивом у парках часто можна побачити черги. Десерт продають із різними смаками. Можна купити одразу кілька кульок. Також у деяких кіосках є морозиво з фризеру. 

Сопільче

У парку кіоски з морозивом розташовані біля фонтанів на головній алеї, а також вздовж алеї біля «Козацького острівця». Біля МАФів MoBurger встановлені окремі холодильники, де можна купити кульки морозива. Кулька з будь-яким смаком коштує 23 гривні. Також потрібно купити вафельний ріжок. Є по 3 та по 5 гривень. Морозиво є з різними смаками – шоколадне, суниця-йогурт, блакитне з маршмеллоу, бабл-гам, манго, тірамісу та інші. 

Відео дня

У кіоску Jolly кулька морозива коштує від 20 до 27 гривень. За 20 гривень можна купити кульку білого, шоколадного, полуничного, бананового, зі смаком дині, манго, йогурта та чорниці. За 27 – із солоною карамеллю, «Снікерс» або печивом «Орео». Ще 5 грн вартує вафельний ріжок.

Ще у одному кіоску неподалік Зоокуточка кулька морозива з різними смаками коштує 25 гривень. Стаканчик – 5 гривень. Також можна купити до морозива додатковий топінг за 5 гривень. 

Парк ім. Тараса Шевченка

Одразу кілька кіосків із морозивом розташовані біля дитячого майданчика біля Дяді Стьопи та причалу.   

У кіоску Jolly, як і в інших парках, кулька морозива – від 20 до 27 гривень та ще 5 гривень  – за вафельний стаканчик. 

Біля входу на дитячий майданчик кіоск, де продають морозиво із фризера. Вершкове, шоколадне та вершково-шоколадне коштує 35 гривень. Кольорове морозиво  – 40 гривень. Макфлурі з вишнею, шоколадом чи іншими смаками коштує 50 гривень. Макфлурі з манго, маракуйя з кісточкою та кранч арахіс найдорожчі – 55 гривень. Вафельні стаканчики тут по 5 гривень. 

На причалі можна купити морозиво з фризера. Мале коштує 45 гривень, велике – 65 грн. Також є макфлурі «снікерс», полуниця, вишня, банан, шоколад. За 75 гривень. 

Парк Національного відродження

Морозиво продають у кіосках біля атракціонів, а також неподалік центрального фонтану.

Біля атракціонів є МАФ Jolly. Асортимент та ціни такі ж, як і в інших парках – від 20 до 27 гривень за кульку та 5 гривень за стаканчик. 

Біля фонтану є морозиво MoBurger. Кулька вартує 23 гривні. Є шоколадне, суниця-йогурт, блакитне з маршмеллоу, бабл-гам, манго, тірамісу та інші. Стаканчик – 3 або 5 гривень. 

Також ще один кіоск із морозивом є на проспекті Злуки, неподалік входу до парку. Тут кулька морозива  – 12 гривень. Є біле, шоколадне, «снікерс», зі смаком фісташки тощо. Вафельний стаканчик – 5 гривень.  

Як вибрати якісне морозиво?

У Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів пояснили, на що слід звертати увагу, щоб обрати якісне та безпечне морозиво. Інформацію про продукт можна попросити у продавця, якщо ви купуєте морозиво не в упаковці, а кулькою. Вам зобов’язані надати цю інформацію. 

Насамперед, слід звернути увагу:

Одним із важливих показників на етикетці морозива, на який необхідно звернути увагу, – це маркування ДСТУ.

Для морозива є три стандарти:

ДСТУ 4733:2007 – морозиво на молочній основі (молочне, вершкове і пломбір) повинне виготовлятися винятково з молока та продуктів його переробки, без застосування будь-яких жирів та білків немолочного походження;

ДСТУ 4734:2007 – виготовляється на основі плодово-ягідної або овочевої сировини з додаванням цукрового сиропу, натуральних барвників, ароматизаторів та інших необхідних для виробництва інгредієнтів;

ДСТУ 4735:2007 – виготовляють із комбінованим складом сировини і випускають із частковою заміною молочної сировини на компоненти рослинного походження (рослинні жири).

Крім наведених вище стандартів є ще технічні умови, які означають, що морозиво вироблене за індивідуальною рецептурою. В такому випадку на етикетці продукту замість звичного напису ДСТУ буде зазначена абревіатура ТУ і відповідний набір цифр. Обираючи таке морозиво, варто зважати на те, що підприємство-виробник має право самостійно вирішувати питання вибору складових компонентів цього продукту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Третяк

    Воно коштує засраного парку. Засраного тими мафами.

keyboard_arrow_up