Партнер рубрики Події

Скільки коштує оренда квартири у Тернополі. Дивіться ціни

Скільки коштує оренда квартири у Тернополі. Дивіться ціни
  • Тернопільщина стала тимчасовим місцем проживання для тисяч переселенців з інших областей. Біженцям волонтери допомагають з поселенням – у гуртожитках чи у навчальних закладах.
  • Дехто орендує квартиру чи будинок, однак ціни, м’яко кажучи, можуть «кусатися».
  • Ми дізналися, які квартири здають в оренду тернополяни та скільки за них просять.

Ми дізналися актуальні ціни на сайті перевірених оголошень DOM.RIA та сайті безкоштовних оголошень OLX. 

Скільки коштує оренда на місяць

Оголошень про здачу в оренду квартири небагато. Починаються ціни від 2500 гривень на місяць. Саме стільки коштує оренда квартири на вулиці Лесі Українки. В квартирі є ремонт та все необхідне.

Відео дня

На бульварі Вишневецького є однокімнатна квартира з ремонтом, централізованим опаленням та необхідними меблями та технікою. Коштує 4000 гривень на місяць.

У новобудові на Лозовецькій оренда однокімнатної квартири коштує 6800 гривень на місяць.

Найдорожча пропозиція – на проспекті Степана Бандери. Це двокімнатна квартира без рес

Здають подобово

Можна орендувати житло на кілька днів. Є чимало оголошень про здачу в оренду житла, як в новобудовах, так і в «хрущовках».

Деякі оголошення відверто шокують. Так тернополянка здає на «Східному» однокімнатну квартиру без ремонту в радянській п’ятиповерхівці. Просить – 600 гривень за добу!

Ще одна однокімнатна квартира без ремонту. Здають за 650 гривень за добу.

700 гривень на добу коштує оренда квартири з євроремонтом на вулиці Коновальця. Є всі необхідні меблі, побутова техніка, індивідуальне опалення, тощо.

Ще одна квартира з євроремонтом на Коновальця коштує 750 гривень за добу. Вона вже зайнята до початку квітня.

На вулиці Героїв  здають однокімнатну квартиру за 950 грн/доба. Тут вже є євроремонт, кондиціонер, індивідуальне опалення, підігрів підлоги.

Найдорожча пропозиція, яку ми знайшли – 1000 гривень за добу. Це двокімнатна квартира на Володимира Великого з ремонтом.

Комісії перевірятимуть ціни

Щоб боротися з орендодавцями, які наживаються на війні та встановлюють захмарні ціни – на Тернопільщині створили спеціальні комісії.

– На раді оборони області, 18 березня, ми прийняли рішення про створення комісій, щодо перевірки цін, які встановлюють орендодавці житла, – розповів Володимир Труш. – Є багато скарг на те, що ціни підвищуються. Комісія працюватиме в сфері порушень податкового законодавства. Ми будемо працювати відповідно до заяв людей. Всі недобросовісні орендодавці ще мають шанс до 19 березня знизити ціни. 

Тернополян просять повідомляти про недобросовісних орендодавців на сторінці міського голови у соцмережі.

Орендодавців просять схаменутися. В іншому випадку – квартири можуть вилучати на час війни для розселення біженців – каже голова області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up