Партнер рубрики Події

Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови

Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови

У місті вже можна орендувати електросамокат. Журналісти «20 хвилин» перевірили, як це зробити. Які тарифи на проїзд? Про це у матеріалі.

У Тернополі є сервіси прокату KOBI (блакитні самокати), VEVI (жовті самокати), а цього року з’явились ще самокати від «549» (рожеві). Тож журналісти «20 хвилин» порівняли умови та тарифи на проїзд.

Як зареєструватися

Для того щоб скористуватися електросамокатом – потрібно завантажити спеціальний додаток та пройти реєстрацію. Принцип реєстрації подібний для усіх трьох сервісів.

Відео дня
v class="video-block">

Якщо ви вперше хочете орендувати самокат – треба відсканувати QR-код та встановити застосунок на ваш смартфон.

Необхідно ввести ваш номер телефону.

Вводимо код підтвердження, який надійде в СМС.

Приймаємо умови використання.

Потрібно ввести ваше ім’я та прізвище.

Вводимо адресу електронної пошти.

Знайомимося з правилами користування електросамокатів.

Тепер ви можете поповнити ваш рахунок   

Які тарифи

Вартість розблокування самоката «549» кошту 10 гривень. Хвилина катання – 2,99 грн. Пауза – 1 грн/хв. Також можна придбати абонементи. Денний абонемент на безкоштовне розблокування коштує 49 гривень. Абонемент на безкоштовне розблокування на тиждень коштує 99 гривень. Також є абонемент «безлім на день» за 299 грн. Він дає безкоштовне розблокування самокату, тривалість бронювання з 10 хв збільшується до 30 хв, вартість безкоштовної поїздки – 15 хв. Вартість безкоштовної паузи – 30 хв.

Вартість розблокування самокату Vevi  - 9 гривень. Хвилина проїзду коштує 2,99 грн. Пауза – 1 грн/хв. Резервування самокату платне – 1 грн/хв. Наразі доступний один абонемент на добу за 249 гривень. Він дає 10 безкоштовних хвилин бронювання, 10 безкоштовних розблокувань самокатів. Надається 150 хвилин поїздок та 40 хвилин паузи. Максимальна відстань поїздок – 50 км.   

Розблокування самокату Kobi коштує 9 грн. Поїздка – 3 грн/хв. Пауза – 1 грн/хв. Бронювання – 1 грн/хв. Доступно кілька підписок. Безплатне розблокування самокатів на тиждень коштує 90 грн. Безплатне розблокування на місяць – 280 грн. Безліміт на все на 1 день коштує 350 грн. Безліміт на тиждень коштує 1750 грн. Знижка 50% на все на тиждень коштує 330 грн. Знижка 50% на все на місяць коштує 900 грн.   

Як почати поїздку

Після проходження реєстрації вам потрібно поповнити рахунок.

На карті треба обрати найближчий до вас електросамокат, щоб забронювати його або відсканувати QR-код на самокаті через мобільний застосунок.

Після цього потрібно розблокувати самокат та можна починати рух. Кошти з рахунку будуть списуватися автоматично.

Для того щоб почати їхати – треба відштовхнутися на натиснути кнопку на кермі. Чим сильніше натискати – тим більша буде швидкість.

Щоб загальмувати – потрібно або відпустити кнопку газу, або натиснути на гальма на кермі.

Кататися містом можна не всюди. Варто переглянути карту, де заборонено їздити або паркувати самокат.

Після того як ви завершили поїзду – потрібно натиснути на відповідну кнопку в мобільному застосунку та завантажити фото самоката, де буде видно, що він припаркований у належному місці.

А чи користувались електросамокатами ви? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • VITALII WNDS

    От як гарно хтось гроші собі заробляє! Дебіли та Дурбецало платять, платять, платять..... платять і ще раз платять! майдашімайданятьрусланко

keyboard_arrow_up