Партнер рубрики Події

Атракціони у Тернополі: яка ціна і чи безпечні. Ми перевірили (РЕПОРТАЖ)

Атракціони у Тернополі: яка ціна і чи безпечні. Ми перевірили (РЕПОРТАЖ)

У Тернополі відновили роботу атракціони у парку Національного відродження та «Топільче». Ми дізналися, скільки коштують розваги, як змінилися ціни та чи всі атракціони працюють. 

В парках міста уже запрацювали атракціони. Сезон розпочався з 6 травня. Відвідати їх можна з понеділка по п'ятницю з 12:00-20:00 год, субота-неділя – з 11:00 до 21:00 год.

Журналіст «20 хвилин» дізнався, чи всі атракціони відновили роботу та скільки вони коштують.

Відео дня

Де можна покататися

У гідропарку «Топільче» атракціони недорогі – від 20 до 40 гривень.

«Берізка» (гойдалки–човники) коштують 20 гривень за 10 хвилин. Дитяче колесо огляду «Сонечко», потяг «гусениці» карусель «Карнавал» та «Дзвіночок» коштують по 20 гривень.

Дитяча залізниця коштує 30 гривень за три кола. До слова, ці атракціони встановлено ще у 80–х роках. Як пригадує тернополянин Віктор Мадрі, з обладнанням дитячої залізниці допомагали працівники КП «Тернопільелектротранс». Вони займались електрифікацією «залізниці». Дитячий потяг рухається, як тролейбус, але лінія електропередачі не над потягом, а під ним.

Найдорожча розвага – «Автодром». 3 хвилини коштує 40 гривень.

У парку «Національного відродження» атракціонів більше. Однак, як виявилося, працюють не всі.

Символ парку – колесо огляду, наразі не працює. Також не працює атракціон «Сюрприз». Як пояснили на касі, вони справні, однак у зв’язку з воєнним станом та міркувань безпеки їх наразі не вмикають.

– Колесо огляду не працює, бо у випадку повітряної тривоги не вдасться швидко покинути його. Також Атракціон «Сюрприз» не працює, оскільки він також піднімається і у випадку знеструмлення його буда важко покинути. Тож наразі, на жаль, вони не працюють, – розповіли працівники парку.

Найдешевші атракціони – «Юнга», дитячі каруселі, «Грибок» та «Берізка» – вони коштують 20 гривень.

Найдорожчий атракціон – «Веселі гірки». Як ми помітили, це найпопулярніша розвага серед тернополян. Квиток кошту 35 гривень. Цикл катання – 5 хвилин.

Ціни на розваги у парках міста дивіться на графіці:

До слова, цього року вартість всіх атракціонів зросла на 5 гривень. Лише «Юнга» та «Клоун» стали дешевші на 5 гривень у порівнянні з минулим роком.

Чи безпечно?

Більшість атракціонів працюють ще з радянських часів. Деякі покриті не одним шаром фарби. Однак всі вони продовжують працювати.

У міській раді повідомили – атракціони безпечні і пройшли перевірку.

– Перед новим весняно-літнім сезоном усі атракціони пройшли експертне обстеження фахівцями Тернопільського екпертно-технічного центру Держпраці та отримали відповідні сертифікати безпеки і допущені до експлуатації, – повідомляють у міській раді.

Таку перевірку проходять атракціони щороку перед початком сезону. Також тернополян закликають бути  обачними, відвідуючи атракціони, та дотримуватися усіх вимог безпеки з метою уникнення травм.

Техніка безпеки та рекомендований вік вказано на інформаційних табличках біля атракціонів.

А вам подобаються атракціони? Чи задоволені цінами? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Ян Балога

    Шановні що ви називаєте птракціонами отой металолом . Не смішіть людей закрийте його нахер і не наживайтесь бо зараз не до атракціонів
  • Nellya Vysotskaja

    шкода, що для дітей нічого не робиться. Жодних розваг немає.
  • Tanya Bidos

    Своїм дітям забороняю там кататись! Цим качелям вже більше 30 років про яку безпеку йде мова і хто їх провіряв???? Все сипеться від старості. У цьому парку ніхто і нічого не робить,можливо там запланована забудова,у нас всі парки забудовуються.
  • Марія Якимів

    Такі гроші гребти з нашої казни, а для дітей такий небезпечний  "совєтський лом" пропонувати... Отакий у наших дітей  атрікціон по-нездалівськи! Просто немає слів... одні емоції.

keyboard_arrow_up