Скільки коштує зробити квітник на балконі? Дивіться ціни у тернопільських магазинах та на ринку

Скільки коштує зробити квітник на балконі? Дивіться ціни у тернопільських магазинах та на ринку
  • Чимало тернополян створюють у себе на балконах квітники. Навесні біля вікон та на балконах можна побачити різноманітні квіти, які вирощують люди.
  • Ми дізналися, скільки коштує все необхідне, щоб зробити «клумбу» на своєму балконі. Дивіться графіки!

Все необхідне для того, щоб почати вирощувати квіти у себе вдома, можна знайти на ринках, квіткових магазинах та навіть у супермаркетах. Журналіст «20 хвилин» дізнався актуальні ціни на все необхідне.

У чому вирощувати

Щоб висадити квіти, в першу чергу необхідно придбати спеціальні горщики, ґрунт та добрива. На Центральному ринку можна знайти балконні горщики різної форми. Деякі встановлюються у спеціальні тримачі, а деякі можна підвісити.

Ціни на них є різні. Великі прямокутні балконні ящики коштують від 110 гривень. Вони довжиною в 1 метр. Є різного об’єму та форми. Деякі вартують і понад 300 гривень. Їх можна встановити у спеціальні кріплення зовні або ж поставити на підвіконня.

Відео дня

Також є підвісні горщики зі спеціальними кріпленнями. Вони коштують від 55 гривень за штуку.

Спеціальний універсальний ґрунт коштує 16–25 грн за пакунок (6 кг). Є для різних видів рослин. Від цього залежить ціна, однак вартість такого пакунку, як ми помітили, не перевищує 30 гривень.  

Продавці кажуть – для вирощування вуличних квітів на балконі потрібно використовувати хороший ґрунт. Звичайний, набраний з городу чи дачі, може не підійти, особливо якщо ви пересаджуєте квіти в горщики чи контейнери.

– Краще купити універсальний ґрунт, щоб квітка прижилась добре. На дно горщика нічого сипати не потрібно. Можна докупити ще спеціальні добрива для поливу рослин, – розповідає одна з продавчинь.

Скільки коштують квіти

На ринку також продають вже вирощені квіти, які потрібно пересадити. Ціни – від 5 гривень за рослину. Найдешевші – петунії. Їх продають навіть по 5 гривень. Як кажуть продавці – петунія одна з найпопулярніших квіток, щоб вирощувати на балконі, вона не вибаглива та квітне довгий час.

Також продають бегонії, ромашки, медунки, тощо. Ціни в середньому 20–25 гривень. Найдорожча  еріка – 130 гривень за рослину.

Ціни на вирощені квіти дивіться на графіці:

Також можна придбати і насіння квітів. Воно коштує недорого: від 5 до 17 гривень за пакетик. Їх продають у садівничих магазинах, на ринку та у супермаркетах.

Є насіння петунії, лаванди, жоржини, майорців, айстри та навіть суміші кактусів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up