Партнер рубрики Події

Скільки коштують реле напруги та стабілізатори для побутової техніки у Тернополі

Скільки коштують реле напруги та стабілізатори для побутової техніки у Тернополі

Через відключення електроенергії деякі тернополяни почали купувати спеціальні прилади, щоб уберегти побутову техніку. Журналісти «20 хвилин» дізналися, скільки коштують спеціальні реле напруги та стабілізатори на ринку Тернополя. Про це у матеріалі!

Реле напруги (відсікачі), як пояснюють продавці, при різкому перепаді напруги вимикають побутову техніку, яка до них підключена. Цей пристрій потрібно увімкнути до розети, а через нього можна підключити техніку, яка найбільш вразлива до перепадів напруги і має працювати постійно.

– Зараз попит на відсікачі є, люди купують, бо світло вимикають регулярно. Зараз вони є в наявності, купити їх можна без проблем. До такого можна підключити холодильник, чи котел. Можна також підключити пральну машину. Але в одне реле варто вмикати один прилад. Не бажано вставляти в нього подовжувачі, – розповів продавець Олексій.

На ринку такі реле ми побачили у багатьох продавців електротоварів. Ціни від 560 до 600 гривень.

Відео дня

У одному з кіосків ми знайшли реле від іншого виробника за 1200 гривень.

Також є стабілізатори напруги. Продавці кажуть, вони надійніші, ніж реле. При перепадах напруги пристрій не вимикається. А продовжує працювати. Але і ціни на них вищі.

Найдешевший стабілізатор. Який вдалось знайти, коштує 1800 гривень. До нього можна підключити або холодильник, або котел.

В одному з магазинів є стабілізатори різної потужності. Найдешевші на 500 Вт призначені лише для одного приладу. Коштує такий від 1800 гривень.

Найпотужніший на 2000 Вт коштує 2700 гривень. Його, як каже продавець, вистачить щоб підключити холодильник, котел та іншу побутову техніку – телевізор, комп'ютер чи роутер.  

Потужність варто обирати залежно від приладів, які ви плануєте до нього підключати.

Також продають прилади для безперебійного живлення. Під час відключення світла до нього можна підключити побутову техніку. Коштує він 6500 гривень. Однак додатково до нього потрібно купувати акумулятор. Підійде навіть автомобільний, каже продавець.  

А чи маєте ви такі прилади, щоб зберегти техніку під час відключень світла та перепадів напруги? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Хэнкус

    Це клоунада повна
  • Галина

    Купила реле напруги з 732 гривні в магазині

keyboard_arrow_up