Скільки коштують тести на COVID-19 у Тернополі. Порівняли ціни та швидкість виконання у лабораторіях

Скільки коштують тести на COVID-19 у Тернополі. Порівняли ціни та швидкість виконання у лабораторіях
  • У місті є кілька лабораторій, як державна, так і приватні, де можна здати тести на коронавірус.
  • Ми дізналися актуальні ціни та швидкість виконання ПЛР–тестів. Дивіться, де дешевше та швидше!
  • Щоб прочитати новину до кінця – авторизуйтесь або оформіть підписку. Цим ви допоможете нам робити більше корисних публікацій для вас!

Якщо ви відчули симптоми хвороби – варто одразу звернутися до сімейного лікаря. Він, при необхідності, зможе зробити швидкий тест на антиген або ж направити вас на ПЛР–тест. Їх проводять безкоштовно.

Чи вистачає безкоштовних тестів?

Спеціальних тест–систем є в достатній кількості. Більшість тестів область отримує централізовано від держави, запевнили нас в департаменті охорони здоров’я ТОДА.

Відео дня

– У 2022 році ми маємо державні централізовані поставки швидких тестів на антиген, – коментують у департаменті охорони здоров’я ТОДА. – Департамент охорони здоров’я розподіляє їх між центрами первинної медико–санітарної допомоги відповідно до їх потреб. Від початку року область отримала 28 925 експрес–тестів. Щодня в області виконують 500–600 тестувань саме за допомогою швидких тестів на антиген.

Також наприкінці минулого року департамент закупив швидкі тести для лікувальних закладів.

– 29 грудня департамент охорони здоров’я закупив 890 упаковок швидких тестів (по 20 штук у кожній) для лікувальних закладів, — зазначили в департаменті.

Щодо ПЛР–тестів – їх щодня виконують значно більше. Як повідомляють в обласному  лабораторному центі, останніми днями за добу виконують приблизно 3,5 тис. тестів.

Скільки коштують у лабораторіях

Якщо вам потрібен тест для поїздки у інший регіон України, за кордон чи для того, щоб перевірити себе за власним бажанням – доведеться заплатити.

У тернопільських лабораторіях проводять як швидкі тести, результат яких можна дізнатися вже за 15–30 хвилин, так і ПЛР–тести. Їх результат доведеться чекати довше. В деяких лабораторіях він буде готовий в день здачі, а в деяких – через дві доби.

Ми запитали у лабораторіях міста, скільки коштують тести. Також для зручності залишаємо мобільні телефони до лабораторій. Ціни актуальні станом на 4 лютого. Як ми помітили, у багатьох лабораторіях ціни на ПЛР та швидкі тести подешевшали у порівнянні з цінами на початку листопада минулого року. 

Тернопільський ОЦКПХ

У ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики захворювань МОЗ України» можна зробити ПЛР-тест. Його результат буде готовий в день здачі біоматеріалу. Вартість ПЛР-тесту – 600 гривень. Працює пункт забору біоматеріалу у будні з 8:30 до 15:00, у вихідні – з 8:30 до 13:00.

Можна отримати довідку для виїзду за кордон. Щоб ваші дані правильно внесли в довідку – краще взяти з собою закордонний паспорт.

Телефон: 035-252-14-25

Synevo

У приватній лабораторії «Сінево» вартість ПЛР–тесту – 850 грн, якщо оплатити його безпосередньо у лабораторії. Якщо ж зробити це онлайн – діє знижка 10%. Тоді тест коштуватиме 765 гривень. Чекати результат доведеться до двох днів з моменту здачі аналізу.

Також можна здати швидкий тест на антиген. Це коштує 300 гривень. Знижки при оплаті на сайті немає.

У місті є кілька лабораторій, де можна здати тести. Їх адреси та графік роботи дивіться за посиланням.

Телефон: 044-205-00-20

Панакея

Вартість ПЛР–тесту коштує 590 гривень. Результат буде готовий або в день здачі, або на наступний день. Як нам пояснили на гарячій лінії лабораторії, при оплаті тестування методом ПЛР на сайті діє знижка. Вартість становитиме 531 гривню.

Можна здати швидкий тест. Він коштуватиме 275 гривень. Знижки при оплаті на сайті немає. Якщо потрібен переклад на іншу мову – 305 грн.

Наприкінці січня мобільний пункт проведення експрес–тестів відкрили у ТРЦ «Подоляни». Ціни там такі ж, як і в лабораторіях.

Адреси лабораторій та графік роботи дивіться на сайті.

Телефон: 080-033-69-19

Оксфорд Медікал

Тут ПЛР–тест коштує 1000 гривень. Чекати на результат треба до двох днів. Також для здачі потрібен попередній запис.

Швидкий тест на антиген коштує 350 гривень. Здати аналізи можна за попереднім записом. Для цього треба звернутися на гарячу лінію. Акцій для тих, хто їде в іншу область, на жаль, немає. Результат видають за 15 хвилин.

Детальну інформацію дивіться за посиланням.

Телефон: 068-752-52-52

Ескулаб

ПЛР-тест коштує 699 гривень. Результат – за 24 години.

Тест на антиген коштує 300 гривень. При онлайн замовленні та оплаті на сайті лабораторії діє знижка. Тоді тест обійдеться в 270 гривень.

Інформацію про адреси лабораторій та графік роботи дивіться за посиланням.

Телефон: 080-050-36-80

Румед-Т

ПЛР–тест коштує 550 гривень. Результат буде готовий на наступний день. Також є швидкі тести. Коштує він 270 гривень. Також є можливість здати швидкий тест для подорожуючих по Україні. Коштує такий 240 гривень. При собі потрібно мати білет на потяг чи автобус.

Інформацію про графік роботи та адреси лабораторій можна знайти за посиланням.

Телефон: 035-252-16-56

Лабораторія CSD

Пункт здачі швидких тестів знаходиться на першому поверсі залізничного вокзалу. Вартість тесту 350 гривень. Однак тут результат експрес–тесту в додаток «Дія» та «Вдома» не передаються.

Більше інформації можна знайти на сайті

Телефон: 080-033-00-75

Як підготуватися

Для ПЛР-тесту чи швидкого тесту на антиген роблять мазок спеціальною ватною паличкою з носової порожнини. Для точності ПЛР-результату забір виконують ще і з ротової порожнини.

Медики радять здавати тест зранку. Перед цим бажано не їсти, пити, палити, чистити зуби, промивати носову порожнину, полоскати горло тощо.

Для того, щоб здати тест, вам потрібно мати з собою документ, що посвідчує особу – паспорт, закордонний паспорт, водійське посвідчення. Якщо потрібна довідка для поїздки за кордон – краще звіряти інформацію з закордонного паспорту – радять у лабораторіях.

Чи доводилось вам здавати тест на ковід, щоб поїхати в іншу область? Як до цього ставитеся? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up