"Скільки потрібно смертей, аби освітлили небезпечні ділянки на дорогах?", - обурюється водій

"Скільки потрібно смертей, аби освітлили небезпечні ділянки на дорогах?", - обурюється водій

Не дивлячись на те, що нещодавно збили жінку на неосвітленому пішохідному переході на Микулинецькій. Там і далі нема світла. Ситуацію вивчать та виправлять, кажуть в КП “Тернопільміськсвітло”.

В редакцію звернувся водій, який ледь не збив чоловіка на неосвітленому пішохідному переході на вул. Микулинецькій, що біля авторинку. 

- Це сталося близько 19.00 21 листопада, коли я повертався з роботи додому, - розповідає місцевий водій Іван Королюк. - Вулиця починаючи від світлофору, що біля тубдеспансера і аж до кінця Тернополя, там де зупинка “Газопровід” взагалі не освітлена. Над тим злощасним пішохідним переходом є ліхтар, але він також не світився.

Відео дня

Водій каже, що знає про цей пішохідний перехід, тому їхав повільно. Однак чоловік, що переходив дорогу був у темному одязі і його практично не було видно. 

- Мені на зустріч їхав автомобіль, який водій якого чи то не переключив дальнє світло чи то в нього такі яскарві фари, - каже пан Королюк. - А пішохід впевнено вийшов на перехід. Однак я його помітив у останній момент, перед капотом авто. Якби не мала швидкість авто і не світлі кросівки пішохода, які відбили світо автомобільних фар, то пішохід потрапив би під колеса.

Іван Королюк розповідає, що це не вперше таке трапляється на цьому відрізку дороги.

-За 300 метрів до цього пішоходу є ще один подібний перехід, що на повороті як до магазину “Все для авто”, - каже чоловік. - Минулого тижня в мене була аналогічна ситуація, коли в темну пору доби, серед потоку авто, нізвідки перед капотом “появився” пішохід. Щастя, що дорога була суха. 

Водій каже, що цей перехід також не освітлюється, там навіть не передбачено світла, продовжує співрозмовник. Більше того, перехід розташований на самому повороті.

- Як їхати від цукрового заводу до "Ватри", то важко зорієнтуватися, що там на горбку за поворотом одразу розташований пішохідний перехід, - каже водій. - Скільки потрібно смертей аби наші посадовці вкрутили лампочки на небезпечних ділянках доріг.

Як ми вже писали, 17 листопада водій Skoda збив на пішохідному переході жінку. Аварія трапилася близько 17:30 на вул. Микулинецька, що біля авторинку.

Очевидці події розповідають, що аварія трапилася коли вже було темно, моросів дощ. Видимість була досить поганою. Окрім цього, пішохідний перехід не освітлювався. 

В КП “Тернопільміськсвітло” кажуть, що ситуацію з вимкненим світлом на пішохідному переході вивчать та виправлять.

- 21 листопада на вул. Микулинецькій була пошкодженна електромережа, проте наші фахівці оперативно вес відремонтували, - коментують в КП “Тернопільміськсвітло”. Щодо переходу, який біля АЗС “Укранафта”, то ми жодних звернень від жителів вул. Микулинецької не отримували. Наші фахівці перевірять, чи дійсно це так, і якщо освітлення не працює, то поломку ліквідують.

Щодо іншого проблемного пішохідного переходу, що на повороті, як до магазину “Все для авто”. То для швидшого вирішення проблеми, мешканці мають особисто звернутися із відповідною заявою у КП “Тернопільміськсвітло”. Проте для пришвидшення процесу мешканцям доцільно звернутися до місцевого депутата, яки буде лобіювати цей процес у стінах міськради.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up