Скільки заробляють та як живуть тернопільські моделі

Скільки заробляють та як живуть тернопільські моделі

У пошуках щастя тернопільські моделі їдуть працювати за кордон. Для того, аби укласти контракт з тамтешнім агентством, потрібно мати не лише гарні фізичні дані, а й вільно володіти англійською мовою. Зарплата у манекенниць залежить від того, скільки вони працюють та які умови договору.

Краса врятує світ. Так це чи ні? Як живуть тернопільські моделі та які перспективи на них чекають? Про це говорили під час прямого ефіру 18 грудня.

Гостями програми були дві тернополянки. Вікторія Куцел – професійна модель. Їй 16 років. Але вона вже встигла попрацювати за контрактом у Японії та Барселоні. Інша гостя – відома учасниця конкурсів краси та власниця модельного агентства Анастасія Шеремета. Вона знає багато секретів модельної справи, тож охоче ними поділилася.

Вікторія Куцел у свої 13 вже закінчила модельну школу. Букер запропонував їй поїхати на роботу за кордон. Дівчина вирішила спробувати.

Відео дня

- Загалом в Україні є різні агентства, які займаються пошуком роботи для моделей, - розповідає вона. – Звісно, мені було страшно – ні Японії, ні тамтешньої культури я не знала. Усі були чужі. Серед дівчат не було жодної українки. Спілкувались англійською. За якийсь час я звикла, адаптувалася, і вже було простіше.

Коли юні тернополянки їдуть працювати за кордон, то вони, за словами Вікторії, не стільки прагнуть заробити, як знайти себе, розпочати серйозну модельну кар’єру.

- Мені дуже сподобався підхід до модельної справи у Барселоні, - каже вона. – Там фотографи і дизайнери мають чітке уявлення, як повинна виглядати модель в кадрі. Я мала чи не цілий сценарій, як поводитися перед камерою. І композиція, і оформлення були відповідні. 

Настя Шеремета, яка успішно працює з багатьма тернопільськими моделями, радить дівчатам все ж таки «бороздити» міжнародний простір. Адже суттєвих перспектив для манекенниць не те, що в Тернополі, а й загалом у країні, немає.

- Коли дівчина раз чи два побула за кордоном, не можна сказати, що вона професійна модель. Адже вона лише пробує себе. А як буде далі, ніхто не знає. Коли їде вже раз сьомий-десятий, тоді можна стверджувати, що це – професійна модель, яка заробляє собі цим на життя, - наголошує вона.

На питання, чи можуть моделі достатньо заробляти в Україні, беручи участь у фотосесіях, Анастасія Шеремета каже, що така співпраця – швидше, для набуття досвіду та поповнення портфоліо. Але цього недостатньо для того, аби освоїти професійний рівень.

Настя також розповіла про те, які параметри повинна мати дівчина, яка претендує підкорювати закордонні подіуми.

- Зріст має бути 175-177 до 181 см, - каже вона. – Звісно, є випадки, коли беруть нижчих чи вищих моделей. Як правило, таке рішення пов’язане з тим, що дизайнер хоче зробити її родзинкою, або під конкретний проект. Крім того, роботодавці зважають на характер, темперамент дівчини, її вміння працювати у команді, бути розкутою, «товаришувати» з камерою. Адже насправді робота моделі – це налагоджений процес взаємодії візажистів, стилістів, перукарів, дизайнерів, фотографів, відеооператорів.

 

Найцікавіші обговорення з сайту «20 хвилин»:

 

Свєтік

А як шукати роботу за кордоном, щоб не потрапити у рабство?

Вікторія Куцел

Роботу шукає букер. В Україні є багато таких агентств. У них є база даних тих роботодавців за кордоном, які мають позитивні відгуки. На співбесіді варто достатньо розпитати про роботу, бажано поспілкуватись з тими, хто вже їздив працювати у ту чи іншу країну. Сарафанне радіо спрацьовує.

 

Наталя

У які країни найчастіше їздять тернопільські моделі?

Анастасія Шеремета

Насправді їх багато. Когось беруть у Мілан, Мадрид, Париж. Хтось пробує себе в Азії. Зокрема, популярні Корея, Японія, Китай. Головне – аби робота була у задоволення. Моделі багато працюють. Але важливо, аби був баланс роботи і відпочинку. Адже буває і так, що дівчата повертаються виснаженими.

 

Світлана

Коли модель рахують уже старою?

Анастасія Шеремета

Ну, це все відносно. Працювати моделлю можна з 14 років. Тоді можна їхати за кордон. Потрібно мати порфоліо, гарні фізичні дані. До кожної моделі агентства підходять індивідуально. Разом з тим, є багато топових моделей, яким далеко за 30. Але вони виглядають молодими, спортивними та успішними. То чому вони повинні йти на «пенсію»?

 

Олег

Скільки заробляють моделі?

Анастасія Шеремета

Усе також індивідуально. Це залежить від моделі, на скільки довго вона готова перебувати за кордоном, скільки робіт вона має, які в неї умови контракту з роботодавцем. Хтось працює на ставці, хтось – на відсотках. Буває таке, що поїдеш і нічого не заробиш. Агентства покривають дрібні витрати, переліт, проживання, харчування, портфоліо тощо. Але в кінці місяця моделі зі свого заробітку повертають ці кошти. Якщо нічого не заробила, то немає що і повертати. Тут треба бути дуже уважними при підписанні контракту, аби не влипнути у халепу.

Є такі зйомки, за які взагалі не платять. Дівчата працюють у шоу-румах. Там можна отримати і 800 Євро за день. Але варто не забувати про вище описані витрати агентства, які потрібно покрити зі свого заробітку.

Вікторія Куцел

Коли я їхала за кордон, у мене в контракті не було прописано конкретної суми заробітку. Вирахувати важко. Кожна зйомка – по-різному.

 

Іван Іванович

Де в Тернополі є кастинги моделей серед чоловіків?

Анастасія Шеремета

Деколи в Україну приходять замовлення і на чоловіків-моделей. Є модельні агентства, які займаються винятково чоловіками. Тому краще звертатися туди. На роботу – за кордон.

 

Більше питань і коментарів можете переглянути за посиланням: https://te.20minut.ua/Podii/yaki-perspektivi-u-ternopilskih-modeley-stavte-pitannya-10659680

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up