Скоротили комендантську годину і згорнули намети-укриття: найголовніше з брифінгу 30 березня

Скоротили комендантську годину і згорнули намети-укриття: найголовніше з брифінгу 30 березня

Під час брифінгу Ради оборони області обговорили ряд важливих питань та прийняли рішення для жителів Тернопільщини.

 

На Тернопільщині нарешті скоротили комендантську годину. Або як можна ще сказати, прохання людей почули. Про це голова Тернопільської ОВА заявив з перших секунд брифінгу.

— Коменданстська година, яка всіх так цікавить буде скорочена. З першого квітня вона починатиметься не о 23.00, а від 00.00. Триватиме як і раніше до 05.00. Хочу нагадати, що комендантську годину встановили не просто так і треба дотримуватися правил. Я прошу не відвідувати після 00.00 ніяких закладів харчування, розважальних центрів, не пересуватися містом, — наголосив Володимир Труш.

Нагадаємо, від 30 березня Тернопільська ОВА проводить тестування оновленої системи сповіщення. Зі слів пана Володимира, це не замінює сирен, що лунають від початку вторгнення на вулиці. Це додаткове сповіщення.

Відео дня

— Повідомлення про небезпеку чи надзвичайні ситуації будуть приходити не лише на смартфони, де можна встановити мобільний додаток, а й на кнопкові телефони. Таке оновлення відбувається на звернення людей та старост населених пунктів, де найменше використовують додаток «Повітряна тривога». Наразі оновлення відбувається у тестовому режимі. Ми просимо поставитись з розумінням до можливих збоїв у програмному забезпеченні, — каже пан Труш.

Однак наші читачі вже масово запитують, чи можна відключити ці сповіщення. Якщо так, то яким чином? Ми поцікавилися.

— Хочуть люди чи не хочуть отримувати ці сповіщення, але вони будуть. Якщо є ракетна небезпека, то деяким заважає і сирена на вулиці. Але це безпека людей. Хто повідомлений, той вважається захищеним. Не дай Бог буде приліт ракети, людина постраждає, а потім скаже, що її ніхто не сповістив. Тоді вже буде зовсім інша розмова. Не забувайте, що у нас військовий стан. І треба дбати про безпеку свою та своїх рідних, — наголосив голова Тернопільської ОВА.

Крім того, на території Тернопільщини вже прибрали мобільні Пункти незламності. Таке рішення прийняли на черговій Раді оборони області. Про це під час брифінгу заявив начальник управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей.

— Ми прибрали пункти у вигляді наметів та ті, що розгорталися на базі автомобілів. Вони зараз у статусі «готові до розгортання». Розгорнути намет рятувальники зможуть під час перебоїв електроенергії або інших надзвичайних ситуацій. Намети обіцяють розгорнути протягом години, — каже пан Віктор.

Наостанок всіх жителів Тернопільщини закликали буди обережними, берегти себе та своїх близьких. Не нехтувати повітряними тривогами і дотримуватися всіх правил, які ввели в Україні через повномасштабне вторгнення.

Раніше комендантську годину вже скоротили в Київській, Миколаївській, Львівській областях. Також п‘ятигодинна комендантська година у Вінниці, Рівному та Івано-Франківську. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Nin Ja

    краще нехай треш розповість як з шарлетом на хуторі бухав!!!
  • Читач72

    Молодець Володимир Труш, що своїх заступників відправив на фронт. В подальшому це буде прикладом іншим державним установам, лікарням. потрібно тепер з усіх державних установ відправляти чоловіків захищати Україну а не займатися корупцією і кавопиттям під прикриттям "броні" нікому не потрібної.Головних лікарів на фронт щоби захищали Україну, рядових медиків щоб лікували воїнів на передовій замість добровольців які не є медиками. Досить відсиджуватися в теплих кабінетах.   Міські і сільські голови теж повинні бути на передовій як вожаки своїх підлеглих.Ділити городи і береги є кому.
  • Олександр Ластівка

    Слухайти музику, в мене на сайті...) https://xxxjournal.org/radio/

keyboard_arrow_up