Партнер рубрики Події

Служили разом й загинули в один день. Тернопільщина прощається з двома воїнами Сергіями

Служили разом й загинули в один день. Тернопільщина прощається з двома воїнами Сергіями
  • «З далекого Донбасу привезли тіла двох чортків'ян-воїнів, котрі у важкий час для нашої держави вибрали для себе найкращу місію – стати захисником України. Щоб захистити нас від орди, що принесла на нашу землю свої порядки, свій «рускій мір», відібрати від нас те, що український народ дорожив крізь віки – свободу», – каже отець Андрій Мельник.
  • Служили разом обидва Сергії й загинули разом фактично у перші дні свого перебування на східному фронті. За збігом обставин, осиротілі доньки Героїв теж носять однакове ім'я Юлія...

Тіла ще двох Героїв навколішки та зі сльозами на очах зустрів Чортків 14 липня, а 15 проводжає їх в останню путь. Життя Сергія Миськіва та Сергія Басістого обірвалось 9 липня внаслідок ракетного удару на Донеччині.

Обоє Сергіїв разом служили, були стрільцями-санітарами стрілецького батальйону, разом загинули. Разом їх привезли до рідного Чорткова. В один день й одночасно їх проводжатимуть в останню путь — Миськова Сергія – з вул. Лесі України, 3А\9, а Басістого Сергія – вул. Ольги Кобилянської, 1. О 13:00 год. в церкві Святої Покрови відбудеться прощання із обома Героями.

Відео дня

— 14, 15 та 16 липня у Чортківській громаді оголошено Днями жалоби, — повідомили у Чортківській міській раді. — У ці дні ми усією громадою будемо прощатись із полеглими за волю України воїнами.

Миськів Сергій Михайлович народився 1 червня 1969 року.

Басістий Сергій Іванович народився 29 вересня 1975 року.

— 14 липня пополудні, по сплину більше як місяць часу, біля катедральноо собору Верховних Апостолів Петра і Павла вкотре злинула тужлива мелодія пісні «Плине кача», — розповів журналіст Любомир Габруський. — Кілька сотень мешканців Чорткова навколішки зустріли домовини з тілами загиблих 9 липня на Донеччині стрільців-санітарів стрілецького батальйону Сергія Миськіва й Сергія Басістого.

«З далекого, але рідного нам Донбасу привезли тіла двох чортків'ян-воїнів, котрі у важкий час для нашої держави вибрали для себе найкращу місію – стати захисником України. Щоб захистити нас від орди, що принесла на нашу землю свої порядки, свій «рускій мір», відібрати від нас те, що український народ дорожив крізь віки – свободу», – мовив отець Андрій Мельник після відслуження спільного молебню кількома священниками різних конфесій.

Обоє Сергіїв проходили службу до відправки на фронт у роті охорони охорони РТЦК та СП. Майор Володимир Томіцький, командир роти охорони, пригадує, як обоє з'явились добровольцями до центру комплектування та соціальної підтримки у перші дні відкритої російської агресії. І відгукується про колег лише позитивно.

— Чудові хлопці, — пригадує майор Томіцький. — Солдат Сергій Басістий не раз поривався на фронт... Кажу, ще всі підемо – не переживай...

Служили разом обидва Сергії й загинули разом фактично у перші дні свого перебування на східному фронті. За збігом обставин, осиротілі доньки Героїв теж носять однакове ім'я Юлія...

 

Редакція висловлює щирі співчуття дітям, всім рідним, землякам і побратимам та всім, хто втратив дорогих людей. Вічная пам’ять, шана і слава вам, Герої…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up