Сміттєзвалище на Подільській: тонни відходів від виробництва за кілька метрів від будівель

Сміттєзвалище на Подільській: тонни відходів від виробництва за кілька метрів від будівель
  • Учбіччя дороги та гори неподалік вулиці Подільської вщерть вкриті сміттям. Здебільшого тут викидають залишки від будівельних матеріалів та відходи від виробництва.
  • Хто це робить і чому сміття не прибирають, дізнавалась журналістка "20 хвилин".

Про те, що за кілька метрів від дороги на Микулинецькій справжній смітник редакцію "20 хвилин" повідомив тернополянин пан Артур.

- Моторошно на це дивитись. Я раніше ніколи не проходив цією вулицею, а сьогодні був шокований, - каже тернополянин. - Багато відходів від будівництва, від швейного виробництва. Думаю, це викидають не окремі люди, а підприємства. 

Відео дня

Ми поїхали на місце, яке описав чоловік. Масштаби і справді вражають. Гора неподалік  Подільської вкрита білим. Усе це - мішки з відходами. На звалищі знайшли і обрізки від тканин та поролону. 

За коментарем ми звернулись до начальника обласного управління екології Ореста Сінгалевича. Він сказав, що в межах населеного пункту сміттєзвалища  бути не може, відповідно до Закону України "Про відходи". 

- Полігони чи сміттєзвалища розміщувати в межах населеного пункту заборонено, - каже пан Сінгалевич. - Ніхто не санкціоновував там виділення земельної ділянки. Тобто, це самовільне вивезення сміття. Отримавши від вас інформацію, я доведу її до Державної екологічної інспекції, яка проведе перевірку, залучить туди нацполіцію, оцінить збитки, завдані забрудненням довкілля.

В Тернопільській державній екологічній інспекції кажуть, що сміттєзвалище існує там вже кілька років. Відходи відвозять щороку.

- Сміття там викидають несвідомі люди. Законом України визначено такий термін: "безхазяйні відходи", - говорить начальник управління Едуард Ференц. - Сміття із вулиці Подільської видаляється щороку на підставі приписів нашого управління. Окрім того, повідомлено муніципальну поліцію, яка зобов'язана стежити за тим, щоб люди не викидали туди сміття знову.

Якщо ви помітили людей, які викидаєть сміття у неналежному місці - інформуйте Тернопільську міську раду.

- Після вашого звернення ми виїдемо, оглянемо територію повторно і напишемо лист міській раді про ліквідацію, - каже пан Ференц. - Ми неодноразово проводимо рейди і коли бачимо такі випадки - притягуємо до адміністративної відповідальості. Навіть там на Микулинецькій у нас були такі штрафи.

Якщо збитки відповідатимуть суттєвій сумі - за даним фактом має бути відкрито кримінальне провадження. Чи відкриють його й справді та чи отримають покарання ті, хто сміття викидає читайте згодом.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • тойво

    Вивіз будівельного сміття.недорого.

    от туди і вивозять.
  • Михайло Геник

    Учбіччя
  • Герасимчук Ростислав

    Надал, Порох і путінг у всьому винні, а ми тупорилі зебіли просто скидаємо сміття на рідну землю, бо злочинна влада не поставила нам ще більше смітників.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up