Сморід на увесь парк! На Тернопільському ставі масово гине риба (ВІДЕО)

Сморід на увесь парк! На Тернопільському ставі масово гине риба (ВІДЕО)

Вздовж набережної у парку ім. Тараса Шевченка жахливий сморід. Все через масову загибель риби. Невелику рибу виность до берега. Така ж ситуація і навколо острівця «Чайка».

 

Кілька днів тому Тернопільський став традиційно почав цвісти. Тепер з’явилась нова проблема – знову гине риба.

На відео можна побачити масштаби проблеми і це лише та частина риби, яку ще не встигли прибрати. Працівники парку виловлюють її з води.

Сморід страшенний – риба швидко гниє на сонці. Запах розноситься довкола – на дитячі майданчики та «Єлисейскі поля». Найбільш відчутний запах вздовж алеї на набережній.

Відео дня

Як розповіли працівники парку, які виловлювали мертву рибу з води, вони мають швидко впоратися, щоб мертвої риби не було вздовж набережної. Кажуть, що, імовірно, це все через спеку. Риба почала задихатися.

За попередніми даними, загибель риби навколо острівця Чайка спричинила нестача кисню у водоймі, оскільки температура зовнішнього повітря була високою тривалий час. Працівники комунального підприємства проводять збір загиблої риби, повідомили в Тернопільській міській раді. Представники Держпродспоживслужби здійснили відбір проб води. Згідно експертного висновку, наданого лабораторією Держпродспоживслужби, підтверджено недостатню кількість розчиненого кисню у воді.

Незважаючи на роботу аераційних фонтанів, які мали б насичувати воду киснем, риба гине.

Читайте також:

Знову зацвів! На Тернопільському ставі змінився колір води та з’явився неприємний запах

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач79

    Вас вітає ТОВ Хлорелла Україна! Ми ознайомились з Вашою проблемою і готові запропонувати надати БЕЗКОШТОВНО суспензію Хлорелли (10 тонн) для біологічної реабілітації водойми. Зателефонуйте будь ласка +380976802779 для обговорення деталей. Результат гарантуєм!

    Ми вже 10 років займаємось вирощуванням мікроводорості Chlorella, яка успішно бореться з такими проблемами у водоймах:

    - "Цвітіння" водойми - Водорість поглинає кормову базу ціанобактерій,  пригнічуючи та перешкоджаючи їх розмноженню.

    - Замор риби - споживає вуглекислий газ, виділяючи молекулярний кисень. Хлорелла не осідає на дно, завдяки чому відбувається процес фотосинтезу та активного насичення води киснем (до 14 мг/дм3).

    - Реабілітація водойми - зниження концентрації загального заліза, загального хрому, фенолів та нафтопродуктів і тд.

    - Підвищує кормову базу для риби.

    Телефонуйте, ми готові Безкоштовно вирішити Вашу проблему!
  • Читач53

    1- Асанізатори які викачують септики у Дюже бідних людей зливаючи все викачене у ливневу систему. 2 . Ті що збудували на березі озер Хижини , зливають в озеро  нечистоти по трубам .
  • Ігор Попо

    Є багато способів до збільшення кисню.Шановні ідіоти не пишіть про дощ що змив там щось як би то було так то у всіх ріках риба дрхла

    Our Ternopil reply Ігор Попо

    То ти ідіот, спека тривала уже багато тижнів - риба чомусь не гинула. Пішов дощ, який збільшує кисень у воді завдяки карплинам які бомбардують воду і тим самим насичують воду киснем (по аналогії з фонтамами, які зробили на набережній), після чого Лисий і компанія зробила заяву що не хватає кисню ...

    Our Ternopil reply Our Ternopil

    пане Ігор, дощ працює по аналогії Аераційного Фонтану. Аерація – процес насичення води повітрям. Тільки дощ працює по усій поверхності, насичення повітрям відбувється  набагато ефективніше чим від фонтану на набережній
  • Олег Кравець

    Риба почала гинути після дощу, коли дощ змив нечистоти в озеро. Ніхто не дбає про каналізацію, лише будують. Надал скільки тобі ще потрібно бабла?

keyboard_arrow_up