Партнер рубрики Події

Сьогодні, 19 березня: День клієнта та День повернення лелек з теплих країв

Сьогодні, 19 березня: День клієнта та День повернення лелек з теплих країв

Також цього дня відзначають Міжнародний день ввічливості на дорозі.

Згідно з даними статистики, майже 90% ресторанів змушені згортати свою діяльність в перший рік після відкриття. Як повідомляє "Ділова Мова", значна частина клієнтів впевнена в тому, що цінність продукту визначається не стільки ціною, скільки задоволенням, яке вони зможуть отримати від цього товару або послуги, адже цінність продукту прямо пропорційна можливості відмінно провести час. Клієнтам подобається відчувати себе особливими і вони готові за це платити. Клієнти обов’язково запам’ятають вас, якщо ви запам’ятаєте їх.

Хорошим тоном в святкуванні Дня клієнта від компаній стає розсилка поздоровлень своїм клієнтам, пропозиції особливих знижок або нових корисних сервісів, товарів або послуг. 

Прилітають лелеки

19 березня, вважається днем, коли прилітають із теплих країв лелеки. У народному календарі — день Каліста. Березень часом сіє, часом віє, часом гріє.

Відео дня

Знаменні події

У 2019 Карен Уленбек (Karen Uhlenbeck) стала першою жінкою, яка отримала премію Абеля за видатний внесок в математику.

У 1989 році перший прототип єдиного в світі літального апарату з поворотними роторами V-22 «Оспри» вперше піднявся в повітря і вперше перейшов від вертикального польоту до горизонтального.

У 1958 році в Страсбурзі відкривається перше засідання Європарламенту.

У 1955 році в Масаді (Ізраїль) археологами виявлені останки палацу Ірода.

У 1953 році вперше по телебаченню була показана церемонія вручення «Оскара».

У 1953 році уряд Канади оголошує про те, що у всіх великих містах країни встановлюються сирени на випадок війни між США і СРСР.

У 1946 році Мартініка, Гваделупа, Реюньйон оголошуються департаментами Франції.

У 1934 році радгоспник Митрофан Никітін відкриває вогонь з револьвера по труні В. Леніна в мавзолеї, але той був вже мертвий.

У 1922 році в Москві, на вулиці Шаболовка, завершено будівництво найвищої в країні 150-метрової «Шуховской вежі» (за проектом Володимира Шухова) - ажурної суцільнометалевої опори радіопередавачів радіостанції «імені Комінтерну». У тридцяті роки з Шуховскої вежі почалися експериментальні передачі перших телепередач. До відкриття в 1967 році висотної телевежі в Останкіно, Шуховськя вежа була головним вузлом трансляції і ретрансляції всіх радіо- і телепередач в СРСР.

У 1918 році Донецько-Криворізька Радянська Республіка увійшла до складу Української Соціалістичної Радянської Республіки.

У 1917 році Тимчасовий уряд одним зі своїх перших зовнішньополітичних актів підтвердило автономію Фінляндії.

У 1917 році в Києві пройшла стотисячна демонстрація під гаслами: «Автономію Україні», «Вільна Україна у вільній Росії», «Хай живе вільна Україна з гетьманом на чолі». Під час першого українського свята Свободи демонстранти роззброювали поліцію.

У 1913 році в «Метрополітен-опера» в Нью-Йорку вперше повністю виконана опера Модеста Мусоргського «Борис Годунов».

У 1911 році в Німеччині, Австро-Угорщині, Швейцарії та Данії вперше в історії відзначили Міжнародний жіночий день. Активно відзначати цей день 8 березня почали з 1914 року.

У 1899 році відкривається перша в росії і Петербурзі станція «швидкої допомоги».

У 1859 році в Парижі пройшла прем'єра опери Шарля Гуно «Фауст».

У 1831 році перше пограбування банку в США. Англійський іммігрант Едвард Сміт викрав з City Bank New York (ніякого зв'язку зі скандально відомим нині Bank New York) 245 000 доларів - гігантську на ті часи суму. Незабаром злочинця вдалося схопити і повернути велику частину викраденого. Він отримав п'ять років ув'язнення у в'язниці Сінг-Сінг.

У 1474 році в Венеції приймається закон про охорону винаходів — перший у світі закон про охорону авторського права.

У 721 році до н. е. вперше описане сонячне затемнення було побачене з Вавилона.

Народилися:

1895 рік — Максим Рильський, український поет ("Троянди і виноград"), академік. 

У 1930 році народилася Ліна Костенко, українська письменниця (шістдесятниця), поетеса. Лауреат Шевченківської премії (1987 року). 

У 1955-му народився Брюс Уілліс, американський актор. 

1972 — Сергій «Фома» Фоменко, український музикант, фронтмен та лід-вокаліст гурту «Мандри».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up