Партнер рубрики Події

Сьогодні, 25 червня: Міжнародний день моряка

Сьогодні, 25 червня: Міжнародний день моряка

Однією з найбільш легендарних професій у всьому світі, без перебільшення, є професія моряка.

Споконвіку трудівники моря здійснювали і продовжують здійснювати найрізноманітнішу і таку необхідну для всіх нас роботу. Моря і весь світовий океан, річки, озера і водойми є невід’ємною частиною всієї нашої історії, культури та економіки.

Вода - це та стихія, міць якої здатна поглинути навіть найсміливішу людину, але яка завжди ділилася з нами життям, відкривала для нас нові шляхи, підказувала геніальні рішення.

Також цього дня відзначають:

Відео дня

- День митної служби України;

- Всесвітній день вітіліго (За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я кількість хворих на вітіліго в світі становить приблизно 0,8-2,8% від чисельності всього населення. В результаті соціальної стигми і важкого психологічного вантажу більше 100 мільйонів чоловік схильні до цього захворювання. Вітіліго - порушення пігментації, що виражається в зникненні пігменту меланіну на окремих ділянках шкіри);

- День кольорового телевізора.

Події:

1178 - п'ятеро Кентерберийских ченців спостерігали якийсь вибух на Місяці. Припускають, що це було зіткнення метеора з Місяцем, у результаті якого утворився кратер Джордано Бруно.

1439 - Базельський собор оголосив римського папу Євгенія IV єретиком і скинув його.

1498 - в Китаї винайдена зубна щітка (дата приблизна).

1503 - корабель Христофора Колумба зазнав аварії біля берегів Ямайки.

1580 - опублікована «Книга згоди», в якій були викладені основи лютеранства.

1630 - губернатор Уїнтроп вперше в історії США застосував виделку для їжі.

1762 - російський імператор Петро III зрівняв у правах православну і лютеранську церкви.

1783 - французький хімік Антуан Лоран Лавуазьє повідомив на засіданні Паризької академії наук, що вода - це сполука водню і кисню.



1794 - у зв'язку з революцією у Франції Катерина II заборонила продаж у Росії французьких товарів.

1844 - розпочали видобувати золото в Забайкаллі.

1863 - Сьогун Токугава повелів вигнати з Японії всіх іноземців.

1872 - в Німеччині заборонено діяльність Ордена єзуїтів.

1878 - почався Берлінський конгрес, який підтвердив незалежність Чорногорії, Сербії і Румунії.

1946 - СРСР вступає до Міжнародної футбольну федерацію.

1950 - У 1950 році армія Північної Кореї напала на Південну Корею. Почалася Корейська війна.

У 1957 році створили іграшку «літаюча тарілка».

1969 - утворена група «Машина часу».

1971 - У Великобританії міністр освіти Маргарет Тетчер оголосила про те, що припинено видачу безкоштовного молока учням початкових шкіл.

1998 - офіційно вийшла операційна система «Windows 98».

2009 - влада КНР звинуватили Google у розповсюдженні порнографії і закрили до нього доступ.

Народилися:

1852 - Антоніо Гауді, найзнаменитіший іспанський архітектор, більшість химерно-фантастичних робіт якого, немов виліплених руками, зведена в Барселоні.



1903 - Джордж Оруелл (справжнє ім'я Ерік Артур Блер), англійський письменник і публіцист, автор роману «1984».

1924 - Сідней Люмет, американський кінорежисер. Поставив фільми «Дванадцять розгніваних чоловіків», «З породи втікачів», «Орфей спускається в пекло», «Вид з моста», «Довга подорож в ніч», «Чайка», мюзикл «Чарівник» та ін

1943 - Володимир Толоконніков, заслужений артист Казахстану, лауреат Державної премії СРСР (Шаріков у фільмі «Собаче серце»).

1963 - Джордж Майкл, англійський поп-співак грецького походження, композитор, який починав свою музичну кар'єру в дуеті «Wham!».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up