Партнер рубрики Події

Сьогодні, 4 квітня: День створення НАТО та Міжнародний День бродячих тварин

Сьогодні, 4 квітня: День створення НАТО та Міжнародний День бродячих тварин

Також сьогодні  Всесвітній день моркви, День веб-майстра та "Обережно - міни!" (Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням).

North Atlantic Treaty Organization, NATO або НАТО - Організація Північноатлантичного договору, Північноатлантичний Альянс, був заснований 4 квітня 1949 року у США з метою захисту миру і стабільності. 

4 квітня також відзначають Всесвітній День бродячих тварин. Він ініційований, щоб показати співчуття, турботу, а також вжити заходів для бродячих тварин по всій нашій планеті.

Що можна зробити вже зараз? Наприклад, підтримати цей День, розповівши про нього тим, кого ви знаєте або поселити бездомного собаку. Чи є у вас поблизу притулок для тварин? Чи можете ви допомогти людям, які займаються допомогою таким тваринам? Підтримка організацій, які працюють з бездомними тваринами може бути зовсім не зайвою. Погодуйте бездомну тварину.

Відео дня

Події:
1581 — колишній пірат Френсіс Дрейк завершив кругосвітню подорож.
1785 — англійський винахідник Картрайт отримує патент на механічний ткацький верстат із ножним приводом.
1794 — у ході Польського повстання відбулась битва під Рацлавицями, у якій польські повстанці під керівництвом Тадеуша Костюшка перемогли російське царське військо Денисова й Тормасова.
1881 — Лос-Анджелес отримав статус міста.
1932 — після 5 років досліджень професор Чарлз Ґлен Кінґ з університету міста Пітсбург виділив вітамін C.
1949 — у Вашингтоні представники Бельгії, Великобританії, Данії, Ісландії, Італії, Канади, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Португалії, США та Франції підписали Північноатлантичний пакт (дата створення НАТО)
1960 — на 32-й церемонії вручення нагород Американської академії кіномистецтв 11 «Оскарів» дісталося фільму «Бен Гур». Це досягнення зумів повторити тільки фільм «Титанік».
1964 — одразу 5 перших позицій у хіт-параді американського журналу Billboard зайняли пісні «гурту Бітлз». Це досягнення не зміг повторити жоден виконавець.
1973 — у Нью-Йорку відкрили комплекс Всесвітнього торгового центру, який спроектував японський архітектор Мінору Ямасакі. Комплекс був зруйнований 11 вересня 2001 року внаслідок терористичної атаки.
2004 — день народження української Вікіпедії
2007 — відбулося офіційне відкриття київського хмарочоса, «БЦ Парусу».

Народилась:

1953 — 4 квітня 1953 р. на світі з'явилась чарівна Квітка. Американська співачка українського походження Квітка Цісик, оперна і блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень рекламних джинґлів. Пісня «You Light Up My Life», яку вона виконала для фільму «Ти осяюєш моє життя», отримала «Оскар» та «Золотий глобус», у категорії «Найкраща пісня до фільму» (1978 ). Альбом «Пісні України / Songs of Ukraine», який співачка присвятила скрипалеві-віртуозу свому батькові Володимирові Цісику, був номінований на премію «Греммі» в категорії «Найкращий альбом сучасної народної музики» (1990).

1965 — Роберт Дауні-молодший, американський актор («Щасливчик», «Соліст», «Шерлок Холмс»), продюсер, музикант.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ВолодяГенералНато :)

    Щиро вітаю Альянс НАТО бажаю мирного неба божого благословіння та плідної праці і ще вам заспіваю:)многая літа многая літа Слава НАТО. Героям НАТО Слава:)

keyboard_arrow_up