Сьогодні, 6 липня: Всесвітній день поцілунків

Сьогодні, 6 липня: Всесвітній день поцілунків

6 липня долар став національною валютою США, Луї Пастер випробував вацйину проти сказу, Америка та Європа вперше обмінялися відбитками пальців, а в Лондоні востаннє проїхав трамвай...

Всесвітній день поцілунків (англ. World Kiss Day або англ. World Kissing Day) — неофіційне свято, придумане в XIX столітті у Великобританії, а 20 років тому було затверджено Організацією Об'єднаних Націй. Святкується щорічно 6 липня.

Якщо придивитися до поцілунків в будь-якому голлівудському фільмі чи звернути увагу на твори живопису чи скульптури, то виявиться, що голови тих, що цілуються, найчастіше схиляються вправо. Чому? Один німецький дослідник зазначив, що це відбувається в двох третинах випадків. Наукові теоретики припускають, що це явище бере свій початок в утробі матері, де плід найчастіше нахиляє голову саме вправо.

Події:
1439 — На Флорентійському соборі папа римський Євгеній IV і візантійський імператор Іоанн VIII підписали Флорентійську унію, що заклала основи створення греко-католицької церкви.
1687 — Ісаак Ньютон опублікува у Лондоні знамениті Philosofiae naturalis principia mathematika, в котрих були викладені відкриття автора в галузі прикладної математики, астрономії та фізики
У 1785 році долар став національною валютою США.
У 1885-му Луї Пастер успішно випробував вакцину проти сказу на хлопчикові, якого вкусив скажена собака.
1905 -го правоохоронні служби Америки та Європи вперше обмінялися відбитками пальців підозрюваного у злочинах.
1918 — в Москві почалося збройне повстання лівих есерів проти більшовиків.
1926 рік— в СРСР відкрита перша електрифікована лінія залізниці (Баку—Сабунчі).
1952 року в Лондоні востаннє проїхав трамвай.
1957 — познайомилися Джон Ленон і Пол Макартні.

Більше про події дивіться на відео:

Відео дня
v class="video-block">

У цей день народилися:
1887 року — Аннетт Келлерман, австралійська кіноакторка, спортсменка, яка у 1915 році вперше в кіно оголилася у фільмі "Дочка Нептуна".

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up