Партнер рубрики Події

Їх 16, але лише одна сьогодні отримає звання Міс Тернопіль 2019. Інтерв'ю з учасницями

Їх 16, але лише одна сьогодні отримає звання Міс Тернопіль 2019. Інтерв'ю з учасницями
Фото з "Міс Тернопіль 2018"
  • Фінал конкурсу Міс Тернопіль 2019 відбудеться 29 березня о 19.00 в Драмтеатрі. Це десятий ювілейний конкурс. 
  • 16 красунь боротимуться за корону та звання. Кожна з дівчат амбітна та цілеспрямована.
  • Про свої мрії, плани на життя та підготовку до конкурсу учасниці розповіли журналістці "20 хвилин". 

За словами організаторів конкурсу, підготовка до конкурсу тривала близько двох з половиною місяців. Традиційно, заняття у тренажерному залі, різноманітні лекції, зустріч з візажистом, хореографія та ін. 

Наймолодшій учасниці 16 років, а найстаршій - 22. Усі дівчата красиві, розумні та амбітні. Як кажуть організатори, конкуренція сильна. 

Хоче стати журналістом

Таміла Мудра - 18 років, навчається в ТНПУ на кафедрі журналістики. Займається спортом, любить знімати короткі відеоролики з віршами для Instagram.

Відео дня

- Я навчалася у військовому ліцеї і під час підготовки до ЗНО мені дуже сподобалося писати різні твори, мене це захопило і вирішила піти в журналістику, - розповідає Таміла. - Чому військовий ліцей? У мене був непростий перехідний вік, тоді якраз починалась війна, а я була впевнена, що піду на передову, хотіла захищати Україну. Але після трьох років режиму військового ліцею зрозуміла, що не готова до такого. 

Для Таміли це перший конкурс краси. Але, як зізнається сама Таміла, спершу поставилися до цього скептично. 

- Мама взагалі сказала, що це хтось так жартує, - каже дівчина. - Тато сказав, щоб я передзвонила перепитала. Я вирішила погодитися, спробувати свої сили, бо раніше я була не дуже впевнена в собі. 

Відкриває ресторан

Юлія Мурган - 21 р., навчається в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на магістратурі. Спеціальність міжнародний готельно-ресторанний бізнес. 

- Обрала таку професію, бо хочу стати ресторатором, - каже Юлія. - Все почалося з того, що в дитинстві я любила випічку. Тому спершу планувала відкрити кондитерську, але з часом зрозуміла перспективність бізнесу і зупинила свій вибір на ресторані. Я вже зараз працюю над відкриттям свого закладу. Про концепцію поки не розповідаю. 

Дівчина вільно спілкується англійською, італійською та польською. Любить багато читати та подорожувати, відвідала близько 15-ти країн. Під час подорожей любить дізнаватися щось цікаве про країну та її культуру. Вважає, що подорожі допомагають розвиватися. В конкурсі краси бере участь вперше. 

- В дитинстві я міряла бути публічною особистістю. Зараз я поставила собі кілька цілей, - каже Юлія. - Крім "Міс Тернопіль", ще беруть участь в реаліті-шоу на одному із тернопільських каналів, яке пов'язане з моделінгом. Щодо конкурсу, то хтось на нього йде для самоствердження, щоб вийти зі своєї зони комфорту. Взагалі я налаштована на перемогу. 

Майстер спорту

Марія Солтисяк - 20 р., навчається в Міжрегіональній академії управління персоналом на економічному факультеті. 

- Обрала цю професію, бо розумію, що вища освіта та диплом важливий, - каже дівчина. - Вважаю, що ця професія є актуальною та затребуваною. Але я себе ще шукаю в житті. Щодо хобі, то це спорт. Кілька років займаюся пауерліфтингом, маю звання Майстра спорту. Найвище звання, яке є в цьому спорті, еліта. І я хочу дійти до цієї планки. На даний момент це моя ціль. 

Дівчина розповідає, що раніше займалася фітнесом, її помітив тренер і запропонував поїхати на змагання. У Марії все вдалося. Ще дівчина любить подорожувати, читати, пробувати щось нове. Нещодавно брала уроки з вокалу, щоб, як каже сама Марія, гарно співати в караоке. 

Для Марії це не перший конкурс краси, ще у школі дівчина змагалася за корону. А на "Міс Тернопіль 2019" вирішила піти, оскільки це 10 ювілейний конкурс і цього року на ньому особлива атмосфера. 

Прийшла на конкурс вдруге

Каріна Стадник - 20 р., навчається на юриста, на заочній формі навчання. Працює стилістом більше року. 

- Я вивчилась на стиліста, працюю у цій сфері, викладаю стилістику, - розповідає Каріна. - Мене завжди цікавила мова, стиль, колористика. І я все життя працюю у творчих сферах. Була моделлю, візажистом, малюю. А після модельної кар'єри знайшла курси стилістики. Поїхала вчитися. В мене вроджений смак кольору та стилю, тому я ще отримала нові знання і працюю. Те, чим я займаюся зараз, перспективно. І це така сфера, що або вже її розвивати, або потім буде пізно, бо буде занадто багато стилістів. Я кайфую від своєї роботи.

Для Каріни це не перший конкурс краси. У 2015-ому дівчина уже брала участь в "Міс Тернопіль". Тоді дівчина бачила як все відбувається, як проходить підготовка, перевіряла свої сили. А зараз вона прийшла за перемогою. 

Мріє про заклад здорового харчування 

Таня Врожбит - 18 р., навчається коледжі ТНЕУ, на фінансиста. Хоче мати власний бізнес.

- Хочу відкрити заклад здорового харчування, де б могли харчуватися вагітні, спортсмени та ті, хто підтримує здоровий спосіб життя, - розповідає Таня. - Я раніше була вегетеріанкою. Тривало це близько півроку. І добре знаю як складно у Тернополі знайти заклад, де б можна було смачно поїсти ту їжу, яку ти любиш. А до м'яса, так би мовити, змусили повернутися свята. Було чимало спокус. 

Дівчина два роки працює офіціантом в одному із тернопільських ресторанів, а у вільний час читає книги з розвитку бізнесу. Любить співати, грає на бандурі. У конкурсі краси бере участь не вперше. Дівчина уже спробувала свої сили в "СтудМіс ТНЕУ", їй сподобалося і вона вирішила піти на "Міс Тернопіль". Найбільше їй подобається підготовка до конкурсу, можливість самовдосконалення та атмосфера свята. 

Працює моделлю

Яна Козіцька - 17 р., навчається в ТНЕУ на юридичному факультеті на першому курсі. Спеціальність - менеджмент соціокультурної діяльності. 

- Планую з цим поєднати своє життя і мати бізнес, - каже Яна. - Думаю про невеликий готель чи ресторан. Я дуже комунікабельна.І, як на мене, якби я була адміністратором, то могла б повністю все пояснити, провести людину. 

Серед хобі дівчини: плавання, спортивні танці, моделінг. Дівчина і зараз працює моделлю. 

- Коли я навчалася в модельній школі, то навіть не думала наскільки це пригодиться мені в подальшому, - каже дівчина. - Нас вчили правил етикетку, правильно ходити та безліч іншого. І ті заняття мені пригодилися і на "Міс Тернопіль". Вирішила, що хочу в подальшому працювати в цій сфері, мені ще допомогла директор модельного агентства. 

На "Міс Тернопіль" дівчину запросили. Вона довго не думаючи вирішила довести, в першу чергу собі, що вона може перемогти.  Яна дуже хоче представляти Тернопіль на "Міс Україна". 

Хоче представити Тернопіль на "Міс Україна"

Юля Мосейко - 21 р., навчається на магістратурі в ТНТУ. Дівчина обрала дві спеціальності: логіст (транспортна справа) та публічне управління. Дівчина багато часу проводить за кордоном, оскільки має чимало модельних контрактів. 

- Логістику я вивчала ще в коледжі, тоді побачила в цьому перспективу - це сфера, яка розвивається, - каже Юля. - Другу спеціальність обрала, бо це управлінська діяльність. Можливо, пригодиться в житті. Зараз дівчина працює моделлю та букером у модельному агентстві. Своє майбутнє бачу пов'язане із моделінгом. Хочу успішну кар'єру в цій сфері.  

В Юлії це не перший конкурс краси. В попередніх двох дівчина отримала перемогу. Юля отримала пропозицію піти на "Міс Тернопіль" і вирішила спробувати. Хоче перемогти і представляти Тернопіль на "Міс Україна", бо минулого року тернополянки на Всеукраїнському конкурсі не було. 

Працює тренером 

Іра Пачашинська - 17 р., навчається в ТНЕУ на юридичному факультеті. Спеціальність - менеджмент соціокультурної діяльності. 

- Вибрала таку спеціальність, бо вона нова і мені цікаво її вивчати, - каже Іра. - Сказати точно чим хочу займатися в житті ще не можу. Але вже два роки працюю тренером сучасних танців, займаюся ними дванадцять років. 

У вільний час дівчина любить співати, подорожувати. Перед "Міс Тернопіль" дівчина брала участь в "СтудМіс ТНЕУ". Після перемоги в університеті вирішила спробувати свої сили знову. 

- Я не вважаю, що саме в цьому конкурсі головне перемога, - каже дівчина. - В конкурсах такого формату йде великий саморозвиток, бо багато цікавих знайомств, майстер-класів. Тому, якщо дівчина і не виграє, то отримає великий-великий багаж нових знань. І вони в якомусь сенсі більш цінніші, ніж перемога. 

В житті для дівчини важлива сім'я, але, як вона каже, про саморозвиток не слід забувати. Мріє відвідати багато країн, адже подорожі надихають. 

Закінчує школу екстерном 

Рената Струтинська - 16 р., учениця 10-ого класу школи №24, уже екстерном здає екзамени і в цьому році закінчить школу. 

- Планую поступати в Київський національний університет фізичної культури і спорту України на тренера зі спортивно-бальних танців, - розповідає дівчина. - Ними професійно займаюсь уже дванадцять років. В подальшому хотіла б навчатись на спортивного дієтолога.

Дівчина уже працювала візажистом в кількох салонах, але покинула роботу через нестачу часу. Але планує в майбутньому цим займатись. 

- Мрій і планів в мене багато, але в загальному хочу і далі розвивати себе в творчих сферах, - каже Рената. - Моїм хобі, крім танців та візажу, є малювання. Я не професіонал в цій сфері, але інколи люблю намалювати модель на подіумі в цікавому образі.

Взяти участь в "Міс Тернопіль" дівчині запропонували в модельному агентстві, де вона навчається. Раніше у конкурсах краси дівчина участь не брала, але була учасницею показів мод, фотосесій та відеозйомок.

Хоче мандрувати світом 

Наталя Віцента - 19 р., навчається у ТНПУ, історичний факультет. 

- Обрала цю спеціальність, тому що подобається вивчати минуле, люблю історію, цікавлюсь археологією, - розповідає Наталя. -  Але працювати в цій сфері не планую, хоча життя таке непередбачуване, тому побачимо як складеться в майбутньому. Зараз займаюся саморозвитком у напрямку, в якому хотіла б в працювати отримуючи і дохід, і масу задоволення. У кожної людини є мрії. В мене їх накопичилось не мало, тому я їх розподілю на три категорії.

Дівчина хоче мандрувати світом, побудувати успішну кар’єру та сім’я. Є й інші мрії та цілі: вивчення іноземних мов, бути завжди в формі, працювати над собою, своїм тілом тощо. Займається спортом, любить готувати, вивчає будову машин, активно проводить свій час.

У конкурсі краси участь бере вперше. Дівчина каже, що це маленька мрія її життя. Вирішила спробувати себе в іншому напрямку, а також для того щоб стати впевненішою в собі, мотивувати себе до змін.

Ольга Лопатнюк - 18 р., навчається в ТНПУ  на факультеті філології і журналістики.

- Обрала таку спеціальність, бо в школі завжди подобався предмет українська мова, - каже Ольга Лопатнюк. - Тому я захотіла краще і глибше вивчити рідну мову, бо як кажуть, що іноземну мову можна вивчити за два-три роки, а рідної не можемо вивчити за все життя. За спеціальністю я, напевно, не працюватиму. Зараз не працюю. Люблю виступати, виступати і ще раз виступати на сцені. Без цього не уявляю себе. У вільний час люблю вишивати бісером.

Це другий конкурс краси в якому Ольга бере участь. Минулого року вона брала участь у конкурсі "СтудМіс ТНПУ".

- Після нього я думала, що більше не буде жодного конкурсу краси, - каже дівчина. - Але ж "Міс Тернопіль" - мрія дитинства. І після запрошення на кастинг я не мала ніяких вагань вже. Точно треба спробувати. І от я тут, на омріяному конкурсі, серед 16 красунь-учасниць 10 ювілейного конкурсу краси "Міс Тернопіль 2019".

Хоче стати видатним археологом

Анастасія Качунь - 18 р., навчається в ТНПУ, спеціальність історія-археологія.

- Обрала її, тому що мені якось до душі вивчати історію, відкривати щось нове для себе і людства, - каже дівчина. -  Планую працювати у цій сфері в майбутньому, після закінчення університету. Хочу стати видатним археологом.Але тим не менш, якщо вдасться виграти конкурс "Міс Тернопіль", я буду прикладати максимум зусиль, щоб знаходити час і для beauty сфери.

Хобі дівчини - вокал, закінчила музичну школу. Паралельно із конкурсом "Міс Тернопіль" бере участь у конкурсі "СтудМіс ТНПУ".

-  На "Міс Тернопіль" вирішила піти сама, ніхто мене не підштовхував до цього,  - каже Настя. - Знову ж таки, повторююся - я прагну лише вдосконалення, яке базується на: вишуканому дефіле, красивій поставі, приємному виразі обличчя і ніяк не обійтися без впевненості у своїх силах. 

До слова, читачі сайту 20minut.ua мали можливість обрати переможницю онлайн голосування "Міс Тернопіль 2019".

Протягом 5-ти років незмінним є генеральний партнер  - торгова марка "Ферізо", мережа вечірніх та весільних суконь "Камелія", стаматологічна клінка Олексюка, мережа квіткових букетів "Квітоцентр". І вже 10-й рік поспіль конкурс краси організовує громадська організація "Перша Леді".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Галина Ляховская

    Одні "рибки" ))))
  • Svit Lana

    16 дівчат? В Тернополі тисячі красунь! А ці,що на сцені,з нарощенням і збільшенням)))))далеко до красунь
  • Ната Ли

    Всі ці конкурси красунь....це якась совдепія!!!в мене асоціація із жахливими дев"яностими роками....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up