Сотні працівників ПТУ Тернопільщини мерзли під ОДА - вимагали зарплат і стипендій

Сотні працівників ПТУ Тернопільщини мерзли під ОДА - вимагали зарплат і стипендій
  • Із обіцяних 1000 працівників ПТУ на мирний мітинг під ОДА прийшло лише кілька сотень.
  • Люди кажуть, що від липня не отримували зарплат,  а їхні учні - стипендій.
  • Освітяни просили хоча б назвати дату, коли борг погасять, однак дати чіткої відповіді обласна влада не змогла.

Незважаючи на холод, а в четвер, 13 жовтня, на вулиці було всього +4, освітяни таки приїхали із різних райцентрів на мирний мітинг під Тернопільською ОДА. Були тут і Зборів, і Вишнівець, і Почаїв. Люди не приховували ні розчарування, ні злості, адже від літа сидять без зарплат.

 - Зарплати нема, ставку за престижність професії практично зняли, бо що таке один відсоток проти попередніх 20? - каже викладач фізичної культури Підволочиського ліцею Іван Присяжний. - Доки ми були на державному фінансуванні, то теж іноді були  перебої із зарплатами, але ж не настільки!

Чоловік розповідає, що у них в ліцеї навчається близько 250 учнів, а ще є 60 працівників ПТУ. Середня зарплата складає 2 500- 3 000 гривень, це без надбавки. Ні стипендій, ні зарплат не бачать ще від липня.

Відео дня

Що цікаво, заборгованості перед ПТУ немає в Кременці та Тернополі. Однак підтримати колег на мітинг прийшов і скандальний ректор ПТУ Андрій Каплун.

Previous Next

Зрештою, після майже годинного стояння під стінами ОДА, освітяни таки домоглися, аби до них вийшов хтось із очільників. Та Степана Барни вони так і не дочекались - він був у відрядженні. Заступники Крупа та Юрик, які намагалися донести до протестувальників, що постанова щодо надання 77 млн грн дотацій на нашу область вже лежить в Кабміні. Однак слухати їх не особливо хотіли. Голову ж облради Віктора Овчарука теж ледь не освистали. Особливо після пропозиції створити ініціативну групу.

 - А чого ви не рухались далі? Чого ту ініціативну групу ніхто не створив раніше? Ми від літа без грошей! - кричали освітяни.

Врешті трохи заспокоїлись, коли заступник голови облради Любомир Крупа пояснив, що навіть якщо Кабмін підпише постанову, то вже і зараз грошей ніхто людям не видасть. Розподіл коштів має відбутись після засідання сесії, або принаймні за рішенням бюджетної комісії. Люди почали вимагати, аби їм пообіцяли хоча б конкретну дату, але й цього зробити представники обласної влади не змогли.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Нероби зібрались
  • Piter Savka

    А шо в нас зараз є таке шо не плотять зарплату ?  Тоді зразу на вила і все. Або якщо ви тірпіли і бидло то так вам і треба.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up