Соцмережі заполонили аферисти. Тернополяни, торгуйте та купуйте обачно!

Соцмережі заполонили аферисти. Тернополяни, торгуйте та купуйте обачно!

Двоє жителів Тернопільщини намагалися придбати товар онлайн та натрапили на аферистів. Правоохоронці закликають бути уважними, коли щось купуєте чи продаєте в інтернеті. 

Найбільше втратила мешканка обласного центру, яка хотіла придбати декор для помешкання. Жінка знайшла оголошення в мережі Instagram та оплатила понад 9 тисяч гривень за товар, який до неї так і не приїхав. Продавець після зарахування коштів перестав виходити на зв'язок.

Ще три тисячі заробив невідомий аферист на 43-річному тернополянину. Чоловік шукав запчастини для автомобіля і натрапив на інтернет-злодія. Гроші за товар він перекинув на картку, однак комплектуючі до авто до нього не надійшли.

За обома фактами шахрайств слідчі розпочали кримінальне провадження, особи зловмисників встановлюють.

Відео дня

Працівники поліції застерігають: не поспішайте оплачувати товар! Найкраще домовлятися про оплату у відділенні служби доставки, або ж надсилати невеликий завдаток. Купувати щось у неперевірених продавців не варто. В нагоді стануть відгуки про таких продавців на сторінках соціальних мереж або ваших друзів, що вже купували у них товар.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • vt vt

    Тільки ідіоти останні щось купляють в соцмережі. Коли навіть в авторизованих інет - магазинах можуть кинути.

keyboard_arrow_up