Партнер рубрики Події

Спи спокійно, Друже. У Тернополі два дні прощатимуться із загиблим на війні журналістом Віталієм Дерехом

Спи спокійно, Друже. У Тернополі два дні прощатимуться із загиблим на війні журналістом Віталієм Дерехом

Йому назавжди залишиться 34… Прощатимуться з Героєм і нашим колегою-журналістом протягом двох днів. 1 червня — панахида, похорон 2 червня об 11:00.

Журналіст, майданівець, доброволець, воїн і наш Герой… Про Віталія Дереха можна говорити багато. Таких, як він, справді небагато. Він завжди вирізнявся з-поміж інших. Його проєкти, статті завжди чіпляли та привертали увагу. Він не боявся жодних викликів ні в професії, ні в житті. 28 травня його життя обірвалось на війні. І ми усі зараз вчимося говорити про нього в минулому часі.

Панахида за загиблим Героєм відбудеться в в середу, 1 червня, о 19:30 в Катедральному соборі Непорочного зачаття. Похорон в четвер, 2 червня, об 11:00 в Будинку жалоби, що на вул. Микулинецькій. Поховають Віталія Дереха на Алеї героїв на Микулинецькому цвинтарі.

Він з легкістю робив будь-який журналістський експеримент. Він готував чудові репортажі з різних куточків Тернопільщини, України і навіть світу. Він був тим, хто підкорив Мадагаскар. Його матеріали звідти настільки вражали, що читачі долучалися і підтримували проєкт фінансово. Віталик брав активну участь у Революції Гідності. З 2014-го він поїхав у зону АТО у складі "Айдару". З 6 років і до загибелі — активний пластун-скоб. Співзасновник та виховник в пластовому курені ч.77 імені Івана Гавдиди. Лицар куреня Орден Залізної Остроги.

Відео дня

Довідка

Дерех Віталій Мирославович народився 3 вересня 1987 року у Тернополі. Закінчив Галицький коледж ім. В’ячеслава Чорновола. Працював журналістом газети «20 хвилин». У 2013 році від редакції їздив в експедицію в Південну Африку та на Мадагаскар.

Активний учасник Революції гідности, зокрема в складі 15-ї сотні «Самооборони Майдану». Рятував людей на Інститутській 20 лютого.

Пластував в 29-у курені УПЮ ім. Юрія Старосольського, згодом разом із своїм гуртком «Сірі Вовки» (в якому також був Віктор Гурняк, Герой України, загинув в бою за Україну в 2014) — в 77 курені УПЮ ім. Івана Гавдиди, де і був впорядником, коли перейшов в старші пластуни. Був учасником та інструктором на військово-патріотичному таборі «Легіон».

У 2014 році пішов добровольцем в батальйон «Айдар» Збройних сил України, воював в його складі до липня 2015 року. У 2016—2018 роках працював в Муніципальній варті м. Івано-Франківськ, зокрема рятувальником.

З початком російського вторгнення в Україну 2022 року вступив до 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна, в складі якої брав участь в боях під Києвом, опісля на Луганщині. Керував розрахунком протитанкових засобів, з яким ліквідував не одну одиницю ворожої техніки та особового складу. Загинув 28 травня 2022 року.

Кавалер ордена «За мужність» III ступеня (2016 р.).

Читайте також

Дякуємо, що ти був у нашому житті… Пам’яті нашого колеги і друга Віталія Дереха

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Валентина Колмик

    Вична свитла пам'ять Слава Герою!!! Царство небесне, Низький уклин ридним и близьким!!!
  • Валентина Колмик

    Вична свитла пам'ять  Слава  Герою!!! Царство небесне, Низький  уклин ридним и близьким!!!
  • Hanna Lenartovych

    Вічна пам'ять герою 🙏🙏🙏
  • Malin Luver

    Світла пам'ять..😥

    Велике Горе, тяжко на серці... 😥 Щірі співчуття рідним. Світла пам'ять герою!🙏 Ніколи не пробачимо усієї кацапської сволоті! Смерть ворогам!

    Слава НАЦІЇ!💙💛

keyboard_arrow_up